Защо да не бързаме да се омъжваме.

• 7 497
  • 275
  •   1
Отговори
# 270
За мен голямата грешка на авторката не е проваленият брак, а връзката и скорострелното съжителство с 1. Колега; 2. С почти 10 години по-голям; 3. Човек, който не вижда проблем да сваля значително по-млада и омъжена колежка. Както и това, че няма свое жилище, дори под наем, нито май е живяла сама някога. Не звучи и да има приятелки, които биха я приютили при нужда. Дано съм лош пророк, де.

Иначе, какво значи, че обикаляла света две години? Като са ходили на няколко екскурзии, е длъжна да е с мъжа до гроб ли? Не познаваш истински човек, докато не заживееш с него.

А за високообразованите родители — познавам такива, нанесли сериозни травми на децата си. Отстрани и навън изглеждат супер, да, направо граждани за пример. Ама да не си им в къщата.

# 271
Е, тя каза, че уж разликата е по-малка от 10 години, но не вярвам. То няма значение, тя е лесна мишена, като я чета лесно може и да я манипулира мъж, колегата ако е умен може да я върти на малкият си пръст, дано не го прави... , а тя няма и да се усети.

# 272
Дай конкретика за "няколко" ,че с този лош "татко" доста свободна си била  , нещо километража е превъртян и май си те влече .....

Това с превъртяния километраж е не само обидно, а и изтъркано, и много погрешно клише.
Можем започнем с опровергаване на неуместната аналогия, но даже да я приемем за идеите на дискусията, ще ви кажа, че предната ми кола беше на 460 000 когато километражът спря да отчита Wink, и после я карах още година и половина. Вървеше си като пушка, смених я само защото някои поправки почнаха да ми струват по-скъпо (пък ненахапана баничка си беше още 3лв. Simple Smile ) Както се казва - 100$ са си 100$ Simple Smile
=================
В известен смисъл я разбирам авторката, иска да се похвали момичето с набрания житейски опит. Което е много хубаво, но нека не си мисли, че нейният опит може да е от полза за друга. Тая история с ученето от грешките на другите е пълен булшит. Няма грешки като нашите, всеки жизнен опит е особен, различен, и не е въпросът да не повтаряме чужди грешки (така или иначе е невъзможно да ги повторим точно), а да ги използваме като повод да размислим.
Та така - поздравявам девойката за справянето ѝ с изпитите на които живота я подлага, но бих я посъветвал да не влага прекалено лични чувства в писмените си публични комуникации тук. И в останалите соц мрежи.

# 273
Тая история с ученето от грешките на другите е пълен булшит.

Не съм съгласна. Неслучайно съществува твърдението, че „Глупавият се учи от своите грешки, а умният – от чуждите“. Макар че и с него не съм съвсем съгласна. Глупавият не се учи от никакви грешки, дори от собствените. Продължава многократно да настъпва една и съща мотика, даже не се сеща да си сложи каска следващия път.
Вярно е, че уроците на живота се запомнят по-добре, когато са лично изпробвани и изстрадани. Но да не подценяваме и чуждия опит – всички образователни системи са основани на него. Някои неща е по-добре да не се изпробват лично. Simple Smile

# 274
Аз не съдя никого, разбирам че не са били един за друг и всеки има право да си продължава живота. НО да изневеряваш на съпруга си и да се пренесеш при колегата си още докато си омъжена ми е крайно гнусно. Можеше да се разделите и тогава да започваш нова връзка.

# 275
  • Sofia
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт