В една стая или в отделни

• 1 810
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Много хубава тема, Рокет 🤩

Според мен успешното съжителство е въпрос на характери. Ние сме с близначки на 5. Карат се непрекъснато, дразнят се, едната бяга от другата, имат различни интереси и предпочитания.

Като бяха бебета ни беше по-лесно да ги приспиваме в отделни стаи - едната в спалнята, другата в детската. Режимите им се разминаваха и така имахме две наспани бебета.
На около годинка ги събрахме да спят заедно. На около 3 ги преместихме на двуетажно легло. Малко след това се появиха чудовища, почнаха да се будят посред нощ изплашени и да не могат да заспят след това. Почнаха да ревнуват коя е отишла да спи при мама или тати, и другата да иска същото. Приспивахме ги последователно. Като са заедно се превъзбуждат и не могат да заспят. Едната заспива лесно и става рано, другата заспива трудно и става късно. В крайна сметка в момента едната спи с мен на спалнята, другата спи с татко си на съседни легла, това са оказа единственият вариант да имаме наспани деца и наспани родители в настоящата ситуация.

Планираме местене в ново жилище, преди да тръгнат на училище. Там всяка ще си има отделна стая, а ние ще си имаме спалня в дневната.

Ако имаш възможност да направиш отделна стая за всеки - изобщо не се чуди. Ако искат да са заедно, ще си ходят на гости.

# 16
Моите са момичета - на 9 и 4. В една стая спят, че даже и на спалня, засега не желаят да са в отделни. Бяхме предвидили отделни за всяко, но предпочитам да си останат в една, щом и за тях е ок. Че се карат - карат се, но досега не е било във връзка със стаята. Иначе каката спа при нас до късно, може би 5-6 годишна, докато не се роди бебето. То пък спа в нашата стая до 1 годинка, след което я преместихме при кака ѝ с бебефон. Бебефонът се "прекърших" да го спра наскоро, защото тяхната стая е по-далече от нашата и се притеснявах, че ако нещо се случи (повръщане, например) няма да разбера - радвам се, че го направих, не се спеше, той постоянно прекъсваше и въобще пречеше на съня ни.

# 17
  • София
Аз пък винаги съм си мечтала за моя стая. И на децата, когато бяха деца, не можах да осигуря отделни стаи. Така че - който има възможност, да го направи. Нека имат опция, пък кога ще я ползват... вероятно като тийнейджъри.

# 18
Както каза М като го попитах онази вечер какво ще правим, ако децата искат да спят заедно - "Да спят заедно, да спят отделно, да спят в хола, да спят на палатка в двора, ако искат, само да спят" Joy

# 19
  • София/Севлиево
Ние със сестра ми спяхме в една стая чак докато се преместих при ММ.Не че нямахме отделни,но нея я беше страх да спи сама(и до днес я е страх да остава за дълго сама вкъщи, въпреки че наближава 40)...При моите момчета няма как да се получи да бъдат в една стая, защото са с много голяма разлика (даже за баткото превърнахме мазата в уютен апартамент с всички екстри и удобства,но на този етап предпочитам да спи в сегашната си стая, която след време планирам да е за малкия,иначе аз трябва да отида да спя в спалнята на ММ, което никак не устройва никой).

# 20
Когато се преместихме в ново жилище едното беше на 4, другото на 2. След някоя година ще ги местим в отделни стаи, понеже са момче и момиче. Не са имали проблеми със сън и адаптация-направихме я по техен вкус със стикери и герои и си я харесват, Винаги има една нощна лампа в контакта, която да свети и да не ги е страх

# 21
И аз съм с близначки на 4 - преместихме ги в собствена стая, съседна на нашата, на 8 месеца. Спят заедно, всяка на собствено креватче. Предполагам, че ще поискат отделни стаи в един момент, имаме готовност Simple Smile

# 22
  • София

По-добра идея е всяко да си има собствено пространство.

Общи условия

Активация на акаунт