Защо да не бързаме да се омъжваме.

• 7 527
  • 275
  •   1
Отговори
# 180
Не видях някой да я обвинява, че се е развела (тя и не е де), а че вместо да каже, че е прибързала и сгрешила, тя реши да хвърли цялата вина върху човека, който винаги си е бил такъв и тя доброволно се е омъжила за него. И не видяхте ли, че като я наричате жертва се припознавате в бившия, в баща ѝ или просто сте някакви лели? То ви го написа момичето в прав текст, вие пак - баща ѝ, баба ѝ, комшията, Луната, само тя невинна...

Не само доброволно се е омъжила, но дори съзнателно е натискала за този брак. И то след две години, през които няма как да не е видяла тези толкова големи негативи на мъжа. Които, разбира се, са се уголемили стократно след изгряването на новата звезда на хоризонта Simple Smile Когато говори за хубавите неща, които съпругът е вършил за нея, звучи доста нормално, може би защото е истина.  А когато товори за недостатъците му, има  една доста истерична нотка Simple Smile
Основателен въпрос е, ако се разсъхнат нещата с втория клон, какво ще прави авторката? Има ли в резерв клон номер 3, или ще се върне при консервативния, ужасен и подтискаш баща? Защото за самостоятелност до тук няма и намек, monkey branching е положението Smiley

И не, никой не говори, че трябва да се стои в лоша връзка или брак. Най-нормалното нещо е човек да си тръгне, когато не е щастлив. Но също толкова нормално е да поеме своята част от отговорността за провала на връзката или брака. Такива истерични теми - той - нещастник, аз - горката, новият - принц, няма как да предизвикат друго, освен съжаление и насмешка.

# 181
Тя е искала този брак не защото наистина го е искала, а защото е вярвала, че така ще се спаси от родителски контрол. За пореден път, който не се е сблъсквал с това, едва ли ще го разбере. Когато живееш с човек, който определя и контролира цялото ти съществуване, изборите и предпочитанията ти, единственото ти желание е малко самостоятелност.

# 182
Е тя си е излизала вечер, пиела, пушила, обикаляла насам натам. Хич не е зле такъв контрол.

# 183
Мдаа, и понякога наистина не се получават нещата дори и да си приличат по много неща двамата. Например, с бившия ми си приличахме по много неща, имахме наистина много сходства. Той беше внимателен, изслушваше ме, разбираше ме за много неща които му споделях, подкрепяше ме, но той беше и психолог, може би заради това. Ноо, някакси нямаше химия между нас. Също така и физическото привличане отсъстваше, или поне от моя страна към него. Повече го чувствах като близък приятел към когото бях привързана, а не любов. Със сегашния ми е обратното - повече различия, много разностранни мнения, но пък любовта е двустранна. Химия между нас имаше и преди 10 г., има и сега. За това никога не трябва да се прибързва. Поживей с дадения човек, опознай го, пък тогава брак и деца.

# 184
  • София
Това всички го разбираме. И всички ѝ казваме, че в нещастен брак не се живее.
Да си хване живота и да скъса пъпната връв.
Обаче, да каля бившия, че да излезе тя БЯЛА И СВЯТА, няма как да стане. Да стъпи и да го набута него в калта, че да се въздигне видиш ли преродена.
Пак ви казвам, това не е статистика. Това е човешки живот. Че е мухъл и нам кво е интерпретация на потребителките, които виждат в бяло - черно и едностранчиво, подведени от момата.

# 185
Мисля, че всеки с поне малко житейски опит ще се съгласи, че за края на дадена връзка вина (макар и в различна степен) имат и двете страни. Не спорим за това.

# 186
  • София
Ама, разбира се. Не събрал прането и не извадил тигана. Пък виж, новия сгъва, лъска и нам кво Laughing

Ако липсваше втора част на екпозето и нанасянето при любовника, щото няма къде, сигурно щях да се вържа hahaha

# 187
Много е млада още, затова разсъждава по такъв начин. И аз докъм 25-26 годишна възраст имах съвсем други виждания за някои неща, предполагам и доста от вас. Не я оправдавам. Напротив, жал ми е за бившия й, донякъде.

