Защо да не бързаме да се омъжваме.

• 7 552
  • 275
  •   1
Отговори
# 150
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Или не?
Много млади жени свъртяват семейства и деца даже отглеждат.
Домовете им не са вмирисани на цигари, крушки могат да завиват, а и родители не ги доотглеждат финансово, защото били младо  семейство.
Въобще героини, или просто нормални жени.
Пак казвам същите тези родители, които са помагали финансово и на които в авторката се е опълчила, си я знаят и затова са настоявали да се омъжи.
Отдъхтали са си за малко, но уви в живота има колеги.

Еее, този моят апартамент си е сръбски ресторант. Почвам да въртя плескавици на скарата, да ремонтирам каквото има и да пощипвам мъжа ми отзад като ми носи ракия😀.

След този коментар се надявам освен долна голддигърка, нарцисистка, фем фатал и детенце, да ме пишат вече и простакеса.

Иначе аз също познавам по-млади от мен жени със семейства и деца и се радвам за тях. Аз не съм още там, не ми е времето очевидно.

Ами питай ги тях как става номера, вместо да пишеш тук.

# 151
И сега какво се оказа, темата е пусната, за да почерпим от мъдростта на авторката ли?

# 152
Оф хайде пак!
Ако беше фанатик щеше да я прати в манастир, момичешки интернат или за по-сигурно в Сибир.
Тук виждаме една доста свободна жена.
Спрял е да й говори, най-вероятно от срам.
А представяш ли си щом е спрял да ѝ говори какво облъчване е било преди това. Няма нужда да я праща в манастир, за да й счупи психиката с набиване на вина, че ако не се ожени е боклук. Самият факт, че е спрял да ѝ говори за нейно решение свързано с нейното щастие, означва, че е еквивалент на религиозен фанатик като вредител.

Спрял да говори на собствената си дъщеря от срам е по-добре от религиозен фанатик, викаш?

# 153
Много провинциални бащи също биха го направили без значение дали са религиозни или не.
Сигурно хич не му е приятно да го обсъждат как дъщеря му е ***** и още преди развода се е хванала за следващия клон.
В дълбоката провинция и без "религиозен фанатизъм" баща й щеше да е спрял да й говори, защото е опетнила името му пред цяло село.

# 154
Контролиращите родители не е задължително да бъдат религиозни. Това не ги прави по-малко опасни.

# 155
  • София
Ще коментирам само това, че на 25 години се криеш, че пушиш от родителите си.
Поредното доказателство, че не си независим и зрял човек, способен да заявява и отстоява себе си.
Ще се повторя, но мисля, че тепърва ще има да се самосаботираш.

# 156
  • Пловдив
Много моля авторката да поживее с ВТОРИЯ и тогава да дава съвети. Щото да не се окаже, че е настъпила друга мотика. Прекалено ги пришпорва нещата.

# 157
Ако някое от моите деца пуши и аз няма да се радвам никак. А пред мен да пали - не желая. Има и такива родители. Толкова ми е опротивяло пушене, вейпове и подобни, че пък и да гледам мое дете да пуши - абсурд. Не.

# 158
Много провинциални бащи също биха го направили без значение дали са религиозни или не.
Сигурно хич не му е приятно да го обсъждат как дъщеря му е ***** и още преди развода се е хванала за следващия клон.
В дълбоката провинция и без "религиозен фанатизъм" баща й щеше да е спрял да й говори, защото е опетнила името му пред цяло село.
Добре, нека е обикновен комплексар готов да вкара в правилния според него път собственото си дете, защото иначе какво ще кажат хората. Разликата е семантична, не и принципна.

Не просто "не връщам", а с много дори и не тръгвам да се занимавам.
Така излиза, че има и жени, с които не си бил, вземи го оправи.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 09:56 от vяsko

# 159
Нея може общо взето да са я сватосали с първия. Само че ако беше така, не би ли трябвало веднага да се оженят. Ако няма любов между двамата, няма смисъл. Явно не е имало такава, поне от нейна страна. Това е двустранен, взаимен процес.

# 160
На 25 тя има опит на 17-годишна, да речем. И вината за това не е нейна. Когато си живял с ограничения и изведнъж се налага бързо да наваксаш пропуснатото, не е лесно.

# 161
  • София
Жертвите оставят след себе си жертви е положението.
Никой не я е сватосвал, две години си е живяла екстра, обикаляла си е света и всьо и вся.
Иначе имала вечерен час 😂

На 25 тя има опит на 17-годишна, да речем. И вината за това не е нейна. Когато си живял с ограничения и изведнъж се налага бързо да наваксаш пропуснатото, не е лесно.
С две дълги връзки и няколко спорадични?
Учене, работа и живот на 5000 оборота?
Още малко и въображаеми пранги ще ѝ сложите.

# 162
Религията няма връзка тук. Водещ е характерът - т.е. съвкупността от психика, морал, поведение, - на авторката.

Пак да кажа - такива хора цял живот са рахат, винаги намират кого да обвинят за своите кофти решения. Хората около тях отнасят негативите.

# 163
  • София
Ако някое от моите деца пуши и аз няма да се радвам никак. А пред мен да пали - не желая. Има и такива родители. Толкова ми е опротивяло пушене, вейпове и подобни, че пък и да гледам мое дете да пуши - абсурд. Не.

Аз също съм непушач, както и съпругът ми. Ненавиждам цигарите, но още повече ненавиждам лъжата.
Ако наше пълнолетно дете, особено ако е вече финансовонезависимо, пуши, няма да позволя да го прави в дома ни, но ще ми е обидно да крие факта. Едно е човек да прави своите избори, независимо добри или лоши, но от уважение да не ги натрапва и е съвсем друго да се крие и да мишкува.
Не само за цигарите важи.

# 164
С две дълги връзки и няколко спорадични?
Учене, работа и живот на 5000 оборота?
Още малко и въображаеми пранги ще ѝ сложите.
Ако се е криела във всичко това, както твърди, не го брой за живот.
Живот, но въпреки спирачките от родители. Значи има характер да се съпротивлява и им е намерила цаката. Виждала си обаче много други провалени съдби, заради властни, вменяващи вина, бъркащи се във всичко родители.
Така, че и да е пързалка изповедта ѝ няма значение, такива случаи има бол, все едно коментираме реален.

Общи условия

Активация на акаунт