Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 37 695
  • 1 912
  •   1
Отговори
# 1 725
  • France
Бази, аз работя с цитати. Които просто не съвпадат от пост на пост 🤷🏻‍♀️ такъв дисонанс не може да бъде пренебрегнат, а даже не съм разследващ журналист.

# 1 726
Пунктуалността е добра в условия за ползване, договори, но в семейни отношения при подобна истеричка, няма никакво значение какво точно е дал и колко, а че не си е бил шута по-рано.
Опитал е да се държи като мъж и да удържа ръководствата на маман и истериите на щерчето, но не е издържал.
Нормално, ако си сравнителен адекватен човек в един момент се освестваш.

# 1 727
  • Далечният изток
Какви ли пък претенции имам аз?!
Какво го спира, кажи.
Според теб ние, дето веднага си тръгваме, сме умни. Той какъв е?

Бази, спри се. Къде видя държание като мъж?

# 1 728
А за неговите грешки дали се е “освестил” или той не е правил такива в целият си брак и връзка (освен две неволни)?

# 1 729
Лично за мен е трябвало много по-рано да постави граница в даването на пари – но мамината невеста като му скръцне със зъбки или тропне с краче и той е гълтал бастуна. Това си е жив тормоз. Какво да направи – да я зашамари ли, че да е мъж.

# 1 730
Авторът си тръгна и се развежда. Той!
Няма вече никакво значение колко престижна жена и град е загубил. Да те докара някоя пикла дотам, че да се обясняваш за всичко и все да си крив и с чувство за вина, и изходите са два. Превръща се в тъста , или бяга.
Какъв е проблемът какъв е той, всъщност?
Нали обсъждаме тема, а не правим психопрофил. Темата е тъщата, жената и къщата. 🙂

# 1 731
  • Далечният изток
Ама вече го коментирахме...
Извинявай, ама ти се включваш на 100-та страница.
Нали му казахме, че има и интелигентни начини да сложиш граници или да се разделиш?!

# 1 732
От обективността на времето, потвърждавам, че е трябвало много по-рано да поставя граници.

Ето това е една моя грешка, огромна.

# 1 733
На авторът му се предложи да поиска ключ на темата доста пъти вече. При положение, че се развеждат и вече реално няма “тъща, която да се меси в отношенията” не виждам смисъл от това, което прави - да се включва от време на време с още излияния каква жертва е и да пуска нова стръв, а ние да се ловим на нея.
Много удобно пропуска да отговаря на мненията и въпросите, които не му изнасят също така.

# 1 734
Не. Темата не е приключила.

Ако искаш, по твое мнение ми напиши въпросите, които не ми изнасят, веднага пускам отговори по точки, както на лъвчето направих.

# 1 735
Най-добре въобще да спре да се обяснява. За кой ли път го пиша.
Думи се вадят от контекст, всеки си "донажда", както казват бабите, полза никаква за никого.
Авторът да си движи нещата с развода, да си ги изговори нещата с адвоката и да не се занимава с темата, предлагам.

Ето това имах предвид и аз. Пример: Авторът хиляда пъти написа, че предварително е намекнал, че парите му са на свършване, но не знам коя страница подред вече чета, че е поставил жена си пред свършен факт на касата. Друг е въпросът, че далеч по-добрият вариант щеше да е вместо на касата да и го каже още преди да тръгнат.

Авторе, "не съм грешил никога" първо няма как да е вярно и второ е червен флаг, над който да работиш. Още в началото казах, че проблемът е не толкова в стиснатост, колкото в желанието ти да взимаш решенията, тоест последната дума да е твоя. Защо ? Защото "аз винаги съм прав". Ами не си. Никой не е. Още по-малко що се отнася до това да казваш на жена си дали да си купи жилище, или не. С нейните пари. Замисли се защо както уж винаги си прав, така се оказа, че мнозинстеото тук смята, че не си прав за доста неща.

# 1 736
Според мен е приключила, щом се развеждаш и няма да имаш тъща вече, нали това беше драмата? Проблема ти е разрешен реално. И не мога да разбера целта да продължаваш да възобновяваш темата, внимание ли търсиш или имаш нужда да се доказваш? Колкото до въпросите и мненията които пропускаш, няма да се повтарям, който прочел - прочел.

# 1 737
  • Далечният изток
Предварително я е предупредил?! Ами не. Написа го той хиляда пъти, за да се оправдае. Защото първо написа нещо друго, което със сигурност е вярното. После вече доукраси, отново за да се изкара жертва.
Няма да се връщам, да ровя, да цитирам. Който иска, да се връща и да чете.

# 1 738
Авторът обеща още детайли след развода.
На който не му се чете и пише, има една камбанка.
Не знам от алтуризъм ли му сипвате още.
То накроя заради обидите към него, модератор ще заключи. Нали не ви е в къщата. Пише си, споделя си

# 1 739
  • France
Лично за мен е трябвало много по-рано да постави граница в даването на пари
Бази, нека да напомня (по постовете на автора), че тя е давала за семейния бюджет много повече, отколкото пропорционално е трябвало. Аз на нейно място не бих го допуснала. Ако взимам ⅛ от заплата на мъжа, дължа ⅛ от бюджета. Не 50%.

Общи условия

Активация на акаунт