❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 21 436
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, пиете ли нещо за стимулиране на имунната система? Аз пия биозин мама (и витамини за бременни на Елевит), но бях болна преди 3 седмици, 2 седмици се влачих и се оправих горе долу и от вчера усещам, че се едно пак тръгвам да се разболявам???? Направо ще полудея вече

С първата бременност 2022 не пропусках биозин мама, не се разболях за целият период.  Тази бременност започнах в началото,  но през това време време бях 3 болна, с два антибиотика. Към 4тия месец спрях да го пия(забравях го), все още не съм боледувала-надявам се така са остане. Отделно ще си сложа всички препоръчителни ваксини по време на бременност,  като започнах с противогрипната миналият петък.

# 106
Лина, аз нямам опит, но ще споделя това което аз съм набелязала за сега. За помпа за кърма съм много раздвоена. Гледах ревюта в Ютуб и какви ли не глупости и тъкмо си харесах една и- греда. Не се продава/доставя в България, а ако я поръчам от САЩ няма да си заслужава. Та сега даже се замислих и за ръчна помпа като за начало.
Другата седмица съм решила да отида на училището за родители в Майчин дом, че темата е точно за кърменето. Може пък да получа някаква яснота 😆
За стерилизатор пак съм раздвоена дали си заслужава като покупка, ако бебето се кърми. Знам че не само шишетата са за стерилизиране ама и там повечето мнения са 50/50.  И затова се спрях и на самостерилизиращите се шишета на Tommee Tippee. Имат комплект за новородени с антиколик приставките 2 малки, в големи и 2 залъгалки и съм се насочила към него. На Авент също много ги хвалят шишетата против колики.
За чувалчетата съм +1 за Angel Baby и аз към тях съм се насочила. Но реших първо да изчакам пускането на парното, за да преценя колко дебело чувалче да взема.
За чорапчето съм против и няма да си го причиня. За мен е поредния money grab и е абсолютно ненужно за здраво бебе, което в родилното не е имало признаци за притеснение. Особено ако спазваш правилата за безопасен сън.

# 107
Здравейте, моят термин е 27 януари. Аз искам секцио поради наличието на 3-4 папиломчета и ме е страх да не заразя бебчо но лекарят иска естествено Sad исках да попитам да попитам дали някой е забелязал да е станал по- непохватен. Аз напоследък само изпускам неща Sad
Аз също изпускам разни неща, както си ги държа 😁
Мисля едно, говоря друго...

Относно термина- на 1 февруари е ( затова следя Януарската и Февруарската група ).
Първа бременност ми е ☺️

# 108
  • Sofia
Аз също започнах да се оглеждам за шишета, дрешки и т.н.
От днес до неделя ще има Бебемания или нещо такова в Експо Центъра и мисля да наобиколя да видя предложения там. Миналата седмица ходих на Академията за родители и там ми направи впечатления една мацка, която на базата на неин опит с децата ѝ, заедно с Техническия университет, е разработила шишета, които имитират кърменето. Снимах визитката, ако искате погледнете.
Скъпоценна, относно стерилизаторите, нашият батко беше само на кърма до 6 месец, после до годинка ме тормози да го кърмя, но шишетата за вода и залъгалките съм стерилизирала. Имах тогава стерилизатор за микровълнова, но честно казано за сега още не съм спряла на нещо конкретно.
Помпа за кърма също не съм взела още, предния път имах електрическа, ръчна дето е като апарат за кръвно, накрая се оказа, че най-хубава работа ми свърши една обикновена, нещо 5-6 лева беше, от аптеката, спринцовка ѝ казваха. Нея също стерилизирах 😉.
Иначе, вече съм решила, че съществата ще спят с чувалчета, даже се заговорихме с продавачката за зимните, видяха ми се доста дебели, та смятам да взема есенните, ако е по-хладно, може да им облека по-плътни гащеризончета отдолу. Като се сетя за баткото, как се мъчих с разни одеалца, пелени, ставам да го гледам дали се е отвил, като открих чувалите, спеше с тях до три години /докато не ми се появи една вечер в целия си блясък, излязъл от леглото и дошъл, без да се пребие с чувала. Тогава му изрязах дупки за стъпалата./.

Това е сайта за шишетата.

# 109
  • София
Да споделя малко опит от първото ми дете с покупките: с нея сменихме шишета и залъгалки Нук, Томи Типи и в крайна сметка Авент беше единственото, което се прие.
Стерилизатор за мен трябва на 100%, защото дори да се кърми си има: шише за вода, залъгалки, помпа за кърма, които трябва да си се стерилизират, аз поне го правех до 6-тия месец.
Относно помпите за кърма, бях и с ръчна и електрическа на Авент, имах бебе, което не искаше да суче и след 1 месец борба минах на цедене и хранене с шише - не искам да се връщам към този период какво време губех в цедене, запушвания и т.н. И всичко от болните ми амбиции,че трябва да е на кърма. Никога няма да си го причиня повече и затова този път взимам само ръчна помпа, колкото да си стимулирам първите дни в болницата, за да тръгне кърмата хубаво и ако иска да суче добре, ако не иска ще се примиря с АМ и това е. 
Ползвах изцяло чувалчетата на Ейджъл бейби и съм с 2 ръце за тях. Имат си таблица в сайта според вида чувал и градусите как да се облича бебето - много е полезна и никога не ме е подвела.

# 110
Аз също нямам опит, но от каквото прочетох съм се насочила към няколко неща:
- за помпа реших да изчакам, дадоха ми една ръчна медела, ще й взема фунии мой размер, но ако имам нужда после ще взема електрическа;
- стерилизатор според мен ще е услеснение и при кърмене, най-хвален е на филипс авент със сушене, но аз четох добри отзиви и за лорели със същите функции и май на него ще се спра;
- шишета - май ще взема каквито дават в болницата - на филипс, единствено мога да препоръчам да погледнете в немския амазон, там продуктите на авент са доста по-евтини...
- за чувалче - и аз съм се насочила към есенно на angel baby, вкъщи никога не е толкова ниска температурата като за зимно мисля;

Аз пък имам чудене - ще си вземем next to me легло по логистични причини, опитвам се да разбера дали трябва да се взима отделен матрак, като пробвам да потърся не намирам с такива размери... ще отида някъде на живо да ги гледам, но все пак голяма мистерия.
Бебеманията мислим да я посетим утре, вероятно ще е голяма лудница, но пък ми е мерак Simple Smile

# 111
Сигурно ще разбуня духовете, но имам две деца, не се считам за безотговорна майка, но никога не съм стерилизирала. Преди първи употреба изварявах нещата в тенджера с гореща водя и после миех с бебешки препарат за съдове.
Също не съм и гладила. Гладих единствено нещата, които носих в болницата. Нищо им няма на децата - живи и здрави са си Grinning
Така че стерилизатор не мисля да ползвам и сега.

Шишета съм взела две на Нук и не смятам да купувам повече засега, защото и двата пъти кърмих до годинка и шишета съм ползвала само за вода, но те и вода не искаха да пият до захранването. Предлагали съм, но не съм изпадала в истерии, че не искат.

Взех си електрически помпа на Кикабу , изглежда много добре, ще видим дали ще ми върши работа. Аз и помпа почти не съм използвала предните два пъти, затова и реших да не бързам да давам луди пари за помпа преди да съм видяла как вървят нещата. Предния път си бях взела електрическа и накрая я смених с най-обикновена ръчни на Лорели, която не само ми беше по-удобна, но и изцеждаше по-добре.
Имах късмет при нас кърменето да върви с лекота и нямах нужда да цедя. А и нарочно не съм цедила, освен ако изпитам нужда, защото не искам да предизвиквам по-голямо количество кърма, отколкото е нужна за бебето. Бебето си вършеше самичко тази работа и при нас и двата пъти стимулацията си беше съвсем естествена.
Надявам се и сега да е така.

