Резултати от микробиология - тема 4

• 2 259
  • 80
  •   1
Отговори
# 60
Не няма цикъл,няма и окосмение.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 22:23 от silyur

# 61
Антибиотик не се избира само по антибиограма, а и по това къде е инфекцията. Панцеф е чуден за бронхити, но не знам дали се натрупва добре във влагалище и пикочен мехур. От хлорокинолоните, които са ужасна група антибиотици, знам че ципрофлоксацин се натрупва добре точно там, за разлика от миксифлоксацин, примерно, който се натрупва в бял дроб. Аз не съм лекар и знанията ми не са изчерпателни, дано намерите кадърен лекар да изпише нещо, което наистина да работи.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 10:27 от Jazzsoul

# 62
Панцеф е цефалоспорин, от по-новите генерации, които чудесно се справят с инфекции по пикочните пътища, причинени от Ешерихия. Пила съм го поне няколко пъти за цистит. Обаче съвсем друго е, когато става дума за влагалище.
Моят емпиричен опит с лечението на чревни тъпотии във влагалището - Ешерихия коли и осонено ентерокок - с орален АБ е потресаващо ужасен. Никакво излекуване. Напротив, все по-зле и по-зле. Не знам коя от двете гадории е по-лоша, но и двете парят кошмарно.
За учудване на много лекари - успявала съм да се излекувам само с упорито и продължително лечение с АБ глобули или антисептични такива + вагинални пробиотици.
Уви, малката пациентка е дете и за нея не е подходящо…
Но го пиша това по принцип, не че го пиша за първи път, но видите ли ешерихия, ентерокок, стафилокок, стрптокок - това е най-доброто и щадящо лечение - само локално с глобули.
Говорила съм с лекар и то детски - явно оралните АБ не се натрупват достатъчно във влагалищните секрети, за да се изчисти инфекцията. Затова пък убиват наред лактобацилите и съвсем кашавица става. Не съм сигурна точно какъв е механизма, аз също не съм медицинско лице, но имам години опит с тия неща. Та вече знам от някакъв такъв неприятен опит.

# 63
След венозния меропен@м направих контрола. Клебсиелата си е там в лаборатория Иванчев, а в Геника липсва бактериален аеробен растеж. Обаждах се да питам да не би само за аеробни да е изследването, та така го пише като резултат, защото ми се видя странно. И за анаероби било. Това ми се случва за втори път в геника да не се изолира, а в друга лаборатория да се изолира. Знаете колко отчаяна се чувствам. Антибиограмата е същата. Геникаложката не знае какво да ме прави. Тя ми е 5 подред за година и половина.  При последния ден от вливането на меропенем ми се появи задух, затруднено дишане, нямах Т, СУЕ и СРП в норма, но задуха продължава. Пуснах храчка и се изолира ешерихия коли. Не повярвах и пуснах пак и пак излезе. Антибиотиците не съвпадат за клебсиелата и ешерихито... Тази вечер съм на пулмолог.
Ще търся имунолог. Не вога да намеря координати на препоръчаната професор Конова.
Тествам Румънския Гинофилус, бял е и изтича като пясък корав и зърнест, това усетих като разлика. За лактобацилите не знам дали са се заселили, защото не взехме директна микроскопия.

# 64
Здравейте ,

Здравейте, Излзязоха ми следните резултати.  ЗА пръв път ми се случва. Сега антибиотик ли трябва пия, приятелят ми трябва ли да пие нещо също?

# 65
Имаш ли симптоми изобщо?

# 66
А ми понякога имам сърбеж на малките срамни устни и то на дясната по-специфично, като се намажа с клотримазол и минава. Но това ми е отдавна. Иначе пускам МБ 2х година, никога не съм имала нищо.

Също имам неуточнена болка при уриниране понякога, която поради  липса на причина, съм я диагостицирала като интестиален цистит. Ходила съм на уролог, пускала съм урина и тн.

