Боледуване на децата ни - тема 92

• 14 811
  • 666
  •   3
Отговори
# 465
Има разлика между дървояди, при които се чува как гризат дървото, и дървеници, които всъщност хапят хората. Потърси в Гугъл за пъпки от ухапване от дървеници и сравни. Може да пуснеш и тук снимки. Предполагам, че не в варицела...

# 466
Дай да видим снимка.
Иначе всеки човек реагира различно към ухапвания. Едни с огромни пъпки, други с малки.
Според мен е слабо вероятно да е варицела, щом е ваксинирано детето.
Знаеш ли първия ден от контакта? Обикновено на 14-7 ден се появява, като инкубационния период е до 21 ден.

# 467
Пъпките от варицела са като плюски....мехурче с течност и нямат навика да изчезват и да се появяват.

# 468

Това е на крачето

Най ме притесняват тези с връхчето....мислех, че само при варицела има връхче,но сега чета, че даже и от паяк може да има връхче....
Всеки човек реагира различно ....
Примерно сега се сещам като бяхме ученици аз и братовчед ми като ни ухапе бълха ставаше петно с точка-незабележимо докато на брат ми и братовчедка ми едни големи пъпки,големи подутини....

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 00:31 от Mimi9999

# 469
Детето повърна два пъти, сложих свещичка вомитусхил, сега и носът й хърка, друго засега няма .. това е след два дни на ясла 🥴

# 470
Дори и да се пусне тест за варицела, нали детето е ваксинирано, следователно би трябвало да си има антитела? Как ще се разбере дали са от ваксината или реално е болна? Или има и друг тест?
Тъкмо вчера четох, че върлува някакъв много гаден стомашен вирус, който се проточвал по-дълго време. Аз ставам неадекватна като ми се повръща, не мога да се грижа за себе си, камо ли за децата. Силно се надявам да ни се размине. Имат тържество в градината в сряда, много ми се иска да са здрави и да присъстват тази година. До сега не са имали този късмет, а вече са в 3та група..

# 471
Трябва да се пуснат IgG и IgM - така ще се видят антитела от ваксината (или предходна инфекция с IgG) и активна, настояща среща/инфекция с IgM.

# 472
  • shumen
Хоуп,на уролог не съм ходила.Последно на нефролог ме праща доки.Гледа ме на ехограф,пуска изследвания и всичко беше наред.Само тия чести цистити и бактерии.
Дано са здрави твоите деца и да успеят да  присъстват на тържеството.
Мими,според мен не е варицела,а е ухапано това.
Тони,милия.Явно по-трудно го е хванала упойката втория път.
Ваня,за газове Еспумизан пробвала ли си?

# 473
Тони, вторият път го е хванало по-късно. Нямам безкраен опит с упойки, но от наличния ми... според мен е трябвало да изчакат. Изтръпвам като чета.
И аз не проумявам как зъболекаря го е взел в стаята за лечение. Другото е ако организмът привиква и затова да не го е хванало добре вторият път. А може би самият сироп е подходящ за единично лечение само, а не за много процедури.

# 474
Сестра й заспа тя седи и чеми...насълзява се ще реве, гледам я свила се на стола и нищо не прави ....веднага я хванах...с темп.е 37.5 ....🤯

# 475
  • shumen
Мими,да не е розеола този обрив?Тя също е с обрив и Т.
Тони,милия.Само като чета и ми става гадно.Дано успеят другия път да пломбират зъбчето и да не се налага повече да го водите.
Аз имам лош спомен как моя рита и пищи като му правят инжекции.Особенно първата когато е в крачето.В болницата като бяхме са ме гонили навън,а той вътре го стискат и пищи и рита.При педи пък сестрата ме кара  да го държа,а той пак пищи и рита.Абе ужас е.

# 476
Неее имаше розеола като малка-първо т после обрив,това е обратно първо пъпки след два дни още и  после т.
Ще я водим в понеделник на лл

# 477
На мен не ми приличат на варицелски пъпки, обаче. Сърбят ли я?
Надявам се да не е такова, но дори и такова да е, би трябвало много много леко да мине, предвид ваксината. 🙏🙏🙏

# 478
Почти не,исках да я намажа тя тогава се сети,че я сърби🤣
Т е малко до 37.5 но като се качи си личи,лежи,не яде ....даже като ходихме до магазина на обяд ...на връщане взе да чеми,не ядеше барни,устните й бледи,седна на стълбите докато кача количката

# 479
При тези признаци вече мисля, че може да е Варицела, но заради ваксината да я кара по-леко. Другият вариант е да си е нещо несвързано с пъпките. Аз на Ваше място щях да съм пуснала антитела днес, за да ми е мирна главата. Утре също е вариант, ако има лаборатории там, където живеете.

Общи условия

Активация на акаунт