Резултати от микробиология - тема 4

• 6 411
  • 247
  •   1
Отговори
# 150
Аз само да припомня, че след уреаплазма, уретрата е леш и само д-маноза е удачна,не и червена боровинка, защото нейният принцип на действие е да обира по пътя си бактерии, но и клетки - а при разранен епител това е самоубийствено.

# 151
Cafe del Mar, благодаря. Това не го бях помислила за червената боровинка, тя и червата ми дразни по принцип.

# 152
Аз също не го знаех и приемах постоянно, и месеци след това имах драскане, боцкане и пулсиране в уретрата, чак като я спрях и направих 1 месец с д маноза, отшумяха постепенно нещата..

# 153
Струва ми се, че не съм в правилната тема,но все пак да питам, правих си изследвания за бактерии в дебелото черво заради нестихващи проблеми на-напред в Рамус,а после в Писанец в пловдив, но имам съмнения, че ги претупаха или изобщо не ги направиха. Искам отново да пусна изследванията в сигурна лаборатория в пловдив, но не знам къде работят съвестно. Търся насока.

# 154
Ън,

За бактерии в дебелото черво най-пълното изследване е да се пусне чревен микробиом. Защото дори и в най-добрата лаборатория тестват реално само няколко бактерии - Ешерихия, Клебсиела, Шигела. Ако е читава лабораторията - тестват и гъбички, но доколко ги хващат, друг въпрос. Понеже знам, че са те оперирали миналата година - задължително тествай и Клостридии, аз с това се сдобих покрай моите операции.
За Пловдив нямам препоръка, бих ти препоръчала да дойдеш до София, защото най-вероятно няма да има кой да направи такива по-специализирани посявки. В София се правят в НЦЗПБ, ако решиш - пиши ми, ще ти обясня каква е процедурата.
Иначе - чревен микробиом правят в Геника, изследванията се пращат в Германия, но са много скъпи.

# 155

Проверих клостридиум 2 пъти, в Рамус и в Писанец и двата пъти отрицателно, но имам симптомите като по учебник- диария, много слуз, болки в корема, тежка миризма. Затихва след 7-10 дни и пак почва. Пия омнбиотик 10 и ентерол, но не мога да се оправя и затова не им вярвам на резултатите.

# 156
Рамус е супер измислена лаборатория… за Писанец не знам. И Клостридиите са различни щамове, моят беше Перфрингенс. Със същите симптоми като теб бях.
Сега пък съм със SIBO, диария нямам, но зверско подуване и миризма на сероводород. Просто ще се гръмна. Пробиотици пих с месеци, вкл. и Ентерол, никакъв резултат.
Подобни симптоми съм имала и от чревни гъби, но не обичайните албиканс. Хващали са ми Тропикалис и Кефир.
Но всичко това се хваща в НЦЗПБ, то май няма друга лаборатория в БГ, която да хваща по- екзотични щамове. Затова ти препоръчвам да дойдеш за 1 ден тук и да си напускаш пробите за всичко възможно. Ще ти съдействам с инфо кое как и всичко.

# 157
Идването ми в София щ е трудно, артрита ми пречи много. Решила съм да опитам с антибиотик ципрофлоксацин, веднъж с оправих след като се бях мъчила 20 дни, но това беше преди две години, нямах слуз. Мисля пак да пробвам.....

# 158
Недей. Ако са гъбички - ще се влошиш от АБ.

Тази лаборатория по-долу знам, че е ОК за гъби, поне вагинални, правят и антимикограма. Със сигурност правят и стандартна МБ. За Клостридии не виждам, но не пречи на звъннеш и да ги питаш. За тях съм чувала добри отзиви за Пловдив.

https://www.laboratoriq.com/%d0%b8%d0%b7%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4 … 0%bd%d0%b8%d1%8f/

Другият вариант ти е Лина:

https://www.lina-bg.com/izsledvaniya/mikrobiologichna-diagnostika.html

Правят и стандартна МБ, и Клостридии и още няколко бактерии, които се откриват във фецес.