# 188
  • София
Той нямало да ѝ изневери /вярно е, просто, защото я обича/, ама тя побързала да му изневери.

Съжалявам, винаги съм зад жените, но тук не ме бройте.

Горкото дете на 25!

# 189
Ама, разбира се. Не събрал прането и не извадил тигана. Пък виж, новия сгъва, лъска и нам кво Laughing

Ако липсваше втора част на екпозето и нанасянето при любовника, щото няма къде, сигурно щях да се вържа hahaha

Днес измих два тигана и една тава след като мъжът ми сготви снощи.
Край - развод ми дай!
Къде е колегата Гюнтер, че да мога веднага да се нанеса при него?!

# 190
На мен за бившия не ми е жал. Да беше се усетил, че тя всъщност не е луда по него.
Мога само да се радвам за всички, които не са имали контролиращи родители и не знаят от личен опит какво е. Такива екземпляри лесно могат да те манипулират да се почувстваш неуверен и беззащитен като първокласник дори когато вече си пълнолетен.

# 191
Тук даже и контролиращия баща не е толкова виновен, тя просто не може да се спре с един мъж, поне за момента. Колегата също ме съмнява да е последния мъж в живота и. Не е виновна и тя, просто си е такава. Грешката е точно този контрол, натиск да се омъжи и да се кротне, което в миналото може да се е получавало като я затворят вкъщи с 5 деца и само в неделя на хорото на мегдана, но не и днес.
Другият проблем е, че тя търси тази силна бащина фигура в мъжете си, които да носят пълната отговорност и за нейния живот, което е голяма грешка, но и пак резултат на деспотичното възпитание.
Преди съм писал, моите родители също бяха деспотични и силно контролиращи, особено майка ми, на 18-19 се справих с тях. Армията беше моят изход и въобще не ми дремеше за глупостите им. А и лудата ми майка много сериозно се стресна, като осъзна че момченцето и може да се окаже на истинска война на мисиите в Ирак, което ми беше цел и рязко и се охлади ентусиазма да ме контролира.

# 192
Именно. Когато не си имал родителите, от които си се нуждаел, твърде възможно е да ги търсиш в други хора и връзки. Не че това е най-правилното и здравословно нещо на света, но човек често реагира точно така.

# 193
Оф, тоз ми ти родителски контрол бе! Обиколила света, пие, пуши като разпрана, че чак възмутена, че мъжът ѝ е непушач, а тя смърди  от 5 км, егасимус и контрола, и чудото! И изведнъж се появява някакъв stepping stone в лицето на гаджето, нашата се омъжва, скъсва синджира и вместо да е благодарна, тя почва да храчи и да плюе. Ми кажи му едно мерси на човека, че благодарение на него си се измъкнала от тоя всемогъщ контрол, че ако не беше той, още щеше да се прибираш в 10.

# 194
…а вече брак, развод, втора сериозна връзка аут ъф дъ блу. Няма как да ме убеди, че религия и родители са ѝ повлияли.
И аз забелязвам, че е твърде еманципирана. Други деца на обикновени нефанатици имат повече скрупули и страх от родителско неодобрение. Тя просто е искала да се омъжи, това е. Всъщност баща й е забранил да живее у мъж без брак и тя е можела да продължава гаджелъка с този или да се омъжи за друг по-харесван от нея мъж, или да поживее сама на квартира.
Обаче аз пак не виждам проблем. Сгрешила е с брака. Затова е разводът - да се поправи тази грешка. Тук сме много напредничави, но думата развод разбуни духовете. Ако беше казала, че е зарязала досадното гадже заради колегата нямаше да са такива коментарите.

Общи условия

Активация на акаунт