Резултати от микробиология - тема 4

• 6 507
  • 250
  •   1
Отговори
# 180
Интимни душове??? Такива за вътрешна промивка? Ужас! Да, убила си всичко, забрави ЗАВИНАГИ за такова нещо.
И всички пишещи тук. Аз съм го казвала това около 100 пъти, но ето отново - с промивките отмивате не само това, което искате да отмиете, но и цялата си полезна флора. И после хоп - БВ, ешерихии и какво ли не.
Лактобацили не се възстановяват с 1 курс. А и ако следиш темата - напоследък скапаха качеството. Аз не успях да завъдя и 1 лактобацил след 3 месеца слагане почти нон-стоп и просто почнах да купувам от чужбина.
Но първо изключи ППБ и след това - пиши с резултатите какво е положението.
Иначе - междувременно можеш да си търсиш Гинофилус от Австрия, Германия, Франция, Румъния, румънски има наличен в момента в emag. Но отново казвам, с 1 курс не става. Аз сега съм след поредния АБ, сигурна съм, че всичко, което бях завъдила след летния ми АБ е отишло по дяволите и слагам отново. Поне месец, другия месец ще ходя и аз да се проверя.

# 181
Хемороиди също ми е казвал гинеколог няколко пъти, че може да са причина за повтарящи се инфекции.
Изписвани на сляпо антибиотици, без да се знае кой е причинителят. И накрая хем нелекувана банална инфекция, хем нарушена флора. При мен така стана.
На мен наскоро една гинеколожка ми изписа също душ и веднага получих гъбична инфекция.

# 182
Оффф, как хемороиди ще предизвикват повтарящи се инфекции… Тия АГ съвсем тъпотии почнаха да приказват. Сега - ако не се спазва хигиена и с и без хемороид може да стане инфекция, но… ох, на теория всичко е възможно, но фактори много. При една здрава имунна система, здрава микрофлора, няма как да се получават инфекции.
Но самия хемороид не може да причинява такива, защото сам по себе си е просто един подут кръвоносен съд около ануса или вътре в него.
Миналата година се сдобих с външен хемороид, много е гадно. Бях точно месец след операция, лактобацили след 2 венозни и 1 орален АБ не съм имала със сигурност, но никаква инфекция не направих. Просто се мазах с крем и ми мина. И фисура съм имала - няма отношение към АГ нещата. Фистулите имат, ама хайде да не дълбая толкова.
Мариголд, да знаеш - никакви АБ на сляпо. За промивки - вече си се убедила. И в интерес на истината - баналните инфекции се повлияват много по-добре от само локално лечение + вагинален пробиотик, отколкото от орален. Ох, и това съм го писала 200 пъти, знам. Но аз да си кажа. Е, ако е ППБ, там хламидия или плазма, не става без орален АБ.

# 183
Обясни ми, че през него прескачат бактериите, не че хемороидът ги причинява. Имаше предвид сигурно нелекувани хемороиди. Има някаква логика според мен.

# 184
  • Plovdiv, Bulgaria
Румънския гинофилус при вас по-трудно ли се разтваря? Намирам разлика с тукашния..
И освен гинофилус и лактажин, друго има ли в нашите аптеки?

# 185
  • София
Румънския гинофилус при вас по-трудно ли се разтваря? Намирам разлика с тукашния..
И освен гинофилус и лактажин, друго има ли в нашите аптеки?
Не знам за румънския, но аз с тукашния имах супер затруднения да го разтворя, колкото и да го мокрех, сигурно в 80% от случаите не се разтваряше напълно. Сега поръчах румънския по съвет на Мила и ще го тествам

# 186
Подсещам, че е добре като цяло да се мисли в посока добро вагинално ph - пробиотиците да имат среда, в която да имат шанс да се захванат и размножат. Млечна киселина на гел, глобули Вагизан, ферментирали храни сега зимния сезон (особено домашна туршия...) - да не се пропускат. Оралните пробиотици също са важни, стига да са подходящите.

# 187
Те бактериите не “прескачат” Grinning
Наистина няма как при добра хигиена да са причина за рецидиви на вагинални инфекции. Пък и кой седи с хемороид, външен имам предвид, без да го третира…
За вътрешните е по-сложно, но те пък съвсем няма как да са причина за инфекции.

Иначе - да, румънският Гинофилус е различен, не се разтваря добре, седи на едни бели бучици. Гадничък е малко. Но пък от моя опит - заселва лактобацили. Тъй че - изтърпява се.

# 188
МОЛЯ ВИ ЗА ПОМОЩ.
От 2 години се боря с Гарднерела.
Какво ли не изпих, какво ли не направих, нищо не я лекува, имам тежест в долната част на влагалището и понякога имам доста силно течение.
Пия криспакт, пия прокомбо, пия какво ли не.
Слагам какви ли пе лактобацили. Че и от клиника на д-р Калчев в София слагах живи лактобацили.
Вчера бях на изследвания, надявайки се , че след толкова месеци пиене и слагане на лактобацили ще я убия, ама на.
Метронидазол съм пила 1000 пъти.
Клиндавазин гел също.
Флажил венозно също.
Миналата година изпих много АБ.
Но не знам вече какво да правя. Не се маха тая гад, и вече не издържам психически. Това е ПСР, чакам сега и микробиологията

# 189
Ивелина, с теб ли си писахме на ЛС?
Успя ли да намериш пробиотиците, които се приготвят в София?

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 12:51 от Café del Mar

# 190
При мен гарднерела се е махала с Макмирор локално.

# 191
Аз и тогава май те посъветвах на микроскопски материал да се разчита повече, горните резултати са добри, но дори една гарднерела да имаш - ще я хване метода на тестване и излиза положителна, което не значи, че реално си с бактериална вагиноза.
Пиши когато излезне микробиологията, там би трябвало да има и микроскопски препарат - в него ще е описана флората.

# 192
Аз и тогава май те посъветвах на микроскопски материал да се разчита повече, горните резултати са добри, но дори една гарднерела да имаш - ще я хване метода на тестване и излиза положителна, което не значи, че реално си с бактериална вагиноза.
Пиши когато излезне микробиологията, там би трябвало да има и микроскопски препарат - в него ще е описана флората.

# 193
Ето, чудесен резултат имаш Simple Smile
Действай смело и упорито с пробиотиците - Криспак, Биозин Фем, а долу слагай това, което последно си слагала. И така поне месец още. Не е нужно да е всеки ден, може през ден. Игнорирай онази гарднерела от пср-теста.

# 194
Не съм правила секс от месеци. Партнорът се изследва заедно с мен, при него всичко е наред, пуска еякулат и урина, та кога можем да подновим полов контакт?

Общи условия

Активация на акаунт