Каката залъгалки не поиска и не е ползвала. Баткото прие само тези на Томи Типи. Сега съм взела два вида - Нук и едни на марката на ДМ, та дано поне единия вид се одобри.

# 112
Попринцип аз ще взимам стерилизатор, но за гладенето няколко жени (познати, които са раждали) ме предупредиха да не го правя и да си слагам “таралеж в гащите”, та така мисля и да направя.

# 113
О да, и аз не мисля да гладя, а и имаме сушилня.
За стерилизрането и аз не мисля да прекалявам, но ми изглежда удобно просто като уред. Иначе ми се струва, че ще трябва да се престаравам с миенето на ръка, а мразя Simple Smile

# 114
Аз обмислям да гладя дрехите поне първите няколко седмици, понеже нямаме сушилня, мъжът ми дава зор да купим, но точно сега ще си е разход. Относно стерилизатора - кухнята и плота са ми малки (реално е кухненски бокс в хола) и не ми се затрупва с още уреди и най-вероятно ще изварявам на котлона. Ако случайно не мога да кърмя и ползвам много шишета на ден, тогава вече мога да купя по всяко време. И аз съм гледала този на Лорели, дори в момента беше намален в някой от сайтовете.

# 115
По препоръките на акушерка, за здраво доносено бебе няма никаква нужда от стерилизиране. А аз като цяло се надявам да няма въобще какво да стерилизирам. Искам да си е ексклузивно само на кърма, и то директно от цица. Взех някакви шишета, уж максимално наподобяващи, за извънредни случаи. Биберони също се надявам да не ползвам, въпреки че вече ми подариха всякакви. Помпа - ако нещо инцидентно се наложи, си имам ръце. Ако се види, че ще трябва за повече, тогава ще взема. Много голямо усложняване на живота ми се струват тия работи и ако мина без тях, ще е страхотно.
Портативна кошара съм избрала и само чакам намаленията, а на Бебеманията ще разглеждам май най-вече за по-масивните мебели, които да могат да се ползват за по-дълго време. Ще се оглеждам и за дрешки, защото хич не ми върви с момчешките, всичките красиви неща са направени за момиченца... Rolling Eyes
За чувалчетата, мисля да взема все пак и зимен, щото знае ли се дали няма да ни спрат тока като затрупа някой сняг примерно Smiley
Иначе всякакви джунджурии като ванички, термометри, машини за бял шум, пили за нокти, аспиратори, бебефони, гнезда и т.н. като гледам ще си ги набера от Алиекспрес, щото са много по-изгодни.

# 116
Здравейте,
Спряли ли сте се на марка козметика за бебетата ? Аз се колебая между mustela и uriage .

# 117
  • 🌊
Мустела след онази скандална тема от преди години и ниски резултати в съставките на някои продукти категорично не. Уриаж също по втората причина редом с Биодерма, българските, Ла Рош Позе, Судокрем.
След като обърнах с хастара всички бебешки продукти от няколко сайта, ще вземем да Хип, Веледа и Натура Сиберика.

# 118
+1 за Weleda baby. Аз ще поръчвам от немския Амазон. Свекърва ми живее в Германия и качеството и консистенцията на козметиката там е много по-добра. Само дето Weleda няма много опции без аромат, а държа и за себе си от години козметиката да няма парфюм.
Мисля да дам шанс и на Wooden Spoon.

# 119
Здравейте, да кажа и аз на какво съм се спряла:
- за количка - Anex
- шишета на Филипс Авент
- мебели от Nicolle baby
- чувалче и костюм за изписване от Angel baby
-Стол за кола на Britax
-Ваничка на Stokke
-Козметика на Uriage
-Дрешки от Next, Pepco, Sinsay, HM

Общи условия