За четенето - 3

• 4 413
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
Аз пък подкасти не харесвам Joy Да слушам как някакви други хора си говорят... Мне Simple Smile

Щерката много харесва аудиокниги, но обикновено слуша такива, които вече сме чели. Или ѝ записвам аз някоя от любимите вкъщи, или намирам от по-класическите след като сме взели нещо от библиотеката. И тя също преди лягане Simple Smile Пробвала съм да ѝ пускам докато прави нещо друго и не се приема много добре. Музика (обикновено класическа) повече ѝ върви. Йото плеъра ни е голяма дружка Simple Smile

# 31
  • Mediterraneo
Това със слушането на книга докато се шофира не виждам как се различава от говорене по телефона или друго занимание което опасно отвлича вниманието на водача от пътното платно...

Не обичам аудио книги, само на хартия или електронни.

Глупости. Точчно толкова е опасно, колкото слушането на радио или каквато и да е музика. Както казах, не слушам със слушалки, конектвам си телефона към уредбата на колата. Не са ми заети ръцете, не "превъртам" никъде нищо, че да ми се отвлича вниманието. Аз повече се разконцентрирам, когато говоря с пътниците, отколкото слушайки книга. И музиката ми "пречи" повече, защото постоянно пея и куфея.

# 32
Странно, значи не обръщате внимание на това за което се говори в книгата, сюжет, герои, диалог итн? Пускате си я ей така, за звук?
Дано са бдителни всички други на пътя, пешеходци или с коли, ако голяма част от хората така си раздвояват вниманието докато шофират. На градско или не.
Същия принцип като инфуенсърите които записват видеа докато карат - разсейване си е. Като че ли нямаме достатъчно черна статистика.
Ама хайде със здраве.

# 33
  • Mediterraneo
Дано са бдителни, да! Че не познавам човек, който не слуша музика или радио в колата си. Аз лично успявам да се съсредоточа еднакво и в шофирането, и в слушането. Ако някой друг не успява, това определено не е мой проблем. Намирам сравненията ти за странни, но, да, със здраве!

# 34
Аз намирам за изключително разсейваща музиката. Всички се унасят и увличат да настъпват педала, при по- бърза и по- любима музика.

# 35
Същия принцип като инфуенсърите които записват видеа докато карат - разсейване си е. Като че ли нямаме достатъчно черна статистика.
Ама хайде със здраве.
Темата е за четенето, не за шофирането, така че ако обичате черните статистики да си ги споделяте в съответните теми, както и начукването на канчетата на небрежните шофьори. Всичките катастрофи са защото хората са имали абонаменти за сторител, други причини няма.

# 36
В крайна сметка ако е за четенето няма да е за слушането Simple Smile
Но какво пък . Аз обичам да чета , а не да ми разказват, защото мога да копирам цитат и да обсъдя с приятели което ме е впечатлило. Иначе трябва да разкажа, но обикн. докато шофирам ако си кажа - ей това ще го разкажа , докато паркирам съм забравила Simple Smile

# 37
Има различни шофирания. Ако висиш в задръстването при Овча Купел всяка вечер по 40 мин и местиш колата с по половин  метър, не е същото като да караш динамично на някой от трилентовите булеварди.

# 38
И аз много обичам да чета, най-много на хартия. Но с малко дете и блокиран ден до нощите, ми остава само да си слушам докато домакинствам. Така успях да наваксам с доста книги, които иначе никога нямаше да намеря време, в тези условия, да седна да чета. Или щях да съм заспала на втората страница. Разбира се, не всяка книга е подходяща за слушане, но има избор.

# 39
Някой чел ли е "Уинстън и коледното писмо" на
Алекс Т. Смит  да сподели дали историята е хубава и дали е подходяща за 7 годишно?
Набелязала съм и „Коледната звезда“ Сара Б. Елфгрен  тя все още е на преордър но то има време до декември,когато започваме с коледните истории.

# 40
Уинстън е... Читава. Честно казано не разбирам цялото прехласване по него. Илюстрациите са по-добри от текста според мен. Главите са кошмарно накъсани, буквално по средата на абзац свършва и другото - утре. Ако не се съобразявате с това историята не е лоша, но мен лично за адвент календар би ми досадила. Мога да ти снимам 1-2 глави и да прецениш.
"Горски писма за Коледа" ми допадна много повече откъм адвент-календарност Simple Smile

# 41
Аз по-скоро търся дълга история, страници видях няколко из нета и понеже не мога да придобия представа затова се интересувам и дали не е много бебешка. Не ме интересува адвент часта от книгата а самата история.
Приемам всякакви предложения за добри коледни детски романи за ореантир около 250стр. може и повече. 🙂

# 42
Коледозавър?
https://www.ozone.bg/product/koledozavar/
Има и втора част.

# 43
Да чели сме ги и 2те,също така и Коледния прасчо. Сега разгледам Озон и набелязвам.

# 44
Вече са ясни носителите на литературната награда "Перото" - в категория "Проза" се присъжда на Георги Господонов за "Градинарят и смъртта", а в категория "Дебют" - на Виолета Радкова за "И леглото ни е зеленина".
Честито на победителите, аз лично смятам, че наградите са напълно заслужени, като особено се радвам за Виолета Радкова, чийто роман ме заплени. За Георги Господинов какво да се каже, освен че е най-добрият ни съвременен писател и не спира да го доказва, трябва да се гордеем с него като българи. 
Между другото, мислех, че за проза ще дадат наградата на Антония Апостолова за "Болката идва по-късно", имайки предвид и възторжения отклик и огромните хвалби на писателската общност след излизането му. Още докато я четях си мислех, че тази книга просто е писана със заявка за награда, със сигурност ще бъде отличена и тя в някакъв момент. "Градинарят и смъртта" е много по-хубава, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт