Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 17 702
  • 930
  •   2
Отговори
# 90
  • София
Ама, тя е длъжна да ти внушава разни ралти, иначе ще умре от глад.
Добре ѝ се получава, не мога да я съдя за това.

Ти пък си постави условията за майка ѝ и не поддавай на йота.

# 91
  • Пловдив
Цитат
Но не искам да правя действие сега, за да не е прибързано и да съжалявам.

Искаш мнение от другата страна.........ето го моето

Имаш отвратителна жена в комбинация с отвратителна тъща! Двете са разбрали ,че дори и лайно да ти изсерат на главата ти няма да реагираш.Приказваш , оправяш , но накрая пак става на тяхното. На жена ти ,не и пука за теб и твоето мнение ..........на път е да започне да те ненавижда , тъщата е ясно.Добротата ти в тяхните очи е смешна и жалка .........
:
Коя нормална жена казва на мъжът си , човека който "обича"   ......"Ти не си мъж" ........сигурен съм ,че и ти има какво да кажеш по неин адрес , но се спираш защото не искаш да е обидиш. ..........но тя не се спира , защо ли?

# 92
Нищо ѝ няма на схемата, проблем става, когато вътре в семейството единият мисли другия за по-глупав и дава зор за налагане. Когато има уважение и няма издребняване от типа "счупен апартамент" ли беше... нещата вървят.

# 93
  • Пловдив
АХА! Ти си си взел голям апартамент и очакваш жена ти да ти ражда деца да го напълни. Ем, имаш проблем, жена ти очевидно има топки. И права е да не ти вземе фамилията, очевидно е лекар, ти принос за това нямаш. И като знам колко пари са налели родителите и в нея - не е с теб за пари, като те четем не си нищо особено финансово, та поне за това не се притеснявай. И при баба и живееш, и тропаш с краче за един кирлив апартамент.

А, вече си промени текста, имаше "аз съм си взел голям апартамент". Тцтцтц. Що така? Ето и жена ти си е взела апартамент.

# 94
  • София
Да, бе, мен това ми избоде очите.
Ти какъв мъж си, ти не си мъж...
Де гиди сопа неокастрена, мъж ѝ се приискал!

Отвратително е, показва много неща.

# 95
АХА! Ти си си взел голям апартамент и очакваш жена ти да ти ражда деца да го напълни. Ем, имаш проблем, жена ти очевидно има топки. И права е да не ти вземе фамилията, очевидно е лекар, ти принос за това нямаш. И като знам колко пари са налели родителите и в нея - не е с теб за пари, като те четем не си нищо особено финансово, та поне за това не се притеснявай. И при баба и живееш, и тропаш с краче за един кирлив апартамент.
Очаквам жена, с която да създам семейство и да възпитаме достойни хора. Които да са логичното продължение на нас двамата. Който не иска деца, това си го казва в началото на връзката. Ние искаме. Заплатата ми е почти 5-цифрена, парите не са ми проблем. И наем бих платил, но просто като няма смисъл на този етап, не виждам нуждата да се харчат неоправдано средства. Ако/когато имаме бебе - веднага наемам, извозвам багаж, жената нищо няма да пипне, няма и да я стресирам.

Да, бе, мен това ми избоде очите.
Ти какъв мъж си, ти не си мъж...
Де гиди сопа неокастрена, мъж ѝ се приискал!

Отвратително е, показва много неща.
За съжаление, в моменти на неин афект, съм чувал и други подобни изречения. Обиди. Аз никога не си позволявам.

# 96
  • Пловдив
Аз отговорно и опит мога да кажа - хора, вкарали детето си медицина и поели успешно частните уроци могат и апартамент да изплатят, и ремонт. Моето е дентална, но все тая - уроците са същите. Един урок върви между 80 и 150 лв, два на седмица, две години. Като след нова година последните месеци повечето ходят по два урока седмично по химия и два по биология. Само вадиш пари и скърцаш със зъби. И разбирам тъщата защо не иска жената да му приема фамилията. И е права.

# 97
Аз отговорно и опит мога да кажа - хора, вкарали детето си медицина и поели успешно частните уроци могат и апартамент да изплатят, и ремонт. Моето е дентална, но все тая - уроците са същите. Един урок върви между 80 и 150 лв, два на седмица, две години. Като след нова година последните месеци повечето ходят по два урока седмично по химия и два по биология. Само вадиш пари и скърцаш със зъби. И разбирам тъщата защо не иска жената да му приема фамилията. И е права.
Каква е жена ми аз не съм казвал, вие си правите заключения. Умишлено не казвам, за да не се разкрива идентичността, макар че тя ако открие темата и се зачете, веднага ще разбере. Дори така да е, няма право тъщата да налага нещо въпреки желанието на дъщеря си. Още тогава ме загуби тя, но се стремя да поддържам нормални отношения в нормални граници. Не се усеща и се качва на главата и иска още и още.

