Защо да не бързаме да се омъжваме.

• 7 504
  • 275
  •   1
Отговори
# 60
Тук ясно, че с появата на колегата съпругът е опротивял много рязко, но не мисля тя да е толкова черна за което.
Нормално е човек да мине през няколко връзки, да живее с няколко партньора, да види какво иска, какво може да преглътне и какво не в едни такива отношения.
Тя е пропуснала всичкото това, гръмнала се е в семеен живот с първия мъж с който се е хванала по сериозно, а много вероятно и да и е първи изобщо, напълно логичен завършек. Лошото е, че освен че е пре**бала бившия, с новия може да удари нова греда по други направления. Наистина да не бърза с брак и деца, че тогава хептен хубаво може да се насади.
Родителския контрол и ограничения, натискане над уроците и пропускане личностното изграждане и умения с опит в отношенията с другият пол в младежките години водят до това. Други пък се затварят в себе си и не се занимават изобщо, стават феминистки/ редпилъри или просто смотаняци, и до там.

# 61
Авторке, това първа връзка ли ти беше? /със бившият ти съпруг/

# 62
  • София
От прочетеното - тя му е първата.

Натискала го за брак и после дгд.

Само знам, че природата не търпи вакуум.

# 63
Странно ми е, че има още такива хора. Наистина не го разбирам.
И аз не го разбирам. Родителите на авторката най-вероятно са около 50-те си години, дори може да са и малко по-млади. Странно е.

# 64
  • Melmak
Ако са някакви тип “сектанти” от тия, по-особените църкви, да не казвам по-лоша дума, не е изненада. Ако са мюсюлмани, също.
Имам колежка, пази се до сватбата, омъжи се за момче от църквата им.

# 65
Приветствам решението ти. Аз не мога да си представя да продължавам да живея с човек с когото не съм щастлива. Млада си и трябва да търсиш щастието си

# 66
Аз предполагам, че родителите на авторката са или мюсюлмани, или католици от Пловдивско. Колкото и да са се модернизирали, са абсолютно против, че щерка им си има гадже с години и нямат брак, пък какво остава да заживяват заедно без такъв. Като баща й е разбрал, че се е изнесла от мъжа си, а не е отишла у родителите си (ха…) и е поискала развод, направо е превъртял играта.
Семейството ми са християни, не особено вярващи, но чичо ми (на 60 години е) е с абсолютно същите разбирания.

# 67
Авторке, това първа връзка ли ти беше? /със бившият ти съпруг/

Не, преди това съм имала още една 2 години и няколко по-къси, но всички са били скрити от баща ми.

# 68
Поредна жертва на зверски егоистичен родител/и. Хубавото е, че на 25 си намерила сили и решителност да скъсаш оковите, спрямо много други е постижение.

# 69
  • Пловдив
Цитат
Не, преди това съм имала още една 2 години и няколко по-къси.

Дай конкретика за "няколко" ,че с този лош "татко" доста свободна си била  , нещо километража е превъртян и май си те влече .....

# 70
На много жени и мъже се случва същото.

Мен ме впечатли това, че ти си едновременно "пушач, обичам и да излизам на заведения навън, да стоя до по-късно", в същото време чистофайница, която готви Simple Smile

Направила си добро и на двамата мъже - дано сте си хепи с новия човек.

# 71
Още едно допълнение:
Без да споменавам конкретната религия (досетиха се тук някои), баща ми е бил твърдо против аз да имам "гаджета" през целия ми живот. Налагало се е да лъжа и мажа за всяка среща, излизане, да не говорим, че до 17-годишна възраст не можех да ходя на пътувания със съученици и т.н. Вечерният ми час ДО СВАТБАТА беше 22:00 или през лятото - когато стане тъмно.

Когато бях на 18 ме хванаха вкъщи с тогавашния ми приятел - баща ми ме обижда няколко часа, след което искаше да ме води на гинеколог, за да провери дали съм девствена и накрая бях няколко дни домашен арест - заключена вкъщи, без ключ.

Има ли нужда от повече примери....Simple Smile

# 72
  • София
Малко пресоли…

“За годините, в които бяхме заедно, пътувахме доста, той искаше винаги да съм с него, да сме заедно. Харесваше му да съм му жена. Въпреки горе изброените негативи, винаги е бил мил и любвеобилен с мен. Характерът му е много мек, много е търпелив, което смятах, че ще балансира мен - вечно изнервената.”

Къв вечерен час, бе, маци?

# 73
Много добро решение. Рече и отсече . На 25 така се прави Grinning
Сега остава да се освободиш окончателно и от властта на баща ти.
Ти вече го правиш де.

# 74
Малко пресоли…

“За годините, в които бяхме заедно, пътувахме доста, той искаше винаги да съм с него, да сме заедно. Харесваше му да съм му жена. Въпреки горе изброените негативи, винаги е бил мил и любвеобилен с мен. Характерът му е много мек, много е търпелив, което смятах, че ще балансира мен - вечно изнервената.”

Къв вечерен час, бе, маци?

Пътуванията бяха разрешени след годежа, но не и спането заедно в един апартамент в града, в който живеем. Нямам реално обяснение за това. Може би не е искал да му се случват нещата под носа. Ограниченията за вечерен час важаха за когато си бях вкъщи.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 16:59 от roseflow03

Общи условия

Активация на акаунт