❄️💗Януарска радост 2026-та годинa💗❄️- Тема 3

• 21 479
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте мами. Притеснява ме факта, че АГ при третата фетална останвви че бебчо е наддава много малко и е станал едва 1600г. Направи доплерово изследване в него каза че не вижда нищо проблемно. Аз много се притеснявам все пак съм 32+3 седмица казва че бебчо изостава и е с 2 седмици назад . Не ми изписа нищо за пиене което ме притесни още повече имам проблеми с щитовидната жлеза но изследванията ми са в нормата. Да ви попитам вас 32г.с. бебчо колко тежи?

# 541
Здравейте мами. Притеснява ме факта, че АГ при третата фетална останвви че бебчо е наддава много малко и е станал едва 1600г. Направи доплерово изследване в него каза че не вижда нищо проблемно. Аз много се притеснявам все пак съм 32+3 седмица казва че бебчо изостава и е с 2 седмици назад . Не ми изписа нищо за пиене което ме притесни още повече имам проблеми с щитовидната жлеза но изследванията ми са в нормата. Да ви попитам вас 32г.с. бебчо колко тежи?

Първото ми дете се роди 2700 гр. От около 30 седмица се видя че не наддава особено много (водеше се в долният персентил). Нищо не съм приемала, по чести прегледи имаше само. Роди се в 37ма седмица , защото имах разкритие.

# 542
Моето в 30+3 го измериха 1800гр.
Но пак казвам , че ехографът не мери точно и е възможно да има грешки в измерванията. Следете  как ще е и на следващите прегледи.
Доколкото знам измерват теглото по дължината на бедрото, а това е доста относително, защото моите деца например се родиха с доста дълги крачета и според ехографа трябваше и двамата да ги родя над 4 кг, а се родиха по 3600гр, единият на термин, а другият седем дни след термин.
Щом и лекарят не е изразил някакво притеснение аз не бих се тревожила на този етап.

# 543
Ехографът не е кантар, а дава относително тегло. Моята АГ никога не ми дава точни цифри, а например 1200г + - 150г. Не бързайте да се притеснявайте засега. Хапвайте повече протеин и здравословни храни, богати на микронутриенти, бебето ще вземе своето.

# 544
Моето върви 1 седмица назад от началото още,  но ми казаха и двете АГ, че е заради късна овулация, другото което е че аз съм адски дребна и слаба и ми казаха “не очаквай да стане голямо бебе при това малко място в корема”

# 545
Момичета, да ви се похваля - и на мен ми звъннаха от HiPP! Grinning
Ще ми изпратят пратката за тяхна сметка, до спиди офис.

# 546
Моята още си я чакам, станаха няколко дни. Дали някоя от вас вече си я получи?

# 547
Здравейте, на някой случвало ли му се е бебето да е много активно 3-4 дни и после изведнъж да почне много леко да се усеща

# 548
Здравейте, на някой случвало ли му се е бебето да е много активно 3-4 дни и после изведнъж да почне много леко да се усеща
Цяла бременност моето бебе е така.

# 549
Цялата бременност ми е така. Даже митът, че като се движиш и бебето спи хич и не е вярна. Чудя се кой ги разпространява тия щуротии... Моето се неспира, даже ми се препикава на моменти.
Не се притеснявай, понякога са по спокойни, но ако пък се притесняваш много, иди до АГ да те прегледат, няма да ти откажат Simple Smile

# 550
Даже ходих до спешен кабинет заради тава притеснение...
И ние като големи хора имаме по-активни и не толкова активни дни, пък и вече им утеснява. Пробвай да пийнеш някакво студено безалкохолно или в краен вариант, ако много се притесняваш- няколко глъдки кола.   

# 551
  • Sofia
Момичета, да ви се похваля - и на мен ми звъннаха от HiPP! Grinning
Ще ми изпратят пратката за тяхна сметка, до спиди офис.
И на мен звъннаха сутринта, казаха, че не съм пратила снимка, но като обясних, че имам съобщение, че я обработват и е на близнаци, потърси и я намери. До няколко дни ще я пратят. Интересно ми е дали ще съобразят да пратят за двама 😁.
Моите мишоци мърдат здраво.
Вашите пъпчета как са, моят започна да стърчи, въпреки че имам операция там и не би трябвало.

# 552

И аз се бях притеснила предните 2 дни. Беше много спокойно и едвам усещах движения. Не спях, за да ги броя. Но сега пак е активно. Предполагам, че е нормално да има дни, в които са по- спокойни.

# 553
И моето бебе има дни, което не е особено активно, подритва ме помалко сутрин и вечер.

Днес получих кутията на HiPP.

# 554
  • Бургас
Бяхте писали за матрачетата преди време, нашето е на Карамел с памук. Имаха и с бамбук. Взели сме и протектор

Общи условия

Активация на акаунт