Препоръчано и изпробвано от магазини dm - тема 31

• 45 510
  • 656
  •   2
Отговори
# 465
Основно заради влияние върху хормони и кръвно налягане

https://vitamag.bg/jensko-bile-vredi-i-polzi/

# 466
Мисля, че също преди боя е хубаво да се използва.
Преди боядисване не трябва ли косата да е мръсна (да не се мие с шампоан)?
Лидълският чай с джинджифил е топ за мен. И аз имам още запаси от него. Ако мернете в ДМ (или другаде) същия - да е също с толкова наситен влъс само с едно пакетче - свиркайте!😉

# 467
Има опция и да се настърже мъничко свеж джинджифил. Мъж ми всеки ден си прави "чай" - тоест настърган джинджифил, лимон и топла вода. Мен ми е люто така, но ако е мъничко, е много приятно.

# 468
И това е опция, но мързеливата ми опция е направо чаят от пакетчето.😁

# 469
Мисля, че също преди боя е хубаво да се използва.
Преди боядисване не трябва ли косата да е мръсна (да не се мие с шампоан)?
Лидълският чай с джинджифил е топ за мен. И аз имам още запаси от него. Ако мернете в ДМ (или другаде) същия - да е също с толкова наситен влъс само с едно пакетче - свиркайте!😉
Това е много грешно за мръсната коса и боядисването.

# 470
Защо да е грешно? И аз така знам.

# 471
  • София
И аз така знам за мръсната коса. Ако има стилизанти пречат на боята да хване. Преди години, като се боядисвах при фризьор (вече действам сама в къщи) даже специално ми е казвала да отида с мръсна коса. Мисля, че и има опастност да се пресуши косата, ако е "прясно" измита. А, ако е леко влажна, боята пак не поема по същия начин (бегъл спомен от мой експеримент).

# 472
Аз преди къносване си ползвам такъв, че и без това като че ли някои свалят и малко от къната, то и искам максимално да няма насложени евентуално продукти преди да сложа къната. Т.е. обикновено на около месец, но при мен за месец има между 10 и 15 измивания и всеки път нанасяне на продукти със и без отмиване...

За химичните бои гледат да не е прясно измита за да не се пресуши съвсем от боята, но ако има нанесени продукти върху нея пак не е много добре.

# 473
Сега фризьорите казват,че  косата  не трябва преди боядисване да е "мръсна". Съвременните препарати са по-щадящи и е по-добре косата да е чиста, на ден или два от измиване. Изрусяват ме с блондор на чиста коса и нямам никакви поражения..

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 18:50 от SHE_IS

# 474
Под "мръсна' по-скоро имат предвид немита скоро, не със сто тона лак за коса, гелове и т.н.

# 475
Под "мръсна' по-скоро имат предвид немита скоро, не със сто тона лак за коса, гелове и т.н.

Желателно е да е прясно измита косата, на ден или два най-много.

# 476
На два дни я мия. Идеята е да не идеш на фризьор с току що измита коса, или ако сама се боядисваш, като мен - да не е мита същия ден.

# 477
И аз знам, че трябва да минат 2-3 дни от последното миене на косата, преди да се боядиса.

# 478
А, не толкова мръсна.

# 479
И аз знам, че трябва да минат 2-3 дни от последното миене на косата, преди да се боядиса.
Перфектно, моята коса е мазна и въпреки това за такъв период боята няма проблем да хване.

Общи условия

Активация на акаунт