Резултати от микробиология - тема 4

• 6 129
  • 234
  •   1
Отговори
# 225
В лабораторията следят посявката и когато няма растеж резултата е наличен на следващия ден, в другия случай резултата излиза  на третия ден следобяд с посочен причинител и антибиограма.

# 226
Анита,

Коя е лабораторията?

Иначе - резултатите от обикновената урина показват уроинфекция/бъбречна инфекция. Изчакай до утре и звънни до лабораторията да ги питаш. Само дано не е Рамус.

Marigold, че и те са те оплескали, факт. Ама и че ти си направила някакви свободни съчинения - също факт.
Ако в урината имаш и минимални количества бактерии и излизат в МБ - задължително се пие АБ според антибиограма. Надявам се, че АГ в Пловдив е бил по-адекватен и е дал някакъв по-разумен съвет от досегашните.
А, и личната ти много да не знае, защото специално от урогенитални и инфекции стави не болят. Да търси други причини - най-вече да те види ревматолог примерно. Стави болят от инфекции на сливиците със стрептококи, както и от нелекувани хламидии.

# 227
Анита,

Коя е лабораторията?

Иначе - резултатите от обикновената урина показват уроинфекция/бъбречна инфекция. Изчакай до утре и звънни до лабораторията да ги питаш. Само дано не е Рамус.
Лабораторията е Лина. Аз имам и сърбеж там долу без каквито и да е течения, от днес съм в менструация и затова отлагам консултация с гинеколог, възможно ли е да вагинална инфекция и левкоцитите в урината биха ли били завишени ако е така (сигурна съм, че урината не е замърсена)?

# 228
Абсурд. Имаш и белтък, а наред с всичките левкоцити, това говори за инфекция по пикочните пътища и по-специално - бъбреците. Задължително на уролог, за да те види на ехограф.
Иначе - може да имаш и вагинална инфекция, но тя няма да даде такова отражение в урината. Всъщност - от опита ми с какви ли не гадории, досега не е дало отражение върху обилновена урина никога досега. Независимо дали говорим за банални флора като разни там коли, коли, гъби или ППБ. Ни с трихомоните, ни с Уреаплазмата съм имала каквито и да е показатели в обикновена урина, които да са патологични. А съм се изследвала сигурно 200 пъти за тия повече от 20 г., откакто водя полов живот.
Тъй че - утре сутрин си провери отново резултата в Лина и консултация с уролога.

# 229
  • Бургас
Здравейте, за втори път ми се изолират стрептококи.
Изписан ми е Пенлак за 7 дни и Полижинакс за 12 дни. От темата прочетох за вагинален пробиотик. Може ли да ме насочите към такъв и съответно след колко време да направя контролна МБ. Миналата година прилагах вагинален Аб , но не помня името. Тогава не отидох на контролен преглед и съжалявам, защото явно не съм се излекувала. И си ги нося тези стрептококи, проявяващи се с течение. Други оплаквания нямам.
Та моля за насоки как да продължа след лечението, за да увелича лактобацилите.

# 230
Появяват ти се отново, защото нямаш лактобацили 100%-ово. Или ако имаш, след това лечение вече няма да имаш със сигурност. Наред със стрептокока, ще отиде всичко останало.
Та - вземи си Криспакт и го пий 3 месеца. Или Биозин Фем.
Плюс - след Полижинакс - поне 2 месеца нон-стоп на вагинален пробиотик. Спираш само по време на цикъл. Ако можеш - набави си Гинофилус от чужбина - Австрия, Германия. Писала съм и за румънския от Емаг. И така. Правиш контрола след тия 2 месеца и после може да продължиш на поддържаща схема, 2 пъти в седмицата за няколко месеца.

# 231
Не съм tedincence, но имам само един въпрос относно Криспакт, който ме гложди от известно време, и се надявам, че отговорът може да помогне и на други, които като мен се чудят.

Криспакт е пробиотик на сашета. Но лактобацилите не оцеляват в стомашните сокове, заради високата киселинност, ако нямат някаква "обвивка". Има ли полза от пробиотик на саше наистина? Не е ли по-уместно да се пият стомашно устойчиви таблетки, когато иде реч за пробиотик?

# 232
  • Бургас
Появяват ти се отново, защото нямаш лактобацили 100%-ово. Или ако имаш, след това лечение вече няма да имаш със сигурност. Наред със стрептокока, ще отиде всичко останало.
Та - вземи си Криспакт и го пий 3 месеца. Или Биозин Фем.
Плюс - след Полижинакс - поне 2 месеца нон-стоп на вагинален пробиотик. Спираш само по време на цикъл. Ако можеш - набави си Гинофилус от чужбина - Австрия, Германия. Писала съм и за румънския от Емаг. И така. Правиш контрола след тия 2 месеца и после може да продължиш на поддържаща схема, 2 пъти в седмицата за няколко месеца.
Аз сега заради Пенлак-а пия B-protect пробиотик. Има ли смисъл или направо да мина на Биозин фен?

# 233
Криспакт са направени, така че да преодоляват безпроблемно стомашните сокове. Както и редица други пробиотици на прах. Тук има доста дами, които са доволни от Криспакт и от Биозин, затова го препоръчвам.

Теди,
Единият пробиотик е за чревна флора, другият - за вагинална. Тъй че просто добави Биозин. Или Криспакт.

# 234
Момичета, винаги сте ми били много полезни, моля за коментар и сега. 🩷

Излязоха ми следните резултати от микробиология. Това може ли да се смята за пълноценен резултат или следва да се преповтори взимане на проба?

Изненадана съм, че няма никаква детайлна информация, за пръв път стигам до услугите ма тази лаборатория и нямам идея дали това им е стандартна практика или от недостатъчния материал не са могли да анализират по-качествено…

Общи условия

Активация на акаунт