Между другото - пише при наличие на слуз, да се вземе проба и от там, то нали знаеш - чопваш от няколко места като взимаш пробата. Слузта била богата на бактерии.

Това са ти вариантите за Пловдив.

Звънни в понеделник и ги поразпитай, нека ти кажат какво точно може да ти изследват във всяка една от тях и избери тази, която предлага повече варианти.

# 159

Проверих клостридиум 2 пъти, в Рамус и в Писанец и двата пъти отрицателно, но имам симптомите като по учебник- диария, много слуз, болки в корема, тежка миризма. Затихва след 7-10 дни и пак почва. Пия омнбиотик 10 и ентерол, но не мога да се оправя и затова не им вярвам на резултатите.
Ако искаш си пусни изследване за калпротектин и хеликоптер пилори, ако всички други са отрицателни и посети гастроентеролог.

# 160
Мога да препоръчам гастроентеролог в Пловдив. Доста дълго време бях с хронична диария след остранена жлъчка и прием на много антибиотици.
И само да уточня, че лаборатория Иванчев е частна и ако се правят там изследвания...си се плаща. В Лина съм пускала за бактерии, гъби, шигела, салмонела, клостридиум, хеликобактер и др. ,ако има как да вземете направления от специалист.

# 161
В крайна сметка какво се оказа при теб?
Аз съм след 2 операции на херния на диафрагмата и е резултат - получих жлъчен рефлукс, което супер много скапва и червата и в частност - чревната флора.
Диария - нон-стоп от първата операция миналото лято до тази есен. Лекувах Клостридуима 2 пъти с АБ, и от там почнаха едно подуване и безумни газове… Та съм получила SIBO. Дето вече не знам какво да го правя. Пробвах с алтернативно лечение - с биорезонанс, не стана. Междувременно се разболях от бронхит, пих още 1 АБ и точно сега не искам да пия още 14 дни друг специален за SIBO, дето го няма и в БГ и някак ще трябва да го поръчвам от Турция.
Изобщо тия коремни операции са… Аз знам, че и Ън е с махната жлъчка.

# 162
В Рамус изпратих за изследване и слуз, но нищо. Явно изобщо не са я правили. Име на гастро в Пловдив? Ще се проверя  и в Лина,че вече не знам.....
Пп А има ли вариант тези изследвания да се правят с направление, защото дадох вече 170 лв по Коледа и нищо. Досега все си плащам, нито джипи, нито гастро са ми давали направление....Калпротектин и хеликобектер пусках скоро, ако също са ги правили...бяха отрицателни.

# 163
Мисля, че МБ може да се направи с направление в лаборатория, която работи със НЗОК. Преди години ЛЛ ми издаде такова. Вече за клостридии не знам дали може по касата.
Аз лично също си плащам всичко, защото в НЦЗПБ не работят с направления, ама 170 лв. множко ми се вижда… Аз последно дадох 75 лв. за бактерии и клостридии и отделно някъде около 25 лв. беше за гъби. Ако ми бяха поникнали - за антимикограма се доплаща 20 лв.

# 164
Мисля, че МБ може да се направи с направление в лаборатория, която работи със НЗОК. Преди години ЛЛ ми издаде такова. Вече за клостридии не знам дали може по касата.
Аз лично също си плащам всичко, защото в НЦЗПБ не работят с направления, ама 170 лв. множко ми се вижда… Аз последно дадох 75 лв. за бактерии и клостридии и отделно някъде около 25 лв. беше за гъби. Ако ми бяха поникнали - за антимикограма се доплаща 20 лв.

135лв ми взеха в Рамус за клостридиум и копрокултура, а в Писанец пуснах само клостридиум и дадох 35 лв. Вече минах 6000 лв, които съм дала тази година за операция,изследвания и лечение и ставам все по-зле. Вече не искам да давам всеки месец пари за нищо. Ще търся по каса.

Общи условия

Активация на акаунт