# 67
Здравейте!
Моля за помощ!
Гинеколога по телефона ми каза, че не знае за тази бактерия, чак в понеделник ще погледне резултатите.
От септември съм направила няколко изследвания на секрет и цитонамазка, включително в Геника издледвания за ЧПВ.
Всеки път нещо ново излиза, а през месец пускам изследвания.
Ако някой е запознат с тази бактерия, моля да пише

# 68
Това е някаква екзотика и за мен, не съм чувала дори...
Сподели повече - как се започна с всичко?

# 69
Здравейте!
Моля за помощ!
Гинеколога по телефона ми каза, че не знае за тази бактерия, чак в понеделник ще погледне резултатите.
От септември съм направила няколко изследвания на секрет и цитонамазка, включително в Геника издледвания за ЧПВ.
Всеки път нещо ново излиза, а през месец пускам изследвания.
Ако някой е запознат с тази бактерия, моля да пише

Къде е правено изследването? Били ли сте в болнична среда, изглежда че е вътреболнична бактерия

# 70
Mila1331, с какво локално лечение се изчистиха ентерококите? И на мен ми излязаха на микробиология, изписаха ми метронидазол без антибиограма, за него навсякъде пише, че не е ефективен срещу ентерококи.
Преди време Ципрофлоксацин ми помогна, когато имах клебсиела.
При мен всичко започна с изписване без антибиограма и без микробиология на антибиотици, които изобщо не са били подходящи при първото ми оплакване. Накрая се оказах без лактобацили и постоянно с нещо подобно, а цял живот ходех веднъж годишно за цитонамазка на лекар и никога не съм имала оплаквания.

# 71
Историята е много дълга.
Ще се опитам възможно най- кратко да обясня.
В болница последно бях преди повече от година за раждане.
След няколко месеца бях на профилактичен преглед при гинеколог и излезе това-

Пих антибиотик, но не отидох на лекар след това дълго време( много лични проблеми).
След няколко месеца получих някакви петна в интимната област, реших, че са кондиломи, въпреки, че не приличаха на това, което видях на снимки.
Реших, че трябва да се запиша отново на гинеколог, но отидох при друга лекарка.
От изследванията излезе само, че ми е нарушена флората, за което незнайно защо ми изписа орален пробиотик- Криспакт(една от най-големите ми грешки).
Трябваше да го приемам поне 3 месеца, едва издържах 15 дни.
От него имах ужасен дискомфорт, газове от които едва заспивах, подут корем, гнойни буци по лицето... И.т.н.
В момента в който го спрях започна един сърбеж, отидох пак при лекарката.
Отново изследване- гъбички.
За кондиломите ми каза да ги изгоря когато искам.
Сама си поисках да си пусна изследвания за ЧПВ, заради тях.
Това е резултата.
От нея получих отговор по Вайбър- отрицателни са...но това ме притесни
А тя, нищо не ми каза.
За това, сега отидох при предишния ми гинеколог, който ме успокои, че всичко е наред,  и, че според него нямам точно кондиломи и  ще пуснем пак изследване и резултата го видяхте... Вече не знам какво става....Септември,октомври, декември пускам изследвания на влагалищен секрет и всеки път е различно.
Мога да пиша и още, но ... Извинете за чаршафа!

# 72
Олей, мислех, че съм отговорила тук, ама явно съм писала и нещо съм се отплеснала.

MDD91 - задължително пусни стерилна урина. Ако там има Ешерихия, ще трябва орален АБ. Ако няма - препоръчвам да не пиеш, а да слагаш само глобули. Има доста варианти. После - задължително курс в вагинален пробиотик.

Marigold, лекувала съм няколко пъти. Единият път със сигурност беше Полижинакс, другият път - Видермина + Гинофилус.
Метронидазол е абсолютно неефективен при ентерокок, надявам се, че не си го взимала. И да, всичко ти е от нарушена от АБ флора. Като си оправиш лактобацилите, всичко ще светне.

Sugar, същото важи и за теб. Тази бактерия и аз не я знам, то и изследването е орязано, тъй че втората част на Антибиограмата не се вижда, за да ти кажа поне има ли нещо на глобули, което да е ефективно.
Че и ти си се убила от лекарства явно.

За кондиломите, ти си изследвала супер малко щамове, а дори и най-подробното изследване не включва всичките, които сигурно са над 100. Моят щам е 31, уж не причинявал брадавици… да, ама не. Имах си, че ми взимаха проба точно от тях и си излезе абсолютно положителен. Все тая, махай ги, най-добре с лазер.
И партньорът да се изследва също.

# 73
Mila, благодаря! Не пих метринидазола, смятам да отида при друг лекар за микробиология и антибиограма.
Аз дори и да ползвам нещо локално, мъжът ми също трябва да се лекува, иначе няма смисъл.
Четох, че и Бетадин е ефективен при ентерококи.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 08:09 от marigold_

# 74
Sugar, проследявай си цитонамазката също, след 6м.пак.

Общи условия

Активация на акаунт