Боледуване на децата ни - тема 92

• 14 626
  • 663
  •   2
Отговори
# 645
  • София
Аз не бих се съгласила на такова нещо, а само на кръвно изследване. Резултатите пак се изпращат в чужбина така или иначе.

# 646
  • София
likeawind Моето беше и още си е такова разсеяно, особено в градината не помнеше нищо от първата част на деня. Сега е на почти 11 и както всеки мъж ако му задам две команди наведнъж и блокира. Пълен отличник е, изключително отговорен, но е същевременно и разсеян.

Имайте и друго предвид, периода 6-7г настъпва голяма промяна в мозъка на момчетата ( трябва да намеря видеата дето гледах, че сега просто лаически ще го предам). Изведнъж почват да забравят, да се разсейват и хоп им се изтриват много спомени до ПГ, моето буквално след първи клас не си спомняше децата от ДГ, вече потчи не си спомня почивки на 4-5 г възраст. Като навърши 7 г започна да се буди всяка нощ, бетер новородено беше, всяка нощ писъци, идване на спалнята и всичко рязко спря, спря да се буди, започна да спи до много късно, физически промени започнаха да настъпват също.

Та, няма лошо да се пуснат изследвания, но си има и други причини за тези промени в поведението.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 13:49 от Мацето

# 647
  • София
Мацето А това дали само за момчетата важи?
Иначе днес минавайки покрай зеленчуковия щанд на Била видях черна ряпа и се сетих да взема. Прави чудеса с кашлицата. Издълбавате, пълните с мед и оставяте да преседи една вечер. После се дава като сироп.

# 648
  • shumen
Аз за кашлица давам мед с джинджифил.Няма сила,която да накара моя да пие сока от ряпа.
Ваня,как е каката?
Моя го дразни малко гърлото още и хъка,но си е на училище.Аз обаче 3 ден пия Фервекс и Витамин С,но не се оправям.

# 649
  • София
Аз гледах някаква рецепта за тоник на Михаела Белорешка обаче не съм пробвала още. Може би е време да го Grinning ...

# 650
Да аз виждам че преминава през различни периоди ...понякога забърза развитието ,понякога го забавя и се връща в първа група буквално ...сега го бяхме записали на спорт явно се травмира и превъртя играта ,то рев то чудо ,започна пак да се събужда по нощите да ме търси ,даже да идва да ляга до мен ,почна да реве за мен ,да ме търси абе като ваденка е залепен ...отделно пак започна да има тикове -премигва с очите като светофар (миналата зима беше комбинирано със заекване )...

# 651
  • София
Мацето А това дали само за момчетата важи?

при момчетата е по силно изразено, при момичетата също го има но не е толкова отчетливо. Като цяло ако сравним ние момичетата имаме повече спомени от момчетата. С брат ми сме сравнявали ситуации, той не ги помни, а те са били  силно запомнящи се, като той е даже 2г по-голям от мен ( тогава аз съм била на 4 той на 6)

likeawind аз много добри резултати виждах като му давах редовно рибено масло,много помага за развитието. Естествено най-добре изговорете с ЛЛ дали да пуснете и други изследвания

# 652
Да аз виждам че преминава през различни периоди ...понякога забърза развитието ,понякога го забавя и се връща в първа група буквално ...сега го бяхме записали на спорт явно се травмира и превъртя играта ,то рев то чудо ,започна пак да се събужда по нощите да ме търси ,даже да идва да ляга до мен ,почна да реве за мен ,да ме търси абе като ваденка е залепен ...отделно пак започна да има тикове -премигва с очите като светофар (миналата зима беше комбинирано със заекване )...

А за тези тикове консултирали ли сте се с невролог..?

Моят прави едни потрепвания на ръцете и краката, докато спи, особено когато е преуморен или емоционално превъзбуден..

# 653
Голямата се беше стресирала като беше малка и започна да заеква. Правехме се, че не забелязваме, т.е. не се фиксирахме върху проблема и да я питаме защо го прави, леко полеко отмина. Малката също е заеквала, но тя за няколко дни само, защото баща ми и беше направил по-рязка забележка.
Дани, хич не разбрах как е сутринта, но кихна няколко пъти, иначе изглеждаше здрава. Ще видим как е като я прибера от училище.

# 654
Да и със психолог и логопед ..те отминават, тиковете на очите ...дълго време и заекваше ..проблема при него е че е много емоционален и преминава през някакви периоди и дава отражение ..като спи скърца със зъби и говори насън ..общо взето ми обясниха че още дълго ще преминава през различни етапи и ще му се отразяват ..невролога нищо не е изписвал каза ни да бъдем търпеливи че състоянията ще се  редуват и да е с ограничено екранно време ...с психолога доста работи че правеше безумни тръшканици и истерии ..но в основата са емоциите ..

# 655
Да ти кажа за скърцанито....баща ми скърца със зъби, аз също и хич не ме изненада като установих, че и голямата го прави. Разбшра си, не е всяка нощ. Малката говори на сън, особено ако е имало емоции през деня, понякога реве на сън.
Какво с температура върлува? Напъплило е нещо в училището...

# 656
  • shumen
Моя също е емоционален и говори на сън.Също и е много разсеян.
Ваня,с температура не знам,но със кашлица,хрема и парене в очите има.Някои ни го е донесъл явно на работа,защото се оказа,че освен аз още двама са с него.

# 657
И нашата дъщеря лепна нещо от училище. Гърло, леко хрема и подкашля от вчера. Може би има слаба Т, защото казва, че й е отпаднало. Ще видим дали днес ще ходи на училище.

# 658
И около нас се оплакват със същите симптоми ,сега ще му треперя че другата седмица имат тържество и се надявам да    присъства..

# 659
  • shumen
Бръм,аз Т нямам или и да имам е много лека и не съм я засякла.Пия Фервекс и Витамин С и се надявам да се оправя само с това.
Likeawind,дано е здрав и да присъства на тържеството.

Общи условия

Активация на акаунт