🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 5 (16.10 - 23.10) 🎭

• 31 345
  • 598
  •   1
Отговори
# 465
Пак имам проблеми с цитирането, но се присъединявам към недоволството към Петканов. Абсолютен пън. В колко предавания ли не се появи и оставя едни и същи безлични представяния. Някак си разбирам такива нещастници да успяват да се вмъкват в предавания с отворен кастинг, където с една добра актьорска игра пред кастинг директори, може да успееш да влезеш, колкото и да си безличен всъщност, но е шокиращо, че този продължават да го канят, а и хонорар му дават. Нито иска да мисли, нито има топките да отстоява нещо, нито е забавен, нито нищо.

В тая двойка имам къде по-позитивно мнение за Глория, но макар, че тя имаше своите моменти тук и там, според мен играта й беше обезличена от тоя романс, който са преживявали с градинския гном и неговата асоциация с Бачорски. Иначе, ако се сещате Глория и Ева бяха първите захапали Бачорски в началото и кой знае какво можеше да се случи, ако Глория не беше "обучена" да се насочи другаде.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 13:57 от Oliboo

# 466
Може да е точно обратното. Веднага да ѝ е светнала лампичката, но да благодари и да го ласкае, за да не свърши като другите. Виждаме, че Бачорски се държи съвсем различно с нея. Ще ми хареса, ако успее да го метне.
Е.... тя това възхищение и тази благодарност я изказа на синхроните. Баш си вярва тя, че е много специална.

# 467
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Аз също разбирам защо АМ се е заблудила, че Владо е предател. Защото ако оставим настрана искрено праволинейната игра, прийомите му са типично в услуга на предателите. Лесно е човек /и още повече такъв, който е влязъл да играе сериозно и не може да предположи само колко Владо е без връзка с кораба-майка и Международната космическа станция/ да се заблуди, че ползва честолюбието като извинителна причина за действията си.
Много, ама много искам да си тръгне този човек! Той направо чупи играта като такава - и като идея, и като изпълнение.
Само че не съм убедена, че Бачорски ще позволи това да се случи. От една страна Владо в момента му е най-силната защита и сляпа поддръжка. От друга самата игра на Бачо е такава от самото начало - той иска да покаже нещо впечатляващо, нестандартни и объркващи решения, смайващи обрати. Просто целта му е да бъде запомнен като нещо невиждано, има амбицията да диктува цялата играта, да я подчини. Той не само решава еднолично кой да бъде убит и кой да бъде изгонен, но иска и той да е човекът, който да реши кой да стигне до края с него и кой да спечели. И за съжаление очевидно си хареса точно Владо заради това, което е отвън.  Определено иска точно него за победител.
Така че не мисля, че би го убил с лека ръка.

Продължавам да харесвам Оля, Глория и АМ. Може да не стрелят в правилната посока, обаче поне се опитват да водят войната, за разлика от много други вътре.
Венци обаче се оказа един от най-големите идиоти вътре, на равна нога с Владо и Антон, че и по-зле. Confused

# 468
Бачора с това палаво око и манталитет със сигурност си е паднал по Майчето, той не случайно си каза, че жена му ще се разведе с него, в случай че избере Мая. Уж на майтап, но явно и тя си го знае. Grinning Нищо чудно да го омотае и да му омекнат капачките.

