Резултати от микробиология - тема 4

• 6 531
  • 250
  •   1
Отговори
# 195
Още днес. Просто ползвайте презервативи, а след секс - слагай вагинален пробиотик.

# 196
А кога мога без? Понеже не ми е ок като правим с презервативи.
Още днес. Просто ползвайте презервативи, а след секс - слагай вагинален пробиотик.
[/quote]

# 197
Когато лактобацилите ти станат в оптимално количество.
То и сега може, но е възможно да има някаква провокация на БВ отново.
Ти си преценяваш в този случай кое ти е приоритет и как се чувстваш.
Аз лично не съм предразположена към БВ и съм правила секс и без лактобацили или в малко и не ми е ставало нищо.
Има жени обаче, които имат такова предразположение и сексът види до рецидиви при нездрава среда.
Тук няма рецепта.
Проба-грешка е.

# 198
Здравейте, къде да пусна урина в София? Кандиларов в центъра работи ли утре?
Излязоха ми кристали и левкоцити по време на бременност в нормална урина вчера и искам да пусна с култура да видим има ли нещо. Предполагам не е такава философия урината като влагалищната МБ.

# 199
В Кандиларов на ул. Бузлуджа. Микробиологията им работи и в събота.

# 200
Здравейте, постоянно имам проблеми с бактерии във влагалищен секрет и проблем с пикочния мехур -има ли някой който е от град Варна - да препоръча лекар - АГ или уролог?
Благодаря😊

# 201
  • Plovdiv, Bulgaria
Този резултат за какво говори? Нямам кандида, което ме изненадва ( лекувам я няколко пъти през последната над година), но имам парене и болка от време на време..
Лекарката ми изписа още преди да излезе секрета пробиотик Криспакт и Кандизин за 3м по 10 дни курс.

# 202
Говори за прецакана вагинална микрофлора.
Освен Криспакт - трябва и вагинален пробиотик. Да видим АГ какво ще каже по въпроса.

# 203
Здравейте! 10 дни след 16 дневен прием на Доксициклин отидох на гинеколог, защото ми се появи бучка до клитора. Каза, че най-вероятно е запушена мастна жлеза и да правя компреси с риванол.  В същото време ципането в уретрата ,тежестта в пикочния мехур продължават. Миналия път беше изолирана микоплазма  в цервикален, уеаплазма и микоплазма и в уретрата.  Решихме да вземем влагалищен и цервикален, за да се види дали не се развъжда нещо друго. Самото изследване в лабораторията в Торакс си включва и посявка за микоплазми. Сега излезе че имам микоплазма. Чудя се даколко е достоверен резултата, като е в посявка и е само 10 дни след антибиотика. За PSR знам, че са малко дните, защото може да отчете и мъртви клетки.  Поне няма ешерихия. Съвети?

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 19:45 от pipence

# 204
С посявка няма как да не е достоверно. Защото то или расте или не расте. Щом са го култивирали, значи има все още живи микоплазми.
PCR-ите действат на различен принцип. Там се търси ДНК и е възможно при по-ранно изследване то да в фалшиво положително. Или пък АБ да е подтиснал растежа, толкова, че да не го хванат. Но за МБ 10 дни след АБ са достатъчни.
Та - сега ще трябва да се лекуваш отново.
Имай предвид, че флората ти вече е тотално увредена от леченията и трябва успоредно с лечението с АБ да ползваш орални и вагинални пробиотици.
Поне според Антибиограмата ти има и други варианти освен Доксициклин, въпреки че обикновено той е първи избор.
Миноциклин също се изписва. Някои правят комбинации между двата АБ.

# 205
Ами аз не съм спирала пробиотиците. В момента пия Криспакт и прокомбо. Преди това беше омнибиотик 6 и интерстинал мукоза къмплиит, слагам и Гинофилус от немския. Утре ще видим какво ще каже и гинеколага.

# 206
Докато си била на АБ - то реално не се брои много-много, че си пила пробиотици. То се вижда и на резултата. Имаш все пак някакви, не е съвсем нула. Но пиенето и слагането на вагинален пробиотик е малко като наливане от пусто в празно. Ти ги слагаш, но в същото време ги убиваш. Пък и има едно друго нещо, самата инфекция, която е останала, микоплазмата, тя също пречи до някаква степен лактобацилите да са в норма.
Не ти казвам да спираш с пробиотиците. Даже напротив. Аз самата винаги пия и слагам с АБ, но знам, че реалното заселване идва бааавно след приключване на лечението.

# 207
  • Plovdiv, Bulgaria
Говори за прецакана вагинална микрофлора.
Освен Криспакт - трябва и вагинален пробиотик. Да видим АГ какво ще каже по въпроса.

Хм, уж предния месец слагах гинофилус и от нашия си имах останал, и от румънския от емаг бях взела..

Изписа ми залаин сега 1-3-7 ден и после за няколко месеца по 1 залаин+1 дифлукан след цикъл.

# 208
И само това ли?
Първо - ти нямаш гъбички, за какво са тия Залаини… още повече да се оплеска флората. За Дифлукан профилактично съм съгласна.
Продължавай да слагаш вагинален пробиотик, пробвай и с Лактажин.

# 209
  • Plovdiv, Bulgaria
И само това ли?
Първо - ти нямаш гъбички, за какво са тия Залаини… още повече да се оплеска флората. За Дифлукан профилактично съм съгласна.
Продължавай да слагаш вагинален пробиотик, пробвай и с Лактажин.

Еми това, кандизина и криспакт.
Може би защото разказказах и показах всички лечения и резултати на кандида албиканс през последната повече от година, както и че симптоми като парене и болка, от време на време и сърбеж си седят.. не знам. Може ли да тип профилактика? Макар че звучи..тъпо сигурно.

Ще взема лактажин,да. Като цяло по-добре го понасям.

Общи условия

Активация на акаунт