Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 8 861
  • 302
  •   4
Отговори
# 120
При мен силно главоболие се оказа от възпаление на някакъв нерв на врата и пих хапчета, изписани от невролог.
За подутата ръка са казали. Отидете на ортопед.

# 121
  • Deutschland
Благодаря ви много. Още утре ще си запиша час.

# 122
Главоболието може да е причинено и от някакво възпаление на ухото - опитайте също предлед от специалист Уши, нос, гърло.
На много близка приятелка лекар невролог беше изписал след обстоен преглед за силно главоболие от кардиолог и УНГ да си маже раменния пояс с Виетнамско чудо Ароматен балсам
Скрит текст:
Имаше ефект.

# 123
Благодаря ви много. Още утре ще си запиша час.
Аз направих възпаление на карпалния тунел. При мен освен китката имаше подуване при показалец и среден пръст. Не можех да държа салфетка с два пръста. Получи се при ползване мишката на компютър. Няколко месеца се лекувах алтернативно.
При приятелка по спомен се оказа тендовагинит, без подуване в пръстите. Носи ортеза 3 месеца.
Не казвам, че при вас е това. Споменавам при мен каква беше причината. От години не ползвам мишка за лаптопа и нямам проблем.

# 124
  • Sofia
Кога през деня се приема магнезивият цитрат?
На различните фирми все различно пише…
Вчера го приех вечерта и имах много трудно заспиване,будех се през час,пак имах неспокойни крака 🫤

При силен косопад действа ли добавката биотин?

# 125
  • София
Днес на поредните годишни изследвания - мазен черен дроб. Всяка година едно и също и не знам как да се оправя с това.

Липиден профил:

Всяка година холестеролът е висок. Всяка година го разбивам и винаги HDL е висок, което за мен е странно.
Кръвна захар - 5.74 (реф. - 3.5 - 6.2)

Гастроентерологът каза ако липидния профил е добре да си карам така. Но се притеснявам. Не е леко омазнен, а е мазен.

Мазно ям, но не прекалено. Сладко - 2 - 3 пъти в месеца. Алкохол - никакъв твърд и вино вече повече от 20 години. Бира - да.
Жена 47 години, височина - 165, килограми - 63.
Моля да ме посъветвате нещо. Диетолог ли да търся? При ендокринолог нещата са добре.

# 126
Вземи някаква добавка да подпомогнеш изчистването на мазнините от черния дроб. Нещо със силимарин. Дори обикновен Карсил може да попиеш известно време и той съдържа силимарин, и има много добро действие. На мъж ми показателите по време на ковид бяха до небесата, лекарите заговориха за чернодробна недостатъчност... Един месец след прием на Карсил, всичко беше в норма.

# 127
  • София
Сърдечно благодаря за съвета.
Забравих да спомена, че от месец и половина приемам Ливурон Форте, но въпреки това, дробът е мазен Pensive
Карсил дали е по-силен препарат?

Иначе чернодробните от днес са:

Ох, извинявам се така на порции, просто съм много притеснена, не е нарочно Flushed

Едит - преди 3 седмици бях с Ковид.

# 128
  • Бургас
Мъжа ми доста време се мъчеше с такива неща, като под мишниците имаше най-много. След едно влизане в болница по друг повод му откриха, че има диабет. Когато започна да пие лекарства и вкара показателите си в норма, възпаленията му изчезнаха. За жалост му останаха доста белези. Задължително кръвна захар и инсулин добавете към изследванията.

Здравейте,
Моля за съвет и мнение какъв лекар да посетя.

Става въпрос за гнойни образувания, които ми излизат периодично по различни части на тялото, тази година просто счупих всякакви рекорди! Започнах с носа, след това на едната подмишница, на гърба и сега последно на другата подмишница. Всеки път ме "лекуват" с антибиотици, без никакви изследвания, но вече ми писна. Искам да разбера причината, а не да пия АБ до безкрай. Баща ми е по същия начин от както се помня, него директно със скалпела го лекуват.
Заради подмишниците ЛЛ се осъмни за гноен хидраденит, прати ме при негов приятел (явно) дерматолог, който се съгласи с "диагнозата" и нищо друго не ми каза. Посъветвах се и с друг дерматолог, който отхвърли въпросната диагноза, но и той нищо повече не ми каза.
Аз мисля да прекратя посещението при дерматолози и на своя глава да посетя ендокринолог, дали според вас е добра идея? Мислех и с някакви основни изследвания да отида - ПКК, кръвна захар, например, пък после по преценка на доктора да пускам още... Всякакви съвети биха ми били от полза, защото така не се живее. 😶

# 129
Не очаквай за месец да има съществен ефект при мазен дроб. Показателите, за които споменах, че за месец са в норма, бяха завишени и от болестта и от приема на огромно количество лекарства, а по принцип при рутинни изследвания, са в норма. Споменах действието на Карсил в този случай, за да кажа, че препарата е добър и работи. Нямам представа колко единици от активното вещество има в Карсил и колко в Ливурон, но от лекар знам, че е добър препарат. Виж листовките, сравни какво пише, тази информация е достъпна и сама може да се информираш. Каквото и да избереш от подобни добавки, трябва време, за да има действие.

# 130
Какво му е на този холестерол? Съвсем добре си е. Чернодробните ензими също. За след КОВИД са идеални.
Този мазен дроб на ехограф ли е видян?

# 131
  • София
На ехограф, да. Предишни години започна с леко омазняване, днес вече си е доста мазен.

# 132
Карсил изчисти на татко омазнен дроб, след запушени жлъчни пътища. Но го пи поне 6 месеца.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 14:03 от DeVa®

# 133
Не виждам нищо притеснително в тези изследвания.

# 134
  • София
Изследванията не ме притесняват. Притеснява ме силно омазнения черен дроб и до какво по-лошо би довело това (евентуално).

Общи условия

Активация на акаунт