❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 21 174
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Все повече дами споделят, че АГ им е казал, че третата фетална не е задължителна. Дали това е практика? Лично аз правих втора фетална в 22г.с., където се индикира евентуален проблем. След пренатален тест, следящата АГ ми препоръча да повторя пак феталната при лекар с повече опит (не че лекарката от първоначалната фетална не беше уж хвален доцент). И сега ще правя пак фетална в 26 седмица, защото тогава беше най-ранния час.
Чисто дискусионно, според вас ако всичко е наред и кажат, че няма нужда от четвърта фетална, дали да правя още една при положение, че диапазона започва от 28/30 седмица на повечето места?

# 91
Трета фетална си е задължителна. Има различни състояния и усложнения при бебето, които се развиват на по-късен етап и не са видими на втора фетална.
Защо не бихте я направили по принцип?
Аз правих 5 фетални.

# 92
Аз не съм мислила да не я правя, просто ме учуди днес че ми каза, че не виждала смисъл.

# 93
И на мен АГ ми каза, че не е задължителна, но и тя ме гледа всеки път докато подробно, поне по 20-25 Мин. Така че може би всеки си преценява.

Аз не съм мислила да не я правя, просто ме учуди днес че ми каза, че не виждала смисъл.

# 94
  • Бургас
Аз също питах за трета фетална по-рано в темата. В крайна сметка ще я направя пак при д-р Калев в Щерев

# 95
Simpliicity_, моята допълнителна фетална ще е точно при него. Достатъчно подробно ли протича прегледа? Предишната ми фетална беше обявена за 60 минути, реално продължи почти двойно на това и се притеснявам, че в Щерев са само по половин час.

# 96
  • Бургас
Simpliicity_, моята допълнителна фетална ще е точно при него. Достатъчно подробно ли протича прегледа? Предишната ми фетална беше обявена за 60 минути, реално продължи почти двойно на това и се притеснявам, че в Щерев са само по половин час.

Първата ми беше при Чавеева, втората при Калев. Може би около 40-50 минути бяха. Сега за третата не знам колко време ще е. Аз съм много доволна от Калев, обясняваше всичко, показваше... но и бебчо беше добре застанал и всичко се виждаше идеално. Може би ако не е в добра позиция отнема повече време, нещо беше казал по темата, но не си спомням какво точно.

# 97
+1 за д-р Калев. Уникален специалист, прегледа за втора фетална беше около 30 минути при мен, но той сподели че може и час да продължи ако бебето не “позира” и трябва да го чака да се завърти.  Сега чакам да му излезе графика за декември, за да запазя час за трета фетална около 33та г.с. по негова препоръка.

# 98
Задължителни, в смисъл някой да ги изисква задължително, фетални морфологии няма. Всички са силно препоръчителни.
В годините се променя бройката, преди години повечето бяха 2, сега повечето жени посещават 3 по една във всеки триместър, някои болници имат и 4-та...
Според мен всеки си решава и слуша проследяващия, ако му има доверие. Има доста жени не ходят на 1-вата, а правят НИПТ, доста жени не ги изпращат и на 3-тата.
Мен ми носи спокойствие и не ни натоварва финансово, така че ще я посетя и третата, но ако следящия е адекватен не бих се тревожила дори да се пропусне.
Също и не мисля, че времето е показателно за качеството на прегледа.

# 99
здравейте, от вчера имам едни пробождания около пъпа ( по скоро по-надолу отляво и отдясно). Не са постоянни, не са много остри, но ги има и са си по няколко пъти на ден. Предполагам, че е нормално ... но понеже е нещо ново реших да попитам дали и при други ги има. Понякога продължават около 1-2 минути

# 100
здравейте, от вчера имам едни пробождания около пъпа ( по скоро по-надолу отляво и отдясно). Не са постоянни, не са много остри, но ги има и са си по няколко пъти на ден. Предполагам, че е нормално ... но понеже е нещо ново реших да попитам дали и при други ги има. Понякога продължават около 1-2 минути

И мен ме боля около пъпа няколко дни. Сега ми размина… не знам какво е

# 101

И мен ме боля около пъпа няколко дни. Сега ми размина… не знам какво е

Черва ми каза моята лекарка.

# 102
Момичета, аз започнах да си набелязвам конкретни неща и да дебна намаленията и исках да ви питам дали вече сте се ориентирали или имате опит и препоръки за:

- помпа за кърма - искам да е електрическа и по възможност hands free
- стерилизатор
- шишета - четох мнения, че NUK Perfect Match били много хубави, но пък и знам, че много бебета не харесват някои шишета и се налага да се купуват други, докато не се нацели правилното. В тази връзка не знам дали да купувам цели комплекти или по 1-2, за да тествам.
- чувалче за сън - четох, че се препоръчва бебетата да спят в празни кошари, без обиколници, гнезда, одеяла и т.н. и най-безопасно било с чувалче. Мисля си за тези на angel baby, но ако някой има други наблюдения или информация, ще се радвам да сподели Simple Smile

Също ми е интересно какво мислите за това: https://www.baby.bg/product/umen-chorap-sas-senzor-owlet-dream-s … cam-2-dusty-rose/ ? Знам, че в Америка много се ползва, но не съм сигурна, че е свръх полезно.

# 103
Момичета, пиете ли нещо за стимулиране на имунната система? Аз пия биозин мама (и витамини за бременни на Елевит), но бях болна преди 3 седмици, 2 седмици се влачих и се оправих горе долу и от вчера усещам, че се едно пак тръгвам да се разболявам???? Направо ще полудея вече

# 104
Момичета, пиете ли нещо за стимулиране на имунната система? Аз пия биозин мама (и витамини за бременни на Елевит), но бях болна преди 3 седмици, 2 седмици се влачих и се оправих горе долу и от вчера усещам, че се едно пак тръгвам да се разболявам???? Направо ще полудея вече

Аз пия Омнибиотик Pro V5. Много съм доволна. Миналата година си бях взела и не съм боледувала въобще зимата + ваксина против грип.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 19:54 от katerina_petrova112

Общи условия

Активация на акаунт