Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 28 188
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
Болки от какво имате и антибиотик на болки не знам да действа, все пак той не е обезболяващо. Уточнете за какъв проблем пиете АБ, кой АБ.

# 676
  • пустинята Гоби
Аз да споделя, че обрива за който питах миналата седмица се оказа обикновен херпес (беше на врата). Май Дева ме диагностицира най-точно Yum .

# 677
Болки от какво имате и антибиотик на болки не знам да действа, все пак той не е обезболяващо. Уточнете за какъв проблем пиете АБ, кой АБ.
клиндамицин 3x 600 mg
Бактериална инфекция на меки тъкани

# 678
Според мен е индивидуално според вида проблем, тежестта на състоянието, конкретния АБ.
Аз последно пих за уро проблем също на 8ч, облекчение усетих след 3-я прием т.е. след 24 часа, но пълно изчезване на болки и дискомфорт чак след 3-я ден

# 679
  • Бургас
От личен опит след 2рия прием ако няма някакви подобрения (макар и минимални) значи или антибиотика не е правилния или не е бактериална инфекция.

# 680
И аз мисля като двете дами преди мен - на втори, макс трети прием, вече трябва да има ефект.
Когато съм пила АБ за възпаление на белите дробове, на втория прием макс, вече има подобрение.

# 681
Ох това ми звучи притеснително. 😥
Но ако се приема на по голям интервал от 12 или 24 часа сигурно е друго.

При мен единствения ефект на антибиотика засега е че не вдигам температура както преди него. Но болката на мястото на инфекцията е главното нещо, което едвам издържам и ме притеснява. Ще изчакам да минат 48 часа от началото на приема и ще видя. 😥 Дано подейства.

# 682
По принцип АБ не е обезболяващо. Щом няма Т, значи има ефект. За болката - нещо друго. Ще мине и тя постепенно, като се изчисти възпалението.

# 683
А ефекта на Аулина за обезболяване колко най много часове може да държи?

# 684
А ефекта на Аулина за обезболяване колко най много часове може да държи?

Не трябва да се приема по-често от едно саше на 12 часа. Ако има болка преди този срок, или търпиш, или нещо друго подходящо може да пиеш, но не със същата съставка. Примерно Нимезил и Аулин не може, защото и двете са с една и съща активна съставка.

# 685
Да но аз се чудя дали ме държи още Аулина или е почнало да ми минава затова питам колко часа държи

# 686
Действието на болкоуспокояващите е индивидуално за всеки, но по принцип Аулин държи поне 8 часа

# 687
Какъв специалист трябва да посетя при съмнения за диастаза на коремните мускули след бременност?

# 688
  • София
Аз бях при хирург. С ехограф е измерена диастазата. Обесняват подробно как може да се затвори, но да знаете, че упражненията също са опция.

# 689
  • София
Здравейте,

Скоро се оплаках от екстрасистоли. Явно не са от щитовидната жлеза. Притеснява ме завишеният Non-HDL холестерол, който според нета е по-показателен от лошия (ключов маркер за здравето на сърцето, представляващ целия „лош“ холестерол в кръвта ви). Възможно ли е от него да са тези екстрасистоли?

Ясно е, че следващата стъпка е кардиолог.

Знам, че стойностите на хормоните не са оптимални, но съм с по-малко от половин жлеза, така че са доста добре. Отново няма да съм на хормон, така каза ендокринологът:

Общи условия

Активация на акаунт