Защо да не бързаме да се омъжваме.

• 7 490
  • 275
  •   1
Отговори
# 45
Е, то тук от нас какво се иска! В смисъл разбирам, че не търсиш мнения. При доста хора не се получава връзката, когато имат големи различния помежду си. Разбираемо е. По принцип някои неща ги виждаш чак след като заживееш с даден човек. Или примерно има неща за които не си даваш сметка преди това, а вече когато се сблъскате заедно с ежедневието и битовизмите. Но тук, в случая, все си мисля че повечето неща от преди това са били ясни.
Аз съм непушач, ММ е пушач, естествено нямаше как да не го знам от преди това. Вярно че ми идва в повече понякога, защото нямаме и тераса, и той пуши в хола, а аз когато мога отивам в другата стая. Трудно се намира човек с когото да имаш повече сходства. Много хубави неща накуп е рядък късмет.
Пп - Баща ти какво мисли като живееш без брак със сегашния?

# 46
Озлобена си към бившият заради този новият, това е ясно, дано е достатъчно умен и не се опитва да те настройва срещу него, защото като те чета бързо палиш и се влияеш от чуждото мнение. Млада си, не прибързвай този път. Как си се съгласила изобщо да живееш с него?
И пак питам разликата в годините голяма ли е?

Разликата ни е под 10 години и "удобно" се оказа единственият човек, при когото мога да си занеса вещите от днес за утре. Прие ме с цялата ми покъщнина преди 3 месеца и така и си остана. Засега не съжалявам за това решение.

# 47
...
На 25 години съм. ...
Ходих на психолог няколко години покрай проблемите с нашите, смятах, че когато се отделя от тях, ще мога да се успокоя, но ето че в брака ми отново бях наеспокойна и невротична...
...Радвам се, че предприех тази крачка сега, а не останах да търпя. Съжалявам, че повлякох толкова хора около себе си и ги нараних. ...
Ти всъщност съвет не искаш и не се оплакваш от ситуацията си, по-скоро се хвалиш. При това положение няма и за какво да ти давам съвет, ето само коментар.
На 25 години си зряла жена и е добре, че си спряла да се съобразяваш с вашите - било е крайно време. Не знам кого смяташ, че си повлякла и наранила - родителите, родата? Наранила си основно самата себе си и мъжа, който те е обичал. На родата не им е работа, а родителите, извинявай, но на какво отгоре ще определят живота на отдавна порастнала 24-годишна жена, каквато си била, когато си се бракувала.
Все пак си започнала да си взимаш сама решенията - лоши или добри, твоите решения и твоите грешки. Дано не гледаш на този по-възрастен колега като на родителска фигура и не започнеш сега пък него да слушаш, а после той да стане виновен за твоите решения.
Хубав живот ти желая.

# 48
Абе след изневяра да тичаш и да заживяваш с колегата.... То ако не беше той още щеше да си омъжена за онзи нечия.

# 49
Ти съвет не търсиш, просто явно искаше да споделиш. Единственото нещо което може да се каже в твоят случай е да не прибързваш отново. Не тръгвай да се омъжваш пак след още 6 месеца например, защото може пак да останеш разочарована.

# 50
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Озлобена си към бившият заради този новият, това е ясно, дано е достатъчно умен и не се опитва да те настройва срещу него, защото като те чета бързо палиш и се влияеш от чуждото мнение. Млада си, не прибързвай този път. Как си се съгласила изобщо да живееш с него?
И пак питам разликата в годините голяма ли е?

Разликата ни е под 10 години и "удобно" се оказа единственият човек, при когото мога да си занеса вещите от днес за утре. Прие ме с цялата ми покъщнина преди 3 месеца и така и си остана. Засега не съжалявам за това решение.

Карате меден месец. Няма как колегата да не е доволен. Wink

# 51
  • София
Удобно се оказа единствения, при който можеш да си пренесеш хладилника и тигана зад него Laughing

# 52
  • София
Баща ти как приема това, че сега живееш с нов човек, докато си още омъжена за предния?
Сега доволен ли е?

# 53
Рано е още, остави я да се радва, докато не срещне някоя друга омъжена колежка, явно скрупули и морал няма. И без филмите за внезапната голяма любов, пробвал се станало. Ненавиждам изневярата, това е нещо, което не бих простила. Като не си щастлив развод и кой от къде е, но да мачкаш чаршафите на някой и после да се прибираш и лягаш до мъжът/жена си, не е ок, сори.

# 54
...
На 25 години съм. ...
Ходих на психолог няколко години покрай проблемите с нашите, смятах, че когато се отделя от тях, ще мога да се успокоя, но ето че в брака ми отново бях наеспокойна и невротична...
...Радвам се, че предприех тази крачка сега, а не останах да търпя. Съжалявам, че повлякох толкова хора около себе си и ги нараних. ...
Ти всъщност съвет не искаш и не се оплакваш от ситуацията си, по-скоро се хвалиш. При това положение няма и за какво да ти давам съвет, ето само коментар.
На 25 години си зряла жена и е добре, че си спряла да се съобразяваш с вашите - било е крайно време. Не знам кого смяташ, че си повлякла и наранила - родителите, родата? Наранила си основно самата себе си и мъжа, който те е обичал. На родата не им е работа, а родителите, извинявай, но на какво отгоре ще определят живота на отдавна порастнала 24-годишна жена, каквато си била, когато си се бракувала.
Все пак си започнала да си взимаш сама решенията - лоши или добри, твоите решения и твоите грешки. Дано не гледаш на този по-възрастен колега като на родителска фигура и не започнеш сега пък него да слушаш, а после той да стане виновен за твоите решения.
Хубав живот ти желая.
Явно е искала по този начин да уважи баща си, или по скоро да не се изпокара с него. Родителите винаги са една важна фигура в живота ни, дори и когато сме пораснали. Но, наистина не е редно те да определят как да си живеем живота. За това, авторке, си голям човек, който сам трябва да решава, а не да се води по остарелите разбирания на когото и да било.

# 55
Баща ти как приема това, че сега живееш с нов човек, докато си още омъжена за предния?
Сега доволен ли е?

Не ми говори Neutral Face

# 56
  • София
Я кажи, не понатисна ли ти мъжа си за тая сватба? Че тате не дава, не може да се живее така..

# 57
Дано не се омъжи и за този веднага. Живейте заедно, опознайте се пък после решавайте ще го бъде или не.
Добре че нямате деца.

# 58
Ами не се учудвам, че не ти говори. В първият пост си написала, че е искал да се омъжиш по религиозни причини. Надали възприема развода добре и това че вече живееш с друг.

# 59
Странно ми е, че има още такива хора. Наистина не го разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт