🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 5 (16.10 - 23.10) 🎭

• 31 273
  • 598
  •   1
Отговори
# 75
Напротив Бачо не носи рейтинги , ИВ го превъзхожда с доста. Ако не беше той един от предателите сезона щеше да е в пъти по-успешен.

# 76
  • Stockholm
Боли го фара Мартин за Бачорски. Той си каза, че не му се е влизало в риалити толкова скоро. Като нищо Мартин да е бил поканен преди Бачорски или поне преди Бачорски да приеме, предвид че като се е събирал каста Мартин беше една от най-коментираните личности в България.
dido2k не, не си разбрал какво съм написала. Написала съм, че е много трудно да намериш двойки "врагове" в стил Слави Трифонов и Лили Иванова, Бойко Борисов и Кирил Петков, Венета Райкова и Георги Тошев и т.н. Напълно съм наясно, че във всяко предаване си има профилиране и образи, но пък смятам, че един от най-елементарните начини на разказване на история е да противопоставиш двама души само на базата на една голяма разлика помежду им - примерно хомофоб/гей, русофил/жълтопаветник и т.н. И все пак каст от известни се събира по доста различен начин от каст с неизвестни, които можеш да поканиш на кастинг и от там да си избереш най-доброто, защото презумпцията е, че щом са на кастинг, значи са съгласни да участват.

Аз писах, че  каст с известни, които не са в приятелски отношения и си имат някакви търкания в живота, би било добро решение, за да се избегнат предварителните уговорки. Ако някой преценява идеята като  елементарна,  жив и здрав да е. Далеч съм от мисълта да се съберат отявлени врагове на принципа  - фили и -фоби, но е и пълен абсурд и подигравка да гледаме как аверчета  си подават информация и се правят на умрели лисици дори и на синхрони. А доколкото разбрах, целият каст си е комуникирал помежду си преди влизането, тоест всички са знаели кой влиза и още тогава  са се групирали. И всъщност това е елементарният подход, който превърна предаването в шоуто на Бачорски и е  на път да го съсипе.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 00:55 от silsto

# 77
Напротив Бачо не носи рейтинги , ИВ го превъзхожда с доста. Ако не беше той един от предателите сезона щеше да е в пъти по-успешен.

Сравнение с останалите випаджии, той ми изглежда с най-много аудитория, а предположенията ни от преди началото на сезона бяха, че това е причината да изберат този подход каста да е с известни. А това, че известните като цяло вече не вдигат толкова предаванията, съм напълно съгласен. Survivor 7 го доказа (малко лош пример със сезон с лоша концепция и реализация Grinning ).

# 78

Сравнение с останалите випаджии, той ми изглежда с най-много аудитория, а предположенията ни от преди началото на сезона бяха, че това е причината да изберат този подход каста да е с известни. А това, че известните като цяло вече не вдигат толкова предаванията, съм напълно съгласен. Survivor 7 го доказа (малко лош пример със сезон с лоша концепция и реализация Grinning ).

Така е , но Бачо се вре във всяка продукция и това не е ок и се вижда и тук. Едвам го търпях в ХК и сега и тук трябва.

# 79
  • София
Аз си мечтая за сезон, Звезди срещу Фенове
Пак ще има известни, но и неизвестни фенове на играта, но в никакъв случай да не канят онлайн просяци.

Т.е. Аз съм продуцент и имам пълната власт.
Викам само доказали се стратегически насочени играчи от топ форматите.
На прима виста:

Звездите:
Любо Жечев, Неделчо, Туджаров, Зоран, Бо, Йо, Анелия, Ваня Джаферович или Жени Джаферович (няма как и двамата), Дамяна, Мартин Елвиса, Виолета и Живка (то може да се направи сезон само с подобни участници и тези със сигурност ще са много по-интересни отколкото разни ВИП персони)

Фенове:
Ауткаста, Саркаста, Алекс Панайотов, Ивс и Дени (всички са ютюбър фенове, няма значение кой какви видеа прави и колко разбира, ще им дам шанс) + още 7 дебютанти за риалити формат (ама фенове-фенове, да знаят, да са гледали, да са аналитични и интелигентни), никога да не са се снимали преди това и да не са инфлуенсъри, а хора с реални и смислени професии. Ще бъдат подложени на проверки, тестове и въпроси.