# 469
  • До морето
Е, като знае жена му как се е залюбила с него, има за какво да се притеснява.

# 470
  • Другата България
Честно казано, въпреки че Оля и Анна-Мария завиха в много грешна посока с Владо, ако видиш фактите и не знаеш истината, всеки ще помисли че Владо е предател. Той просто играе прекрасно за предаталите и сам не го разбира. Той е такъв щит за всички, че ако аз съм Предател никога няма да го махна - идеален е. Като го опази Бачорски си даде още един ден. Друг е въпроса дали не почва и той да се сближава с хората и пропуква наистина. Нещо още не му вярвам.
Именно, същото мисля.
Затова и не само от снощи, а и от преди това пиша, че в Ана Мария има някаква мисъл, може да е в грешна посока, но поне има. На нея просто ѝ куца лексиката, трудно изказва това, което мисли, обърква се и това оставя усещане, че е “куха лейка“.
Що се отнася до Бачо, според мен той целенасочено си държи Владо именно поради горните причини. Но ако същия Владо започне да се съмнява в лоялността му и да вижда очеизвадното, Бачо няма да се посвени да убеди Мая да го “убият“.
Иначе поне от видяното снощи Мая някак се обезличи, след като стана предателКА. Или поне монтажа това ни показа.

# 471
  • София
Извън оня ми шеговит пост - върти ми се в главата, че това, дето очакваме - може да е счупване по каноните, ала преувеличено от нашенците в дебютния сезон; демек, ето, оставихме следа в аналите на формата още на старта ни. Нищо особено не очаквам - като го видим, ще го видим. (В Острова имаше бая сценарни гръмотевици, които после се оказваха летен ръмеж.)
"Малко ще е тъжно Даяна да отпадне, без да сме видяли абсолютно нищо от нея." Не ми е тъжно за никой, който го е играл фикус в ъгъла и са го отстреляли. Даже (добре, шега е), който до 3 еп. вкл. не си е показал носа от масовката - направо анблок да ги гонят служебно. От др.страна, си се подсмихвам вътрешно - като се гледат сега повечето, дали виждат какви епохални образи са ни оставили в дебютния сезон. Пардон, напусто е - те там на терен показаха, че мисленето не им е сила.
Мн.добър епизод беше снощи. (Права е Мери, т.е. подкрепям, че Майчето е една риба-прилепало, мързелива, но интуитивна за правилно - и като обект и като време - прикачане към "ментор", който да я избутва и нея. А и тук - кетърингът вече не е бисквиДи, ами повечко благини, хонорар на ден, евентуална награда за оцеляването по какъвто и да било начин. Липсва ми Жоро Лицата. Ако ще показва нещо, не остана много време, хич не остана.)
И да завърша в моя си стил, за очакваното неочаквано (понаучих регламенти покрай вас, благодаря! пък и сценарии, макар в радио, съм писал с години)
Скрит текст:
Simple Smile Възлага им се на нашите двамца неизловени хитреци да отровят някого. Те се разбират за начина. През деня - лека игричка, кетъринг, вино и пей сърце. По едно време един от Злодеите (ако е Бъч - отива при жена; ако е Мая - отива при мъж) попритиска в нЕкой ъгъл на шатото набелязания, подава му чаша вино и го целува в устата. Познай дали съм влюбен/а в теб, или смъртта ни разделя в тоз час... - казва. А това са знаците, за които са се разбрали трейтърите.
Вечерта никой не си е тръгнал. Влиза кардинал Карамазов и отсича: ти, тъй и тъй, си отровен, трябва да напуснеш видинските брегове. Онзи/онази се изправя изчервен/а и отвръща - никакви такива, тя/той ми се обясни в любов, никакъв отстрел не е, аз дори в момента се притеснявам у дома как ще приемат видяното, опитват се да разтурят семейството ми. Истината е, че от Ден Едно аз виждах някакви намеци, знаци и напъни от нея/него. Ако трябва - но без ефир - върнете записа и чуйте какво си казахме там, под филодендрона. Впрочем, ммм, и аз не съм безразличен/а...
Решава се да отложат решението до идния вторник. Тонката написва подходяща статия междувременно. Йордан обещава да участва с фокуси без хонорар в годявката, на която други пък ще пеят. Целунатият/та всъщност, живее без брак с партньор - Оля няма да решава про боно "отвъден спор". Тренерът им обещава места в отбора по кърлинг. А от екипа се свързват с носителите на правата и поставят въпроса "какво сега?". Ония си имат други проблеми с брит, юесей и албанския сезон и не вникват. Нека се вземат двамата, ако се обичат - постановяват. Ако са спечелили през време на играта пари или щит - дайте им половината сума, или им подарете застраховка от Дал Бог. Но тази развръзка идва следващия вторник и е обявена в анонс едва няколко мин. преди началото от Цветанка Ризова след новините. Simple Smile

