❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 10 967
  • 456
  •   6
Отговори
# 435
Момичета, имам доста банален въпрос, ама съм харесала две колички, тъмно сива и светло бежова (едни и същи са като модел), но се чудех дали бежовата е подходяща за момче? Как мислите, какви избрахте вие?

Бих взела светло бежовата заради слънцето - през зимата/пролетта детето може да е по добре облечено, но през лятото с тъмното ще привлича слънцето, а няма как да го съблечеш напълно

# 436
Благодаря момичета! Ще разгледам още малко, днес ще мина и през хиполенд.

# 437
Момичета, имам доста банален въпрос, ама съм харесала две колички, тъмно сива и светло бежова (едни и същи са като модел), но се чудех дали бежовата е подходяща за момче? Как мислите, какви избрахте вие?

Ние също ще имаме момченце и взехме тази : https://baby.galix.bg/anex-bebeshka-kolichka-2v1-eli-muse-56382

# 438
Ние също сме с момче и сме взели зеленикава https://baby.galix.bg/anex-bebeshka-kolichka-2v1-eli-excite-56383

# 439
Момичета, малко съм се притеснила.
Миналата седмица си правих кръвните изследвания за началото на третия триместър. И ми излезе TSH 3.20
АГ ме изпрати на ендокринолог и днес бях на консултация и ми каза, да пия еутирокс 25 мг и че тсх има влияние върху
 развитието на плода.
Изплаших се толкова ли е проблемно, че трябвало да е под 2.5, при положение че съм чела че 3.5 е ок по време на бременност, не искам да се тъпча с лекарства излишно.
Фт4 как е? По принцип на този етап от бременността бебето вече има работеща своя щитовидна жлеза и влиянието си е главно за вас. Не се притеснявайте, аз цяла бременност не можах да го сваля под 2.5, а пия по 100мкг. Тези седмици се забелязах, че съм малко по-депресирана и естествено ТСХ е на 3.

# 440
Момичета, малко съм се притеснила.
Миналата седмица си правих кръвните изследвания за началото на третия триместър. И ми излезе TSH 3.20
АГ ме изпрати на ендокринолог и днес бях на консултация и ми каза, да пия еутирокс 25 мг и че тсх има влияние върху
 развитието на плода.
Изплаших се толкова ли е проблемно, че трябвало да е под 2.5, при положение че съм чела че 3.5 е ок по време на бременност, не искам да се тъпча с лекарства излишно.
Фт4 как е? По принцип на този етап от бременността бебето вече има работеща своя щитовидна жлеза и влиянието си е главно за вас. Не се притеснявайте, аз цяла бременност не можах да го сваля под 2.5, а пия по 100мкг. Тези седмици се забелязах, че съм малко по-депресирана и естествено ТСХ е на 3.

И моето горе долу до момента е било около 2,5 от началото на бременността.

# 441
Tsh в трети триместър вреди на майката, не на бебето.
Аз бях на трета фетална 29+6 1590гр само 4 дни напред което много ме радва (защото беше с почти 10 и съм на режим за гестационен диабет).

Водите са в норма, кръвотока е в норма и плацентата е добре (което също много го мислех защото с първата бременност зрееше рано и родих по рано). По документи термина ми е за 25.01, но по моето си приложение където цикъла ми е на 26 дни, не на 28 както смята АГ (въпреки че му казах) ми е на 21.01.

Целта ми е като цяло е да родя в януари да не е по-рано.

# 442
  • Бургас
Моят термин е на 02.01 според растежа на бебчо, 07.01 по цикъл. Секциото се очертава да е 18-19.12. (И заради ГД, въпреки че бебето и водите са в норма) Рано ли е според вас?

# 443
Секциото предполагам е по друга причина не заради ГД?

# 444
  • Бургас
Секциото предполагам е по друга причина не заради ГД?

Имам гинекологична операция миналия ноември на шийката на матката. А бебчо върви с по-големи раменца, което при естествено раждане може да доведе до доста разкъсвания предвид операцията, зарасналите шевове и скъсената шийка, доколкото разбрах и секциото се препоръчва заради моето състояние

# 445
Момичета, днес бях на 3-та фетална морфология. Всичко е наред с бебо, върви доста голям обаче, аз съм 31+1, лекарката каза че той отговаря по размери на 33+2, в момента тежи 1965 гр. 😄😄
Аз си усещам, че е голямо момче, той и корема ми е огромен. Каза, че ще трябва да издърпаме секциото, защото вероятно ще тръгне да се ражда сам иначе.
Моят термин е на 19 януари, тя каза че трябва да е в началото на Януари.

Взехме и количка вече, по-спокойна съм.

“BALIOS S LUX 3 В 1 LAVA GREY CYBEX”

@Simpliicity_ Според мен не е прекалено рано, а щом ти го е казал лекар, вероятно има причина.

# 446
  • Бургас
При мен миналия петък някъде в 31+5  бебо беше 1800. Сега на 19ти съм на третата фетална интересно ми е колко ли ще е наддал.😁

# 447
И нашето днес го премериха 2100 и отговаря на 33+2, върви си една седмица напред. Малко се е извъртял в дясната част на корема и дупето му и точно под ребрата ми и направо ми се реве като се изпъне - ужасно ме боли. 😭 Отделно започнаха и киселини, особено вечер като легна. Помня, че бяхте обсъждали назад в темата как се справяте. Вече разбрах по трудния начин, че не трябва да ям мандарини, ама някакви други съвети имате ли? 😄

# 448
Моят термин е на 02.01 според растежа на бебчо, 07.01 по цикъл. Секциото се очертава да е 18-19.12. (И заради ГД, въпреки че бебето и водите са в норма) Рано ли е според вас?

Коя г.с. се пада това? Аз ще правя в 37 г.с. секциото.

# 449
И нашето днес го премериха 2100 и отговаря на 33+2, върви си една седмица напред. Малко се е извъртял в дясната част на корема и дупето му и точно под ребрата ми и направо ми се реве като се изпъне - ужасно ме боли. 😭 Отделно започнаха и киселини, особено вечер като легна. Помня, че бяхте обсъждали назад в темата как се справяте. Вече разбрах по трудния начин, че не трябва да ям мандарини, ама някакви други съвети имате ли? 😄

При мен също от няколко дни ме подпира адски много в ребрата от ляво 😄. Иначе за киселините пийвам малко газирана вода, но не винаги ми помага

Общи условия

Активация на акаунт