Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 26 182
  • 1 545
  •   10
Отговори
# 1 425
Не става дума дали е ларж, дарява, издържа и т.н., а че след определени пари започваш да цениш повече времето си, не си така дребнав и дразнещ, не си еснаф дори да си правиш сметката. Аз лично не познавам зсможен човек, който би изписал такава дължина текстове.
Освен може би Джоан Роулинг Joy

Съгласна съм. Просто това са много дребнави работи, които той изтъква, не са разсъждения на човек с много възможности.

Има хора с възможности, които разсъждават така. Познавам такива.

# 1 426
Как ще са под наем в град 2? Не ставаше ли дума за някакъв праг? Хората могат да ремонтират и живеят там, не се изнасят на квартира.

# 1 427
Ако и двамата бяха в Град 1 може би щяха да впрегнат заедно усилия да си купят жилище.
Или да ремонтират авторовото.
Има хиляди варианти.
За мен лично той е направил по-големия компромис – преселваш се на ново място – без дом, без среда, приятели, роднини.
Куклата решила да си купи жилище – хубаво. МАмини го ремонтират – хубаво.
Мамини са близичко – хубаво.
А за какъв ѝ е тогава автора, ако си действа като да е мома.

# 1 428
Дори отиването в Град 2 да не беше по нейно желание, в Град 1 също щяха да са под наем, защото апартаментът на автора е за ремонт. А тя е в Град 2 за да се квалифицира и да изкарва повече, че нали не допринася достатъчно за бюджета според автора.

Simple Smile Това на него не му е пречило, даже не спира да си хвали апартамента. Жената нещо мрънкала, че апартаментът е стар, неизолиран, за ремонт и т.н., но явно за всички тези дълги години живот в неизолирания ипотекиран стар апартамент той не е получил импулс да подобри личния си бит. Чак когато тя организирала и финансирала ремонт на своето жилище веднага след купуването, се надигнала и неговата амбиция, та в едни от почивните дни събрал аверите да къртят заедно нещо в кухнята. Даже не за цялостен ремонт.

# 1 429
Дори отиването в Град 2 да не беше по нейно желание, в Град 1 също щяха да са под наем, защото апартаментът на автора е за ремонт. А тя е в Град 2 за да се квалифицира и да изкарва повече, че нали не допринася достатъчно за бюджета според автора.

Simple Smile Това на него не му е пречило, даже не спира да си хвали апартамента. Жената нещо мрънкала, че апартаментът е стар, неизолиран, за ремонт и т.н., но явно за всички тези дълги години живот в неизолирания ипотекиран стар апартамент той не е получил импулс да подобри личния си бит. Чак когато тя организирала и финансирала ремонт на своето жилище веднага след купуването, се надигнала и неговата амбиция, та в едни от почивните дни събрал аверите да къртят заедно нещо в кухнята. Даже не за цялостен ремонт.

Даже я иронизираше, че все казвала, че апартаментът не е топъл, все едно е някаква страшна претенция и е пореден негов компромис да прави ремонт въобще. Така че е под голям въпрос дали някога щеше да бутне каквото и да е в него, ако тя не го беше шашнала с покупката на апартамент.

# 1 430
Не всъщност каза, че жена му буквално е повторила фразата на майка си, че апартаментът не е топъл, като пример колко се влияе от нея и как повтаря думите и.

# 1 431
Не всъщност каза, че жена му буквално е повторила фразата на майка си, че апартаментът не е топъл, като пример колко се влияе от нея и как повтаря думите и.

Аз говорех, че иронизира, защото пише в кавички думата "топъл" всеки път, все едно че му се повръща от забележката. В същото време дори не отрича, че има нужда от изолация. Иначе той каза за майката, че е нарекла апартамента в Град 2 "много топъл", което за него явно значи, че заговорничат срещу неговия апартамент, което може изобщо да не е така.

# 1 432
Ако и двамата бяха в Град 1 може би щяха да впрегнат заедно усилия да си купят жилище.
Или да ремонтират авторовото.
Има хиляди варианти.
За мен лично той е направил по-големия компромис – преселваш се на ново място – без дом, без среда, приятели, роднини.
Куклата решила да си купи жилище – хубаво. МАмини го ремонтират – хубаво.
Мамини са близичко – хубаво.
А за какъв ѝ е тогава автора, ако си действа като да е мома.

И все пак не са се преместили на Луната.
Авторът често се среща с приятелите си. Щях да го ожаля ако тя живееше във Варна, а той е от София.
Ама факта, че разстоянието не е толкова голямо е показателно.
И другото което е автора от самото начало е знаел къде отива.
Все едно е някаква играчка, която разнасят и той не може да каже "не".

# 1 433
  • София
Цитат
И тук изниква друг казус - ако ти искаш да инвестираш в нещо и си убеден че си прав в това, но мъжа ти/жена ти е против, какво правиш ?

Kaк какво?

