Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 17 568
  • 930
  •   2
Отговори
# 105
Авторе, а твоят апартамент, който ти изплащаш, той също ли е от преди брака?
Виж сега, нищо страшно не е станало. Успокой се и погледни ситуацията без елементите на драма.

1. Нищо необичайно не е родители да избързат преди сватбата да купят на детето си апартамент. На мен ми се вижда смехотворно, не обидно. Това е актив, собственост на съпругата ти, на хубаво място - представям си Копривщица, не знам и аз защо. Ти ще си имаш имот, защо и тя да си няма. Не бъди толкова честолюбив пък ти, така са решили, така са направили. От вашия семеен бюджет излизат парите за ипотеката, но и за твоя апартамент от там излизат, до тук сте наравно.

2. Фокусирал си се в тъщата, та в тъщата. Ами остави ги да си говорят по женски. Какво, че на теб ти изглежда, че жена ти се напряга от разговорите им. Тя пък може да не го чувства така. Нейният апартамент - тя решава с кого да обсъжда цвета на плочките. Издребняваш съвсем излишно. В случая ти сам си правиш проблем, не ти го прави никой друг. Ама че ти обсъждаш с жена ти обзавеждането на твоя апартамент - това е твое решение. Ако искаш, няма да го обсъждаш. Няма нужда ти да очакваш тя да се съобразява с теб за всяко нещо. Нали разбираш, че твоята драма в случая е съвсем, ама съвсем излишна!

3. Жена ти какво очаква от теб за този пусти ремонт? Прави само това, което се очаква, не предлагай твои варианти, защото сам виждаш, че те не се приемат. Ама изнервяла се била - така е в живота, хората се изнервят. Гледай малко по-спокойно и разумно този апартамент и ремонт, без самоинициативи и изхвърляне.

4. Съвсем добро ти е решението да живеете в малкия апартамент безплатно, след като и без това изплащате две ипотеки. Напомни на жена ти, че тези пари не ги печатате. Не е лошо и да спестите някой лев. Така де, утре тя ще остане с намалени доходи в майчинство, трябва да имате резерви, а не да пръскате пачки наляво и надясно.

Не позволявай на жена ти да те обижда. Това е много лош навик и ако ти не се възпротивиш много остро, така ще продължи. Не мога и да си представя да кажа на мъжа ми, че не бил истински мъж по какъвто и да е повод, камо ли заради някакъв шугав ремонт, а сме живели наистина много години заедно и сме минали през огън и вода. Не допускай никога тя да си позволява да ти говори така, не го приемай, не е о.к., но първо ти трябва да го разбереш - така не се говори в семейството, а и навън.

И последно, не го играй пишман алфа, като се опитваш да преработиш жена си по свой образ и подобие. Не я ли обикна, каквато е? Подкрепяй я, не й давай да ти се качи на главата и бъдете щастливи.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 17:04 от Uncommon

# 106
Няма шанс да изтърпя мъжа ми да дава половината си заплата за нещо, за което аз не съм съгласна, нямам думата и не е обсъдено с мен! Вие реално можехте да вземете общ имот, а не тя да плаща апартамент за тъщата. Що не го плаща тъщата като иска да подсигури детето си и да е само нейно нещо? Защото няма да може и им трябва мъж балък. Това е безумно, все едно той да дава половината си заплата на някой друг, това е семейния бюджет!  Има голяма разлика, ако авторът е купил имот преди да яя познава, и тя да купи ден преди сватбата имот на майка си. Те вече са били семейство и семейният бюджет не е обсъден с автора.
Аз ясно бих поставила въпроса или се изнасяме или се изнасям сама.
Цялата драма е че няма здравословни граници между уж голямата жена, новото семейство и майка й. ГРАНИЦИ липсват.

# 107
Това за "не съм мъж" не го бях прочела. Не знам след това как стоиш в тази връзка.

И да, в схема си. Уреждат дъщерята да живее в този град, явно има работа за нея там, освен това явно ѝ харесва, щом няма приятели и не иска да се прибира с теб в другия град. А това, че тъстовете щели да се преместят там след пенсиониране са ти го казали просто като причина защо настояват да купуват, понеже е странно при положение, че уж ще живеете там само за известно време. Ти си мисли как ще се оправяш занапред.

# 108
Янтра, виж, аз съм ОК и двамата да командваме парада, да се сменяме. Мога да го правя това и да съм щастлив така.

Проблемът идва като усетя, че нещо се налага от тъщата, защото винаги го усещам. Тогава побеснявам. Не е хубаво, знам. Но това нещо трови. Искам да спре. Не може цял живот така. С моята жена ние се разбираме прекрасно когато не е на телефона, дори по цели дни. После ѝ звъни майка ѝ и става нещо, превключва се едно копче и се променя. И почва да се дразни.

