Резултати от микробиология - тема 4

• 6 167
  • 236
  •   3
Отговори
# 165
Д-р Мая Георгиева, има я в супердок, работи и в Еврохоспитал. Много мила и човечна, де да можеше и такъв гинеколаг да намеря.... Тя ми прави на мен гастро и колоноскопия, пишеше ми и по Вайбър. Колкото и пъти да съм изследвала всичко ,никога не е хващана бактерия или нещо друго в червата, но като влезнах за колоноскопията изолираха псеудомонас в изпразнения. Изписа ми Амикацин и от тогава диарията спря. А, пиех смекта 3по 2, тазектан, лопедиум, яко пробиотици, по 15 пъти на ден ходех. Амикацина е ототоксичен и ми възпали ушния нерв, беше кошмар, но се оправих. Също съм имала период без диария, когато приемам продукта "пара 7" за паразити. По принцип, всеки човек има и е хубаво да се чисти периодично. Всички болести започват от червата, нали знаете!? Гинеколозите казваха, че именно от това се презаразявам, въпреки безупречната хигиена...  И хигиенен душ си инсталирах у нас, пера си церьото на ръка, отделно, гладя го...Сега вече нямам диария от лятото, но още си стои ешерихито във влагалище според мен. Като ми свърши, ще отида за микробиология пак. Пари даже не ми се смята колко съм дала. Като се зависля, цирка започна след махането на жлъчката 2023 година, още след изписването започна парене и щипене във влагалището. Дали тогава не лепнах тези мултирезистентни бактерии...

# 166
Аз съм вече с -25 к. С тия операции. Повече от 10к дадох за изследвания в Турция, че така ме бяха оплескали на първата операция, че повръщах всеки ден в продължение на 4 месеца, докато хернията не ми се спука отново и се наложи отворена операция.
И се прибрах с Клостридий, направих жлъчен рефлукс, SIBO-то, не бива да вдигам нищо повече от 2 кг и съм с обезобразен корем. И подута все едно съм в 5 месец.
Тия операции трябва да ги забранят!
Пиша изрично и надявам се това да стигне до повече хора - ако имате хиатална херния или искате оперативно да си излекувате рефлукса, рисковете от антирефлуксна операция са огромни, успеваемостта - малка. Пораженията - не знам как изобщо ще живея с това.
Знам, че е офтопик, аз съм писала, където трябва, но да напиша и тук.

# 167
Минала си през Ада, Mila Sad  Забелязала съм, че именно такива препатили хора помагат и дават съвети, защото знаят какво е да търсиш решение и колко е важна подкрепата. Понякога се хващаме като удавник за сламка за думите и насоките на напълно непознат, но изстрадал човек във форум и те ни крепят. И аз не спирам да чета и де търся решение и каквото науча го предавам. Сега съм се заела да чета за биофилмите, който образуват някои бактерии и какво ги разгражда, защото никой лекар не ми ги е говорил тези неща.
Аз също имам хиатална херния, но е много малка още, надявам се такава да си остане.
И едно питане.  Някой опитвал ли се е да засели лактобацили с Ентеросан s-v вагинален пробиотик? Аз и него купих, но и той ми щипе както тези, който имат млечна киселина. Още не съм пробвала немския Гинофилус, че съм в първите дни на цикъл.

# 168
Да, затова пиша в този форум. Не че съвсем мога да дам някакъв шорткът на хора, които за първи път се сблъскват с някакви здравословни проблеми, но се опитвам да давам полезна информация, която знам от първо лице, единствено число.
Моята хиатална херния беше 2 см… Направо ми се плаче защо се реших да я оперирам. Но доц. д-р Теодор Атанасов от великата болница Софиямед ме увери, че съм подходяща за такъв тип операция и с нея ще си реша проблема с рефлукса генерално. Че повече няма да се налага да пия лекарства. Е, година и половина по-късно - все още пия лекарства с шепи, а ако с киселинния рефлукс беше гадно, сега с жлъчен е просто АД, както пишеш, Pipence.
Много се надявам някой ден, г-н докторът да стигне до този ми пост, веднага ще познае коя съм, защото когато се чухме последния път преди няколко месеца и му казах, че искам да споделя какво е развитието при мен (той знае, че съм преживяла 2-ра операция по спешност) - реши да си провери графика и да ми върне обаждане 🤣… чакам го вече от 3 месеца да ми позвъни 🫣.
Да, понеже знам, че някои от писанията ми стигат точно до този, който трябва - много се надявам, че ще го прочете това.

Извинявам се за лирическото отклонение.
Тук в тази тема сме стигнали, че биофилмът се разрушава от млечна киселина. Поне при БВ е така. Вагизан, Гинофит, Лактобор. Също и от Вит. С, имаше преди една Феминела Ваги С, но… спряха я отдавна.
Аз, честно казано съм я ползвала при инфекции с Ешерихии, но без резултат. Това, което при мен даде резултат бяха вагиналните пробиотици, но много и упорито.
Пробвала съм Ентеросана, но много отдавна. Преди 15 г. може би. При мен не се разтваряше добре. И не вършеше някаква особена работа.
Немският Гинофилус е работещ със сигурност. Ти всъщност откъде се сдоби с него?

