Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 14 711
  • 416
  •   1
Отговори
# 375
Ментолов спирт и бяла микстура Алба, Джинджира спрей.

# 376
  • пустинята Гоби
Благодаря, дами, на сутринта пъпките ги нямаше. Явно е била алергична реакция. В класа има варицела и се шашардисах, въпреки че едва ли ще ни се размине, че болното дете до деня на избиване на пъпките е било на училище.

# 377
Моята дъщеря не е карала варицела, а е била контактна много пъти.
Може да не се разболее детето.

# 378
  • на последния етаж
Изписаха ми Микомакс през 3 дни, но не ми е ясно ако утре е първият прием, в понеделник или вторник би следвало да е вторият?

# 379
Вторник

# 380
И аз съм пила по тази схема и в началото ми беше объркващо, но го запомних така - денят на прием е нулев, следващият ден - първи.

# 381
Здравейте! Мъжа ми започна да приема милурит за профилактика на подагра, тъй като при рутинни изследвания случайно и без някакви симптоми му се установи висока пикочна киселина. Проблемът е, че след две седмици прием на лекарството получи възпаление на половия член - зачервяване, дразнене и дискомфорт на главичката и препуциума. Според вас дали е алергична реакция към милурит и да го спира ли? На листовката са изброени доста странични ефекти, включително обрив по половите органи. При него не е точно обрив, а просто е червено и раздразнено. От няколко дни започна да се маже с Бетазон трио - няма почти никакво подобрение. Чудя се дали да не спре милурита и да видим дали тогава ще отшуми проблема.

# 382
Здравейте! Напоследък доста често се оригвам, не е силно, но се случва. И не само след хранене, а почти непрекъснато. Днес например се събудих след обед и като станах, пак се оригнах. Когато съм легнала не се  случва, когато се изправя, тогава се оригвам. На 20 декември имам час за гастроентеролог и ще споделя.

# 383
  • Washington,USA
Здравейте,

За лумбална пункция задължително ли е настаняване в болница? Имам конфликтни мнения от трима невролози... Един казва да, друг не.

# 384
Следвай протокола там където ще ти я правят.

# 385
Здравейте,

За лумбална пункция задължително ли е настаняване в болница? Имам конфликтни мнения от трима невролози... Един казва да, друг не.

Ако си преценила къде да я правиш и при кого и най-вече как на теб ще ти е по-спокойно - това избери.

Нямам представа дали е задължително, или не, но ако ти е по-спокойно настаняване в болница - избери този вариант. В крайна сметка то няма да е настаняване за повече от ден - два.

# 386
  • Washington,USA
Най - спокойно ще ми е да ми я направят и да се прибера. Това, ще избера.

# 387
Обикновено за процедури, които налагат поставяне под упойка на пациента, се предвижда болничен престой, макар и за ден.

# 388
  • Washington,USA
Обикновено за процедури, които налагат поставяне под упойка на пациента, се предвижда болничен престой, макар и за ден.

Упойката доколкото разбрах ще бъде само местна

# 389
Ти нали имаш час и лекар, каквото казва той, това е. Не ни питай нас.

Общи условия

Активация на акаунт