Tanya Valcheva, точно така. Ако има граници, няма да има голяма част от проблемите. Не мисля, че искам нещо ненормално или нещо прекалено.

slanchezara, няколко години ще живеем. Ако сме без деца, е напълно ок да сме в сегашното място, безплатното. Достатъчно е. Не виждам смисъл да се наливат пари за наем след като имаме безплатно готово. Тези пари може да ги наливаме в екскурзии за хубави спомени, за инвестиции в акции или дори ако щеш в коли. Като имаме деца, се взима под наем. Не мога да разбера несъгласието, това ми се струва абсолютно логично.

Аз не мисля, че тъщата е наложила нещо на жена ти, което тя не желае, просто използваш тъщата за да си насочиш гнева срещу нея и да я обвиняваш за това, че жена ти те презира.
Съжалявам, но с такова впечатление оставам от цялата работа и най вече от нещата, които си позволява да ти говори. Нали се сещаш, че не са много мъжете, които ще понасят търпеливо жена им да им вика "Ти не си мъж". Абсурдно е просто.
Ами да, не са много. Аз съм търпелив. Опитвам се да не съм като всички мъже, а по-различен. По-разбран, по-търпелив. Но да не ми се качват на главата. И търпението ми, колкото и да е голямо, си има граници.

Това за "не съм мъж" не го бях прочела. Не знам след това как стоиш в тази връзка.

И да, в схема си. Уреждат дъщерята да живее в този град, явно има работа за нея там, освен това явно ѝ харесва, щом няма приятели и не иска да се прибира с теб в другия град. А това, че тъстовете щели да се преместят там след пенсиониране са ти го казали просто като причина защо настояват да купуват, понеже е странно при положение, че уж ще живеете там само за известно време. Ти си мисли как ще се оправяш занапред.
Като ви чета мненията ми се струва, че цялата истина скоро ще излезе наяве, ако е така както подозирам и се надявам да не е така. И тогава си тръгвам с 200, както някой беше написал. Даже с 300. Но се надявам, все пак, да не е така. Ще видим. Всякакви съвети и мнения са ми от голяма полза и ме карат да мисля по различен начин, затова благодаря на всички, които взеха отношение до момента.

И последно, не го играй пишман алфа, като се опитваш да преработиш жена си по свой образ и подобие. Не я ли обикна, каквато е? Подкрепяй я, не й давай да ти се качи на главата и бъдете щастливи.
С точките съм в по-голямата им част съгласен. Но аз я обикнах като беше добра и се смяхме. След преместването, по мое мнение, майка ѝ се чувства, че губи контрол, и засилва тормоза по телефона. Това я нерви + нова работа + нов град и накрая аз съм милия човек, който ѝ е на готово в жилището и си го изстрелва всичкото върху мен. Но аз не съм гъба, събира ми се и след това и аз изтрещявам в един момент. После по организацията на свабата пак имахме големи бъркотии с майка ѝ, после бързането с апартамента, после ремонта.

# 109
  • Пловдив
Ама нямаш проблем защото жена ти е изглежда е по-мек характер, и ти успяваш да я уговориш. А тъщата ... сигурно прилича на мен - проклета и властна. Я сега хууууууубаво си помисли за моите думи. Ти явно няма да се промениш, и жена ти и тъщата няма да се променят. С какво можеш и какво не можеш да живееш? Обаче се опитай да бъдеш честен - не поставяш ли личните си интереси и цели пред личните цели и интереси на жена си и до колко личните ви интереси и цели съвпадат.

Ам и твоя апартамент, в който евентуално ще се върнете - изплащаш ли го?

И ти имаш апартамент, ако нещо се объркат нещата, жена ти не е ли честно да има и тя апартамент където да се прибере? Ти явно си по-напред в професията, основно защото си по-възрастен, не е ли нормално и тя да иска да има стабилни основи в кариерата?

# 110
Сега кажи, че и през студентските си години жена ти не е живяла самостоятелно, а с техните.

# 111
Ама нямаш проблем защото жена ти е изглежда е по-мек характер, и ти успяваш да я уговориш. А тъщата ... сигурно прилича на мен - проклета и властна. Я сега хууууууубаво си помисли за моите думи. Ти явно няма да се промениш, и жена ти и тъщата няма да се променят. С какво можеш и какво не можеш да живееш? Обаче се опитай да бъдеш честен - не поставяш ли личните си интереси и цели пред личните цели и интереси на жена си и до колко личните ви интереси и цели съвпадат.

Ам и твоя апартамент, в който евентуално ще се върнете - изплащаш ли го?

