Боледуване на децата ни - тема 92

• 14 795
  • 666
  •   2
Отговори
# 480
  • shumen
При тези сиптоми си мисля,че може и варицела да е.Дано,ако е да я изкара по леко заради ваксината.

# 481
И аз все го мисля ....а има ли вариант да е просто вирус и нахапано от нещо ....и да съвпаднат двете и затова  да прилича на варицела ...в нейния случай с ваксина кое трябва да пусна в лаборатория дали в момента го кара,нали?

# 482
Мими, според ЧатГПТ, кръвните тестове не са надеждни за установяване на варицела при ваксинирани хора. По-добре е да се пусне PCR от пъпка

# 483
  • София
Здравейте, аз пак нахлувам набързо в темата, но тук определено е мястото, където се коментират всички актуални вируси Simple Smile Моята девойка от петък е с един отвратителен вирус с повръщане, разстройство и Т. В петък беше изключително зле положението, повръщаше водата, хидратиращия разтвор и дори и натриевия цитрат, на косъм беше положението да я водя в някоя болница за една банка Рингер, но вечерта се поуспокоиха нещата и започна малко по малко да може да приема течности. Вчера не е повръщала, но пак беше с Т и разстройство си има. Някой изкарал ли го е това чудо и колко време продължава? Вие хванахте ли го от децата? Че и това много ме притеснява, другата седмица ще идват колеги от чужбина и от мен се очаква да съм всеки ден на линия в офиса.

Относно правенето на зъбки на малки деца - мога да помогна с инфо за София, доц. Маркова е човекът. Моето беше с изключително проблемни млечни зъбки с деминерализация на емайла и от 2 годишна беше непрекъснато по зъболекари. Обаче доц. Маркова така ги омайва, че ме е питала с нетърпение кога пак ще ходим на зъболекар Simple Smile Да добавя, че постоянните ѝ зъби изобщо не са проблеми, чак сега (7 клас) вече може би има някой кариес за правене на постоянен кътник, но още не сме правили нищо.

Имам и един въпрос относно ваксината за варицела, личния лекар ли трябва да я изпише за да се закупи и постави? Дъщеря ми още не е карала варицела и ми се иска да я сложим. Интересното е, че са имали и в яслата, и в детската, и в училище (няколко пъти) и тя просто не я хваща. Пусках и изследвания да не би да е изкара без да съм разбрала - ами не, не е карала.

# 484
Моето беше с повръщане и температура в началото на ноември. Температура - 1 ден, повръщането също беше само 1 ден, но следващите 2 дни съм й давала само препечени филийки и бисквитки и то по хапчица и глътка течност на 20 минути, едва-едва, за да не натовари корема. Т.е. общо 3 дни всичко. Но това далеч не значи, че при всеки е така. Дано бързо да се разминете и вие.

# 485
  • shumen
Мими,как е каката?Дано не е варицела и да не зарази и малката.
Светле,дано не прихванеш и ти.
За ваксината за варицела мисля,че трябва да си я закупиш и педи да я постави.

# 486
Сама си купуваш от аптека,ние я поръчахме,нямаше я налична,идва бързо на другия ден-Афия
(С една дума лл не я изписва,сама си купуваш нищо не ти искат в аптеката само пари 🤣)
Лл я сложи,през 1 месец- две дози има,лятото 2024 ги слагах, 80лв всяка.
Предварително казах на лл,че искам нямаше проблем.
Нямаше никаква реакция
И на малката ще сложа има още една редовна и мисля пак лятото да й сложим тамън ще навърши две.
Все така е пъпките никакви развитие...седят си така.Лека т.макс 37.2/5 бързо сваля биваме.
Да може да не покаже наистина с ваксина на кръвен и то сиг. е от вена сиг. как ще реве🤯....а от тази пъпка как се взима за първи път чувам....
Малката е ок засега
Единствено забелязахме,че и двете имат подобна пътечка на крака.Дотам нищо повече.
Обаче нещо друго тези на крака и на торса седят различни 🤣

# 487
В лабораторията би трябвало да знаят. Аз съм взимала вкъщи такава натривка с тампон купен от аптеката. Изстискат леко една пъпка и обрах каквото можах. Не помня преди или след това, натрих няколко пъпки. Не се препоръчва да се прави вкъщи това нещо, най-вероятно, за да не се инфектира пъпката или да се разнесе и по другите части. Аз май не исках да ги водя по лаборатории да не лепнат нещо.

# 488
  • София
Здравейте, аз пак нахлувам набързо в темата, но тук определено е мястото, където се коментират всички актуални вируси Simple Smile Моята девойка от петък е с един отвратителен вирус с повръщане, разстройство и Т. В петък беше изключително зле положението, повръщаше водата, хидратиращия разтвор и дори и натриевия цитрат, на косъм беше положението да я водя в някоя болница за една банка Рингер, но вечерта се поуспокоиха нещата и започна малко по малко да може да приема течности. Вчера не е повръщала, но пак беше с Т и разстройство си има. Някой изкарал ли го е това чудо и колко време продължава? Вие хванахте ли го от децата? Че и това много ме притеснява, другата седмица ще идват колеги от чужбина и от мен се очаква да съм всеки ден на линия в офиса.

Относно правенето на зъбки на малки деца - мога да помогна с инфо за София, доц. Маркова е човекът. Моето беше с изключително проблемни млечни зъбки с деминерализация на емайла и от 2 годишна беше непрекъснато по зъболекари. Обаче доц. Маркова така ги омайва, че ме е питала с нетърпение кога пак ще ходим на зъболекар Simple Smile Да добавя, че постоянните ѝ зъби изобщо не са проблеми, чак сега (7 клас) вече може би има някой кариес за правене на постоянен кътник, но още не сме правили нищо.

Имам и един въпрос относно ваксината за варицела, личния лекар ли трябва да я изпише за да се закупи и постави? Дъщеря ми още не е карала варицела и ми се иска да я сложим. Интересното е, че са имали и в яслата, и в детската, и в училище (няколко пъти) и тя просто не я хваща. Пусках и изследвания да не би да е изкара без да съм разбрала - ами не, не е карала.
Никой не трябва да Ви я изпише. Преди се купуваше и се поставяше. Сега е безплатна и предполагам просто се заявява на личният лекар и той я поставя

# 489
Сама си купуваш от аптека,ние я поръчахме,нямаше я налична,идва бързо на другия ден-Афия
(С една дума лл не я изписва,сама си купуваш нищо не ти искат в аптеката само пари 🤣)
Лл я сложи,през 1 месец- две дози има,лятото 2024 ги слагах, 80лв всяка.
Предварително казах на лл,че искам нямаше проблем.
Нямаше никаква реакция
И на малката ще сложа има още една редовна и мисля пак лятото да й сложим тамън ще навърши две.
Все така е пъпките никакви развитие...седят си така.Лека т.макс 37.2/5 бързо сваля биваме.
Да може да не покаже наистина с ваксина на кръвен и то сиг. е от вена сиг. как ще реве🤯....а от тази пъпка как се взима за първи път чувам....
Малката е ок засега
Единствено забелязахме,че и двете имат подобна пътечка на крака.Дотам нищо повече.
Обаче нещо друго тези на крака и на торса седят различни 🤣
Какъв е смисълът от тестване? Детето е ваксинирано, двете деца имат еднакви пъпки. Нямаше въобще да се занимавам аз. Такива пъпки имах и аз и детето миналият месец след като обикаляхме едни поляни на село. За мен бяха от бълха. След седмица се прибрахме вкъщи и при голямото се появиха. Изпрах всичко на 60° и повече не съм видяла пъпки.
Не се вглеждайте толкова в такива неща.

# 490
Мими, тази температура не ми се вижда като температура. И пъпките щом са различни, че и двете имат еднакви съвсем пък. Варицелата има дълъг инкубационен период + определен период на заразност. Помисли пак кога е имало детето контакт.
Кръвните няма как да се объркат от ваксината. Обяснили са по-нагоре че има 2 вида антитела, за активна и прекарана инфекция.

# 491
Не вярвам описаното да е варицела. По-скоро някакво кожно раздразнение...да не е петата болест?

Мими, съхранявахте ли добре ваксините, преди да ги бият?
Изключвате ли варианта да инате дървеници вкъщи, в матраците на децата, взимали ли сте скоро нови мебели отнякъде?

# 492
  • shumen
Мими,може и пета болест да е.Тя мисля,че беше с ниска Т и обрив.
Моя е добре засега.Аз обаче май ще се разболявам и то на фона на АБ за цистита.Не знам зимата още не е започнала,а аз се скъсах да боледувам и пия АБ.

# 493
Малката ви писах, че събота рано сутринта повърна два пъти, дадох вомитусхил и нямаше повече, през деня е жизнена, на два пъти се оплака от стомашни болки. Тази нощ отново повърна еднократно, но след това си покашля (а тя продължава да влачи една кашлица от боледуване бронхит преди 2-3 седмици),нослето също така и не е спряло да хърка.За момента няма температура, но не знам накъде ще поемат нещата, повече ме тревожи не вирусът с повръщане, а да няма пак кашлици и прочие. Тия дни ще е на строга диета, че някои деца чувам дни наред си имат повръщане.

# 494
  • София
Благодаря за отговорите за ваксината, ще слагаме със сигурност, само да се оправи или по-скоро да мине зимния сезон. Стомашните неразположения намаляха значително, но пък днес вдигна 39.5, а предишните 2 дни беше със значително по-ниска темперарура. Не знам какво е това чудо, но е отвратително. Бързо оздравяване на всички болни и леко да минава!

Общи условия

Активация на акаунт