Горе-долу ще са поравно (13 на 12, нещо такова)
И ще ги разбъркам яко.

Ама те ''гениите'' от бТВ знаят по-добре сигурно.
И канят разни динозаври дето не знаят къде се намират и искат после рейтинг.
Няма как да стане.

Този сезон ще ми е за есента. Пролетта ще направя сезон само с неизвестни хора. И така.
И ще гледам да взимам хора от различни градове в България. Не предимно софиянци. Има начини да не се познават. Сериозни клаузи и неустойки ще има за всяко издаване, че си кастнат.
Финалните кастинги ако трябва ще се правят на много малки групички и пр. и пр.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 01:30 от Diavolo

# 80
  • Stockholm
И кои избираме за предатели?
Аз предлагам Любо Жечев, Саркаста и Неделчо. За жени предателки бих се въздържала. Жени Джаферович ще направи големи каши, ако е предател.
Бих ти допълнила списъка и с малко актьори, но от готините. Христо Пъдев, Христо Петков, може и Юлиян Вергов.
Бих сложила и малко  красавици, ей така, за цвят.

# 81
Diavolo, работите ли за някоя продукция,  за тях е чест, ако е така.

# 82
Има супер подходящи за формата известни, и млади, и стари хрътки, като се започне от Ваня Червенкова, Любо Жечев, Миглена Ангелова, Мила Михова, Цеци Красимирова, Койна Русева, Дара, Деян Донков, Юлиян Вергов, Д-р Ненков, Кали, Мария Силвестър, д-р Цветеслава Гълъбова, Христо Петков, Жоро Игнатов, 100 кила, Папи Ханс, Емил Конрад. Според мен голяма част са били поканени, но не са се съгласили точно заради непознаване на формата и възможност за грешни изводи за характера извън играта.

# 83
  • София
И кои избираме за предатели?
Аз предлагам Любо Жечев, Саркаста и Неделчо. За жени предателки бих се въздържала. Жени Джаферович ще направи големи каши, ако е предател.
Бих ти допълнила списъка и с малко актьори, но от готините. Христо Пъдев, Христо Петков, може и Юлиян Вергов.
Бих сложила и малко  красавици, ей така, за цвят.

Хора, без актьори и всякакви ВИП-ове, много ви моля. Simple Smile
Видяхме ги какво съдържание вадят и колко могат...

Предатели ще направя Живка (яко ще ги овъртоли), Ванката Ауткаста (много иска момчето, голям фен е, а и искам да видя дали наистина е толкова отборен играч както твърди) и Туджаров (има покер фейс и искам да видя дали Неделчо ще го хване, хихи ; бтв: Неделчо ако не го каже на синхрон не се брои).
Не бих сложил Мартин за Предател, за да не се повтори случката с Бачорски, да иска да е в светлината на прожекторите прекалено много и да се налага. Но с такъв силен каст, според мен той ще е един от първите изгонени без значение дали ще е Предател или не.

Топ цивилките детективи ще са ми Саркаста и Любо Жечев. Те ще попиват всичко и ще си водят записки.

И накрая ако спечели някоя бесна фенка с професия, касиер в Билла от град Ловеч (примерно) ще си легна доволен от финалния резултат. Wink

# 84
  • България
Traitors UK сезон 1 започна ударно - от влака, през пълненето на котелното на влака с въглища, до участниците. Има хора от всякакъв тип - освен обичайните актьори, инфлуенсъри, през транс човек, жена с наднормено тегло, жена, която иска да си купи скъпоструваща биомеханична ръка, жена с нисък ръст.
А при нас например не биха взели разноглед човек.
Харесва ми атмосферата в замъка, не е така ярко и светло, самите участници не червенеят очевидно на камера. Всеки е цветен персонаж по свое му. Звукът и музикалното оформление са на друго ниво, речта е ясна, не са нужни субтитри. Героите започват да мислят схеми и се показва потока на мисъл на конклава.
Във Видин имаме само пластмасови глупави красавици и селски тарикати. В UK се познават само двама души, които са двойка, и се крият. А при нас 10 души се познават отвън и си спретнаха явна коалиция на първия ден, не се крият. У нас най-доброто е локацията във Видин и Дунава.

# 85
Да се твърди, че Бачорски носи рейтинг на Предателите е все едно да кажеш, че Лудогорец носи рейтинг на А група.

И тоя и ония разкатават майката на формата, без извинение.

# 86
Diavolo, твоята идея за кастинг е за някаква много тясна и предимно онлайн аудитория. Отделно, че е твърде геймърски профилирана, губи се ефекта да гледаш как известни хора попадат в необичайни ситуации.

За мен добър пример за ВИП сезон е това, което правят британците в момента. Вярно, че са взели твърде известни имена и играят с такова взаимно уважение и високи обноски досущ като лордове от 18-и век: "много се извинявам, че ще те посоча като предател", "искате ли моя щит, ама моля, заповядайте", обаче има лекота и хумор в играта, куп неловки ситуации и въобще се получава good TV. Няма селяци и риалити звезди като при нас.

За играта на Бачорски обаче трябва да бъдем честни и да признаем, че извън този форум мненията не са толкова силно негативни. Даже и тук в анкетата на въпроса харесва ли ни играта му, резултатите са общо взето разделени по равно. Имаше наскоро видео с някаква улична анкета в София и доста хора отговориха, че той се справя много добре. Самият Карамазов беше казал, че един от предателите бил по-добър актьор от всички актьори, толкова го бил впечатлил - на мен това не ми звучи като да е знаела продукцията за предварителни договорки.

# 87
Не мисля, че има някаква подкрепа от страна на продукцията за Бачорски. Техния интерес е да си натрупат рейтинг и подкрепа за следващи сезони. Ако вътре в предаване са се случили неща, които са били по-добри като съдържание, нямаше да гледаме Бачорски. В това отношение критиката трябва да е към продукцията за подбора на каста. Все пак смятам, че за първи сезон, предаването е абсолютен хит. Не смятам, че рейтингите изостават заради това, че ИВ е нещо кой знае какво. Даже обратното - там нивото спада много. По-скоро нестандартната схема на излъчване от веднъж седмично прави по-трудно разбиването на зрителските навици, които по принцип са много категорични. Надявам се, че шоуто ще получи необходимия толеранс от няколко сезона, ако е необходимо

# 88
Бачорски си има някаква малка, но страстна фен база, но това са прекалено малко хора, за да направят разлика в рейтингите. Пък и колкото страстна фен база има, толкова повече са и хората, които още като беше обявен като участник, директно отсвириха предаването, ако съдиш по коментари в социалните мрежи. Но и от едната, и от другата страна това не са достатъчно зрители, за да доведат до неуспех, или успех на предаването. Бачорски не е Григор Димитров, или Карлос Насар, или някой друг спортист с почти фанатична подкрепа, че хората да го следват навсякъде.

Най-големият проблем беше, че изобщо беше избран за предател. Има ли някой, който като видя, че Карамазов му докосва рамото да не си помисли, че сега целият сезон ще се върти около него? Друг е въпросът, че такива като него, така наречените big personalities, трябва да са първите изгонени, докато останалите участници все още навлизат в играта и се чудят кого да отстрелят. Най-лесният таргет са, защото са очевиден избор за предател, та участниците гледат да се подсигурят като ги разкарат още първите епизоди. А не като нашите балъци дето кой беше написал, че подозирали Бачорски в началото, ама после си помислили, че бил прекалено очевиден избор за предател и решили да не го гонят Joy значи не гонят очевидния избор за предател, но гонят Мира Радева. Егати титаните на мисълта. Но да си бъдем честни, те повече гониха в началото по лични симпатии, а не защото са вкарвали каквато и да била мисъл в играта.

В нормален сезон с нормални участници Бачорски, Георги и Неве щяха да са покъртителен избор за предатели. Двама риалити герои, познати със своята подлост и отчаяние да спечелят на всяка цена + актриса. Това са нарисувани изгонени в първите три епизода, дори без сериозни подозрения.

# 89
  • София
Дяволо, ще го гледам твоя сезон Sunglasses

Къде гледате сегашния UK, който коментирате? Стана ми интересно.

Общи условия

Активация на акаунт