Между другото, разбира се, тук аз изказвам негативни преживявания от жена ми. Мога да кажа и много позитивни, които ме спират да си замина още сега. Трябва да ме разберете, че съм афектиран и не мога да кажа, че всичко е много хубаво. То за това е темата. Има много позитивни и хубави неща в нея, аз за това я обичам. Въпросът е да не надделеят негативните или да се окажа канарче в един момент. Всичко това го следя и се надявам да не е така. Но за тъщата, нищо хубаво не мога да кажа, дори да искам и дори да се замисля. Тормози си семейството нейното, а сега и моето.

# 98
  • София
А, иначе да им плаща апартамента за старините няма проблем?

Аз не знам какви са тия хора, честно.
Да чакам детето ми да ми подсигурява старините.
Те не са ли си ги подсигурили?

Янтра, не адресирай личните си жертви към други хора.

# 99
  • Пловдив
Е, аз си правя заключения. Не си казал, но.... сега кажи от къде се преместихте в Стара Загора или Плевен?ю

Янтра, не адресирай личните си жертви към други хора.
Изобщо не си разбрала. Не е било жертва. Но за повечето хора е скъпо начинание една медицина.

А според мен проблема се корени, че човека си е взел жена умна, но с по-мек характер и е очаквал той да командва парада, обаче родителите и не пускат контрола. И оппа.

# 100
  • София
Така е, ама каква е корелацията между таксите и фамилията на съпруга?
Чиста проклетия си е, нищо друго. Жената искала, ама мама не дала.
С медицината стреляме в тъмното и нищо друго.

# 101
  • Пловдив
Така е, ама каква е корелацията между таксите и фамилията на съпруга?
Чиста проклетия си е, нищо друго. Жената искала, ама мама не дала.
С медицината стреляме в тъмното и нищо друго.
Корелацията е, че тъщата очаква жената да бъде "Д-р Едисикоя" с нейната си фамилия.

Според мен не стрелям особено в тъмното, аз съм злобна, но с много точен прицел.

# 102
Аз не мисля, че тъщата е наложила нещо на жена ти, което тя не желае, просто използваш тъщата за да си насочиш гнева срещу нея и да я обвиняваш за това, че жена ти те презира.
Съжалявам, но с такова впечатление оставам от цялата работа и най вече от нещата, които си позволява да ти говори. Нали се сещаш, че не са много мъжете, които ще понасят търпеливо жена им да им вика "Ти не си мъж". Абсурдно е просто.

# 103
  • София
Actual,  ама ти още ли си вярваш, че тъщата е решила каква да е фамилията на жена ти?
Бас ловя, че нещо си я издразнил и това е натежало в решението. Ако жена ти наистина искаше да вземе фамилията ти, уверявам те, че каквото и да мислеха майка ѝ и баща ѝ - щеше да я е взела.

Цялата картинка е яко овъртолена - ти апартамент преди брака, тя апартамент преди брака. Живеете в студио, ама в същото време ти си с близо 5 цифрена заплата. И накрая - маман избира плочки и боя, ти мрънкаш, че не те питат, ама ти се казва, че не си мъж ма място, щото не се въртиш на пета. Мила и родна картинка. Ама в ситуацията има един виновник, който си ти самия, защото го позволяваш.

След като жена ти си изплаща апартамента, не те пита за мнение, но иска да участваш с труд - вземаш решение ти какво искаш и го заявяваш ясно. Ако се иска от теб да участваш с труд, то казваш ти какво искаш, за да е факт това нещо - да избираш боята, да говориш с майсторите и т.н. Казваш - ОК, тогава аз няма да правя това и не се подаваш на манипулации мъж ли си или не си.
Тъщата се меси - поставяш граници и ги спазваш. Като тръгне да ги пристъпва - любезно, но твърдо повтаряш. Обясняваш на съпругата си, че я молиш и тя да се погрижи за спазването на границите.
Живеете у майката на тъст ти - добре де, ти, мъж с 5-цифрена заплата, не ти ли е неудобно? Извинявай, ама мисленето ти е доста... как да кажа, не като на човек с възможности, а като на човек, свикнал да цепи стотинката. С което, не казвам да прахосваш, а да си определиш приоритетите.

Не каза месеци ли ще живеете или години, защото ако ще живеете месеци - мога да разбера, че не си струва гимнастиката с наема, ама ако ще живеете години... тогава може да се окаже, че покупката не е толкова излишна.

# 104
Съвсем нормално е в определени среди, не само в медицината, да не се сменя фамилията или като вид компромис да бъде с тире. И обратното да  предизвиква въпроси, не запазването.
Това извън пързалката. Иначе отсега виждам скелета на следващата пързалка.

Общи условия

Активация на акаунт