Ако си мъж те обвиняват ,че ти с тази жена не градиш семейство а си гониш личният интерес.

Ако си жена си намираш съмишленици (форума) и всички дружно подскачаме ,че тя е независима жена и въобще не е важно какво мисли мъжът ти. Важното е тя да е щастлива!

Добре де, явно съм много тъпа и наистина не разбирам. Моля обясни ми.
Скачаш, че апартаментът е купен преди брака и така е прецакано семейството.  Ъъъ... преди брака кое е семейството? Щото според мен, семейство не стават щом тя каже да, а когато подпишат.
Преди подписа - поне аз така мисля - може всичко да се отмени. С други думи се опитвам да ти кажа, че всичко това се случва преди брака и е било възможно той да бъде предотвратен. Какво пречеше на автора да каже, че няма да има брак и сватба, щом тя купува апартамент? Според мен - нищо. Ама давай да се тръшкаме и да се сърдим и да предлагаме нотариални спиразумения, ама да не е сега. Ясно, още преди да има брак му е показано доколко се интересува от мнението му, но той все пак е подписал, а после ѝ брои парите.

Само да кажа - видях в гугъл и в кино в мол най-скъпият билет беше 17,62 лв + 2,93 лв за 3D IMAX очила, грубо 22 лв. Разбирам, че авторът смята, че всичко е негово и му се полага по право, но за мен 22 лв не би трябвало да са чисто финансово проблем за мъжа с високата заплата. В този ред на мисли, отказът да ги плати показва отношение и силно желание да се не мине. Няма лошо, познавам пестеливи хора, може да не я вземаш цял живот тази заплата, ама и в детските приказки го пише - рана заздавява, лоша дума не се забравя. Та Сън, така работи женската психика. Уверявам те, че обидата от отказа да отидат заедно на кино е много по-обиден от това да беше извадил тия 22 лв...

# 1 434
Ама и тя го е знаела какъв е като го е взела. Що не се е отказала от сватбата, като е стиснат и т.н.

# 1 435
  • France
Имаше преди години предаване по френската телевизия за разни патологични скръндзи. Живеят в мизерни условия, не си пускат парното и ходят вкъщи със ски екипи. Една слагаше 3 одеяла, 2 пуловера, термоклин и вълнени чорапи. НМ я молеше да пусне парното, той щял да го плаща, а тя му крещеше, че си пилее парите и не може да е с такъв несериозен човек. 
Пази Боже.
Нормално е като избираш апартамент да гледаш да е топъл и слънчев. Авторът сякаш пада от Марс. А колкото до кой какви сметки си правил - банката е одобрила кредит. Което въобще, ама въобще не е лесно. Така че не я мислете толкова.

# 1 436
Както често става, се е оказало по-лесно да се купи нов апартамент, вместо да се умолява някой да ремонтира своя собствен. Всеки си е защитавал интереса в тази история.

# 1 437
  • София
Ама и тя го е знаела какъв е като го е взела. Що не се е отказала от сватбата, като е стиснат и т.н.
Даде, ама той се оплаква, тя не. Като дойде и тя да си каже болката и нея ще я насметем, не я мисли.Bowtie

# 1 438
Имаше преди години предаване по френската телевизия за разни патологични скръндзи. Живеят в мизерни условия, не си пускат парното и ходят вкъщи със ски екипи. Една слагаше 3 одеяла, 2 пуловера, термоклин и вълнени чорапи. НМ я молеше да пусне парното, той щял да го плаща, а тя му крещеше, че си пилее парите и не може да е с такъв несериозен човек. 
Пази Боже.
Нормално е като избираш апартамент да гледаш да е топъл и слънчев. Авторът сякаш пада от Марс. А колкото до кой какви сметки си правил - банката е одобрила кредит. Което въобще, ама въобще не е лесно. Така че не я мислете толкова.
Да, и на мен ми беше попаднало подобно - млад мъж, в Щатите, който беше си уредил да живее rent-free ( апартамента беше на възрастен мъж - покойник, който беше наследен от внучка му, та тя се беше съгласила момчето да живее там, стига да стопанисва градината). Хитреца, беше си взел двама съквартиранта, като ги излъга, че плаща наем и им искаше по 1/3. Та, скръндзата пускаше тоалетната 1 път в седмицата, беше махнал крушката на лампата в хладилника, защото беше изчислил, че същата харчи 10 долара ток на година или нещо такова, и други такива изродщини. Успя да излъже едно моме, ходиха на среща - а тя изглеждаше свястна и непретенциозна, но даже и тя не можеше да приеме чак толкова краен човек и втора среща нямаше...

# 1 439
  • София
Хайде сега, авторът не е постигнал такива висини Simple Smile
Той си е относително нормален човек, ама не може да си отстоява мнението, мекушав е и стиснатостта и сметкаджийството му изглеждат като реваншистки акт, направен супер нескопосано, за да се заяви и да накаже дамата.

Общи условия

Активация на акаунт