Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 28 340
  • 782
  •   1
Отговори
# 510
Това, че си прави уста, нос, си е нейна работа. Обаче немърливото изпълнение я осакатява за цял живот. Мъжът не разбрах с какви оплаквания е бил, но той пък е още по-зле, хората го питали от катастрофа ли е обезобразен.....

Помните ли имаше един човечец преди 15ина години, от калпав зъболекар получава инфекция и цялото му лице беше дупка.....

# 511
  • София
И аз съм ходила точно 2020 при въпросният лекар. На времето работеше в АмериМед. Никога не е искал слава богу да ми прави опреция. Имам познати дето и на мъжа и на жената им прави. Не знам той ли е оперирал или не ама не е успял да ги обезобрази. Не знам как работиш на 5 места и никой не се осъмнява в дипломата ти...

# 512
Само специалността ли е фалшива, или въобще дипломата по медицина?

# 513
  • София
Специализант е човека още

# 514
  • Бургас
Само специалността ли е фалшива, или въобще дипломата по медицина?

Казват, че само специаналността. Иначе си завършил общата медицина уж.
Ужас. Аз имам изкривена преграда на носа и от години ме е страх да отида на такава операция.
Откъдето и да го погледнеш това си е престъпление и не мога да разбера съответните институции какво се мотат.

# 515
Да попитам на какво може да се дължи затрудненото уриниране, нямам болки като при цистит, а само усещане за не изпразване и наистина количеството е много малко? Преди година ми се получи така и ме пращаха на гинеколог, на нефролог и се оказа, че гинекологично всичко е наред, бъбреците също са добре, изписаха ми антибиотик, имало някакво възпаление и било тръгнало и нагоре и се оправих. Сега пак. Не знам на уролог ли да ида ? Вчера си бях съвсем добре, късно вечерта стана. От една година насам не мога да се отърва от болести. Довечера ще ходя на пулмолог, пия в момента венозин за отоци на долните крайници, сега и това. В сряда бях на съдов хирург и тя ми опипа корема да види да няма задържане на течности и каза, че няма, съвсем нормален корем. Решила съм да си пусна и гликиран хемоглобин, лятото четири пъти ми пускаха изследвания на кръв за чернодробни, за бъбреци, за подагра, за диабет (но без обременяване и без гликиран хемоглобин), за щитовидна и какво ли още не.
Това съдовия хирург ли го предписа? За пръв път чувам да лекуват с добавки при отоци по краката. А и като проверих в нета, не се предлага у нас в аптечната мрежа. Попаднах на 2, хранителни добавки, с различни опаковки. На единия пише витамини, на другия - разни екстракти.
Защо ми намирисва, че сама си си го предписала? Вместо да търсиш причината за отоците по краката?
--------------------Извинявам се, веносмил е лекарството. И на мен ми го предписват за пръв път и затова не запомних точно името

# 516
Момичета, имате ли мнение за този тест за остеопороза, на петата?
Че ми излезе на границата на червената зона, а при моята двигателна активност и нива на витамин Д, очаквах доста по-добри резултати.
Ще ходя на ревматолог след НГ, но да питам, доколко е достоверен.

# 517
Момичета, имате ли мнение за този тест за остеопороза, на петата?
Че ми излезе на границата на червената зона, а при моята двигателна активност и нива на витамин Д, очаквах доста по-добри резултати.
Ще ходя на ревматолог след НГ, но да питам, доколко е достоверен.

Чувала съм, че е някакъв индикатор, но далеч по-достоверен е другият метод - който дава и повече информация. Между другото и ендокринолозите са компетентни за  остеопороза. За мен една от най-добрите в тази област е д-р Наталия Темелкова (Александровска). Там имат и апарат за костната плътност.

# 518
Благодаря, но за Пловдив ме интересува.
В нашето ДКЦ има, скоро водих майка ми. Платено е по принцип.

# 519

О, сори, за Пловдив не съм наясно. Да, самото изследване е платено, но консултацията с ендокринолог или ревматолог може да с направление след това.

# 520
  • София
В Пловдив в Каспела на мама скоро и правиха.

# 521
Ако досега не си имала проблем с плътността на костите, освен консултация, разбира се, може да започнеш да ядеш повече млечни продукти и по 1 вит.Д на ден.

# 522
Млечни продукти не ям от 10 години.
Те влошават още повече остеопорозата.
Витамин Д пия и ми е на горната граница.
В близката аптека правих изследването. Имаше безплатна кампания.

# 523
Странно, на мен лекарка ми каза за млечните (не прясно мляко, а сирене, кашкавал) точно при лоши показатели за плътност.
Беше ми предписала и едно лекарство, но кардиологът пък ми забрани да го пия, понеже било противопоказно за бъбреците и сърцето....затова няма да ти казвам кое е, най-добре лекар да си ти предпише какво да пиеш.

# 524
Те по принцип са така. На майка ми много трудно избрахме подходящото, че тя има завишен креатинин.

Общи условия

Активация на акаунт