И ти имаш апартамент, ако нещо се объркат нещата, жена ти не е ли честно да има и тя апартамент където да се прибере? Ти явно си по-напред в професията, основно защото си по-възрастен, не е ли нормално и тя да иска да има стабилни основи в кариерата?
Тук не казваш нищо, с което да не съм съгласен.

Съгласих се да се преместя временно докато се свърши нейната необходимост. После искам пак при мен. Това е. И считам, че е естествено - мъж съм, правя дом. Не съм я хванал от 500 км да искам да я карам там и да имаме конфликт. Но и от 500 км да беше, пак ако ме обичаше, щеше да дойде при мен и да си направим семейство. Не е ли нормално поведение за една жена това? Имам познати дето са направили така. По-нормално е за жена отколкото за мъж някак си, не мислиш ли, колкото и да си проклета, както ти казваш?

Апартамент - нека да има и тя. Просто не е сега моментът. Отнемат се едни пари от семейния бюджет. Аз не съм длъжен всичко да плащам, камо ли апартамент в някакво място дето нямам работа там. Нека да помага по малко, поради предимството ми, че съм по-напред, съм се съгласил да поемам по-голямата част от разходите. Окей? Справедливо? Според мен и нея - да. Изговорихме го и сме щастливи така. Но не съм щастлив на 40-50% загуба на нейната заплата за ненужна в момента ипотека.

Сега кажи, че и през студентските си години жена ти не е живяла самостоятелно, а с техните.
В трети град е ходила да учи. Прибирала се е през уикенда, всеки уикенд.

# 112
Съвсем нормално е в определени среди, не само в медицината, да не се сменя фамилията или като вид компромис да бъде с тире. И обратното да  предизвиква въпроси, не запазването.
Това извън пързалката. Иначе отсега виждам скелета на следващата пързалка.

Нормално е, ако вече си е изградила име и клиентела, когато се омъжи, но когато е току що завършила студентка без специалност едва ли.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 17:42 от Iris04

# 113
  • Пловдив
Мъж съм - прав съм. Е ... какво да кажа, ти си прав, защото си мъж. Да, ама не.

Нали я обичаш, защо не искаш в другия град, а? 21 век все пак...... нали много я обичаш? А?А?

# 114

Нали я обичаш, защо не искаш в другия град, а?
Защото ако исках друго място, щях да отида в чужбина и да не мисля никога за пари.
Защото не съм цвете в саксия, а дърво с корени.
Защото съм мъж, а не жена. Има неписани приети норми.

# 115
  • София
Така е, ама каква е корелацията между таксите и фамилията на съпруга?
Чиста проклетия си е, нищо друго. Жената искала, ама мама не дала.
С медицината стреляме в тъмното и нищо друго.
Корелацията е, че тъщата очаква жената да бъде "Д-р Едисикоя" с нейната си фамилия.

Според мен не стрелям особено в тъмното, аз съм злобна, но с много точен прицел.
Аааа, разбрах. Който плаща, той поръчва музиката.
И ето ти очакванията...

Авторе, едно дете ли е жена ти?

# 116
  • Пловдив
21 век, НЯМА НЕПИСАНИ НОРМИ ВЕЧЕ! Ти си патриархален задник.

Нали я обичаш, защо не искаш в другия град, а?
Защото ако исках друго място, щях да отида в чужбина и да не мисля никога за пари.
Защото не съм цвете в саксия, а дърво с корени.
Защото съм мъж, а не жена. Има неписани приети норми.

# 117
Съвсем нормално е в определени среди, не само в медицината, да не се сменя фамилията или като вид компромис да бъде с тире. И обратното да  предизвиква въпроси, не запазването.
Това извън пързалката. Иначе отсега виждам скелета на следващата пързалка.

Нормално е, ако вече си е изградила име и клиентела, когато се омъжи, но когато е току що завършила студентка без специалност едва ли.

Средата е такава, че и хора без клиентела правят така, а другото е по-скоро рядкост.
И мъж, който смята да натяква на жена си горното, сам си подписва присъдата.

# 118
  • Пловдив
Жена ти винаги си е била такава , театъра е бил добър и докато си мълчал и си се съгласявал е нямало проблеми.Ама нещо започваш са се светкаш, че тази работа не е много логична и нормална.

Давай ....чети още , питай и ще ти се изясни още повече картината.Отиди сподели с вашите , с приятели......пък дано ти е здрава психиката.

Можеш да си сигурен ,че хората виждат истината по добре от теб и ти е виждаш но,отказваш да е приемеш

# 119
  • Пловдив
Ама вие, мъжете, до кога ще очаквате жената да мълчи и да се съгласява?!

Общи условия

Активация на акаунт