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 08:06 от Mila1331

# 169
И аз съжалявам, че махнах жлъчката. Имах само 2 леки кризи, но отвсякъде ми казваха, че започнат ли кризите, спиране няма, докато не се махне жлъчката. И се реших, а мислех, че може и жлъчката да е причина за тези проблеми с червата, защото често се събуждах с горчив вкус в устата. То пък по-зле стана.....

# 170
  • София
Момичето, навлизам рязк в темата, защото вече съм отчаяна и не знам как да си реша проблема.
От години се въртя в омагьосан кръг на бактериални инфекции и малко лактобацили, като вече са напълно унищожени. Вече няколко месеца се опитвам да ги възстановя и не мога. Много ще съм благодарна за някакъв съвет или име на лекар, към когото да се насоча. Благодаря много! Накратко за последните проведени лечения:
- през септември ми се появи отново сърбеж и парене, микробиологията показа:
липсват лактобацили, преобладаващо гр. (-) пръчки и кокобацили (анаеробни), паваж от leuco/поле, плоски епителни клетки.
Беше ми предписан gynalgin за 10 дни и lactagyn за 10 дни
- повторих изследването октомври и резултатът беше:
липсват лактобацили, 1-2 leuco на поле, плоски епителни клетки, масово коки
Беше ми предписан Fluomizin 6 дни, след това слагах 4 дни вагизан млечна киселина и продължих с гинофилус за 14 дни.
- и сега: масово левкоцити, бактерии, липсват лактобацили,/анаеробен колпит. Не се изолират аеробни бактерии и кандида

# 171
Изследвала ли си най-напред уреаплазма и микоплазма? Или като цяло полово предавани неща?

# 172
  • София
Изследвала ли си най-напред уреаплазма и микоплазма? Или като цяло полово предавани неща?

Не, никой не ме е насочвал до сега към тези изследвания

# 173
Иди си при гинеколога значи, искай да ти вземе цервикален секрет. После го занеси в Геника, Лина, или ако кажеш от кой град си, може някой тук да предложи по-добра лаборатория. Искай цял пакет - плазмите плюс хламидия. Ако си от София - виж на тази и предната страничка се коментира най-доброто място за целта.
Мила да допълва още съвети.
Heart

# 174
Както винаги казвам - всичко изброено + трихомони. Само че последните са много гадни гадове, които трудно се хващат, тъй че - мога да дам препоръка за лаборатория само в София.

# 175
  • София
а можете ли да ме насочите към конкретни гинеколози, които са по-добре запознати с тези проблеми, тъй като моята гинеколожка е по-скоро насочена към проследяване на бременности и не съм сигурна, че може съвсем адекватно да ми помогне.
ПС сега се връщам да чета назад

# 176
Кажи в кой град си първо.

# 177
  • София
Кажи в кой град си първо.
Ох, забравих, за София става въпрос

# 178
Тук обаче няма да препоръчам АГ. Аз на гинеколог не ходя за течения, инфекции и т.н., защото ги смятам за много некомпетентни, а съм обиколила доста.
На АГ ходя за ехо, цитонамазка, колпоскопия и дотам.
Но предлагам следните по-смислени варианти:

Венеролог:

Д-р Кристина Рачева от Кожно-венерическия диспансер (център).
Тя работи основно с Геника и за ДНК изследванията за ППБ и за МБ. На място може да гледа директни микроскопии (в повечето дни), което е много полезно при БВ. И въпросите, свързани с лактобацили.

Вариант 2 - който аз бих препоръчала повече - директно изследвания в НЦЗПБ, там имат акушерка, която взима пробите и микробиоложка, която е страхотна и ако има нещо - назначава лечение.
Там може да се направи пълна МБ, ДНК за ППБ, както и изследване за трихомони.
Може и само да си направиш изследванията там, пък да ги занесеш на АГ да ти изпише лечение, но за мен е безпредметно.

Аз лично съм ходила и при двете. Даже сега се чудя при коя да отида да си пусна една контролна МБ с микроскопия, то това ми е по-важното, защото аз си следя лактобацилите основно, но вероятно ще отида в НЦЗПБ. 😀
Давам телефона на докторката от НЦЗПб само на ЛС, защото ѝ е личен, а д-р Рачева е в кожно-венерическия всеки ден, само звъннете ден-два на регистратурата (има телефони в сайта им), за да попиташ коя смяна е.
И при която и да идеш - искаш пълни изследвания за всичко възможно като ППБ, защото най-вероятно това е причината за рецидивираща БВ.

# 179
  • София
Супер много благодаря за информацията и отделеното време. Чувствам ср мега неграмотна по темата, никога не съм имала проблеми с мб и лактобацилите. Аз подозирам, че преди години се престарах с интимната хигиена и интимните душове, защото ги правех доста редовно. Възможно е постепенно да съм убила всичко, нали? Защото горе-долу тогава започнаха и драмите ми, но много късно проумях, че не е ок.
Тук открих препоръките за комбинация на млечната киселина и пробиотика и с такъв оптимизъм ги приложих, че като видях отново “липсват лактобацили” много се обезсърчих.

Може ли да ми изпратите контактите на лекарката в НЦЗПБ? Мисля да отида направо там и да свърша цялата работа наведнъж. Струва ми се най-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт