Защо да не бързаме да се омъжваме.

• 7 534
  • 275
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Каквото и да е правил или да не е правил съпругът й, видимо са били несъвместими. Ако беше останала, щеше да направи и двамата нещастни. Съмнява ме един мъж да е добре с жена, която изпитва неприязън към него. Направила му е услуга, като си е тръгнала. Не трябва да се чувства виновна спрямо него, ако е намерила щастието. Той пък е получил възможност също да намери своето.

# 91
Проблемът не е толкова, че е скочила набързо в брак – просто така, да има. А, да, и да спят под един покрив.
Проблемът дори не е в това, че с размах настъпва още веднъж същата мотика.
За мен проблемът е, че чувства нужда да оплюе бившия си (който, между другото, сама е избрала, не баща ѝ!), за да валидира любовната афера с колегата.
Можеше просто да продължи (да настъпва мотиката) нататък, оплюването на предишния избор е излишно и прави грозно впечатление.

# 92
Ами той звучи като скучен тип, те са най-лесни за оплюване. Следващият, който й разбие сърцето, ще нарича любовта на живота ми и няма да й пука, че не е бърсал прах. Човещинка.

# 93
Предишният избор е форсиран, за да угоди на идиотиите на баща си. Всъщност тя реално не е живяла. Била е нечий аватар, нейния живот го е живял бащата чрез постоянния си контрол. Не виждам защо да не отвърже синджира и да наваксва ударно сега, на 25 не трябва всичко да е сериозни планове доживот, особено пък когато и дотогава си се съобразявал с...да не казвам какви вредители.

# 94
Това оплюване е обосновка за необходимостта да има следваща връзка, сега и веднага, даже без да изчака развода. Нали авторката пише, че само този мъж (новият) я е приел от днес за утре. Защо се е наложило такова бягство от днес за утре, аз не разбрах, при положение, че година е живяла със съпруга. Не я е биел, не я е заплашвал с убийство или нещо подобно... Тогава защо панически се нанася при новия, когото най-вероятно също не познава достатъчно добре?

# 95
  • София
Защото и е толкоз акъла.

Веднъж се живее, на цената на едно човешко същество. Нали, Вяско?

# 96
Той ще умре без нея, в случай, че забележи, че си е тръгнала, мда.

# 97
Защото и е толкоз акъла.

Веднъж се живее, на цената на едно човешко същество. Нали, Вяско?

Не е умрял (все още). Ако беше, нямаше да ми се налага да водя бракоразводно дело месеци наред.

Извън кръга на шегата - при положение, че сме в ОК отношения, той е наясно какво, защо и как (не) е станало между нас, какви са аргументите, че съм му пропиляла/опропастила живота? Под 30 години сме и двамата, нямаме деца или обща собственост.

# 98
И брак нямаше да имате, щяхте да се разделите интелигентно и без това.
Обясни го на баща си.
Голяма полза ти е докарал с този брак.
Добре че си се еманципирала.
Не е добре, че пак живееш с някого.
Кога ще излезеш на среща- с токчета и рокля?

# 99
Нищо не е станало, както казах - почти хепиенд. И ще е съвсем хепи, ако участниците си вземат поуките.

# 100
  • София
Той ли ти предложи брак или ти го застави, хм?
Кой ви плати сватбата?
Кой ви плащаше масрафа, че не сте имали финансови проблеми?

Фем фатал в света на големите. Малко, като маймунките. Тате- мъж 1- мъж 2. С чужди пари.

# 101
Ти па намери къде да споделиш? 😅

Това е най-якото и акуратно мнение, което съм чел от както съм тук SatisfiedSatisfiedSatisfied

Като мъж директно си казвам меродавното становище ахаха по случая, не защото имам лценз в междубрачни отношения, а чисто от опит..
За мен авторката е напълно права. Правилно от превантивна гледана точна се е махнала от първия. Това дали е отишла при груг, не е толкова важно, Важното е, че се е махнала. Явно новия е просто бонус и помага за по-лесното преместване и генерална промяна в живота ОЩЕ ДО КАТО ИМА ВРЕМЕ изобщо Simple Smile
Тоя домошарчето, нищо хубаво няма да се случва за в бъдеще. Такива антишоушъл у хомето, па супершоушъл в нета, така се сгъбясват и развлачват в живота, че момето явно е усетила, че след месеци ще си има някакъв плужек в къщи... Тка както не пие и не пуши, точно след година вече ще е пияница.

Авторката е направила най-правилната превенция за самата нея. Защото е преценила, че след година вече ще е късно, а не дай си боже и дете.. и само гледайте какво се случва пък с неговият му живот по-натам...
Такива "насилствени" връзки обикновено завърват и насилства..

Подкрепям я 100%

# 102
Фем фатал в света на големите. Малко, като маймунките. Тате- мъж 1- мъж 2. С чужди пари.
Че малката булка е натискала за брак, за да се прави на голяма (щото до 23 е имала вечерен час), е факт. Можеше да се еманципира преди сватбата и мъжо. Що сега и що с изневяра и развод? Това е някакво наказание на родителите, а бившият мъж е просто средство.
Но за плащането на масрафа си имам любим лаф - имАл - дал.

# 103
  • София
Две години доброволно обикаля Европа, ама насила била с него 😂

# 104
Странно ми е, че има още такива хора. Наистина не го разбирам.
И аз не го разбирам. Родителите на авторката най-вероятно са около 50-те си години, дори може да са и малко по-млади. Странно е.

Изобщо не е странно за практикуващи християни. Като цяло църквата не одобрява съжителството/секса преди брака.
Дизайнът на брака е нещо дълготрайно, сериозно и много обвързващо. Решение, което не бива да се взема с лека ръка. Също е възможно да е накърнено името на семейството. Отделно имаш сватби, разходи, драми с широкото семейство. И целя този панаир за 1 година брак. Че те рок звездите издържат по повече.
Разбира се, че трябва да има прошка, обаче и дъщерята трябва да спре да ходи от цвят на цвят. Добре е да поживее малко със себе си, да си изясни какво търси, какви са ценностите ѝ и какво бъдеще желае, а не да влиза в съжителство... С първия който я е приютил.
Човек може да сгреши, хубаво е обаче да осъзнае грешката си и да не я повтаря. Авторката изглежда импулсивна, нетърпелива и без реална самооценка. Грешка е не самият развод, а че не направила пауза да се осъзнае и да си подреди живота.

Общи условия

Активация на акаунт