# 472
Накрая този "балкански прецедент" ще излезе едно голямо нищо....

И аз днес, на пресен акъл, започнах да си го мисля това - пускат слух, заради съспенса.
Но заради голямото очакване на нещо Уау, накрая ще останем доста разочаровани. Дано да греша и да е нещо интересно.

-------------------
EmBrother, късам се от смях. JoyJoyJoyJoyJoy
Ти сега да не се изяваваш, за да те поканят да пишеш сценариите? Joy Със сигурност ще ги докараш по-интересни от сегашните.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 14:15 от Diorela

# 473
  • София
Малеее, капитан Планета е много зле. Не вярвах, че някой може да ми стане по-нетърпим от Бачорски.

# 474
Мен все повече ми се върти, че прецедента ще е, че при няколко гласувания на масата гласовете ще са разпределени по равно и никой няма да си го променя. От там - патова ситуация. Друг е въпроса, че не ми се връзва с балканската линия толкова...

# 475
Направи ми впечатление, че в синхрон излъчен на закуска, Глория заяви - “в очите на предателите има странна мъгла.. такава мъгла виждам и в очите на Бачорски”.
В края на епизода, когато Ева за първи път гласно му хвърли името пред останалите, точно Глория няколко пъти я прекъсна с отрицание и повтаряше, че той е праведен. Явно го подозира, но от една страна се пази от убийство, а от друга - при финал с него има по-голям шанс за победа (знаейки единия предател) и за това отхвърли така явно съмненията на Ева.
Глория определено играе хитро и доста мисли. Ева, Ана-Мария и Оля също са здраво в играта. Жалко, че мъжете буквално нищо не правят.
С нетърпение чакам Владо да се светне за Бачорски Simple Smile
П.С. Някой знае ли по правило колко пъти може да се прегласува при равен вот и дали има опция за двама прогонени, ако гласовете остават равни?

# 476
  • Другата България
И аз имам въпрос към гледалите чужди сезони.
Просто ми стана интересно, защото се сетих за Мирелка, милата девойка, която изобщо не беше за този формат.
За мен тя и Владо Николов държат “Златната малинка“ на епизода, а защо не и на формата, поделят си я.
Вярвам ѝ на сълзите и на разкаянието, относно вота си за Тино. Напълно искрена беше. Спомена, че не издържа вече и иска да си тръгне /разбира се, не го вярвам - че ще се случи, но в онзи момент си беше искрена/.
Та, ако реши да си тръгне, как се процедира?

# 477
И аз си мисля, че точно това е счупването - равни гласове и никой не отстъпва. Към това ме води промото за следващия епизод.

# 478
  • Другата България
А относно “счупването“ - май и аз клоня към равни гласове, защото е видно, че ще се случи на кръглата маса, където това се прави - дискусия и вот.

# 479
Проблема на Бачо че в следващите маси Оля и Анна Мария ще продължават да настояват Владо да си тръгне щото видеш ли според тях той е Предател.

Може би някой ще иска да си тръгне и ще го каже на масата, нещо такова усещане имам.

Да. И аз си мислех, че прецедентът може да е в тази посока. Примерно, на кръглата маса някой праведен да е на кантар с друг участник за отлъчване и да напише собственото си име на плочката и гласът му за себе си да доведе до изгонването му. Не съм чувала да се е случвало в други държави и мога да си представя как го прави, например, Владо, защото го удря на чест заради многото подозрения към него. Изсмукано е от пръстите, но нали гадаем Wink

Общи условия

Активация на акаунт