Виж сега, нищо страшно не е станало. Успокой се и погледни ситуацията без елементите на драма.
1. Нищо необичайно не е родители да избързат преди сватбата да купят на детето си апартамент. На мен ми се вижда смехотворно, не обидно. Това е актив, собственост на съпругата ти, на хубаво място - представям си Копривщица, не знам и аз защо. Ти ще си имаш имот, защо и тя да си няма. Не бъди толкова честолюбив пък ти, така са решили, така са направили. От вашия семеен бюджет излизат парите за ипотеката, но и за твоя апартамент от там излизат, до тук сте наравно.
2. Фокусирал си се в тъщата, та в тъщата. Ами остави ги да си говорят по женски. Какво, че на теб ти изглежда, че жена ти се напряга от разговорите им. Тя пък може да не го чувства така. Нейният апартамент - тя решава с кого да обсъжда цвета на плочките. Издребняваш съвсем излишно. В случая ти сам си правиш проблем, не ти го прави никой друг. Ама че ти обсъждаш с жена ти обзавеждането на твоя апартамент - това е твое решение. Ако искаш, няма да го обсъждаш. Няма нужда ти да очакваш тя да се съобразява с теб за всяко нещо. Нали разбираш, че твоята драма в случая е съвсем, ама съвсем излишна!
3. Жена ти какво очаква от теб за този пусти ремонт? Прави само това, което се очаква, не предлагай твои варианти, защото сам виждаш, че те не се приемат. Ама изнервяла се била - така е в живота, хората се изнервят. Гледай малко по-спокойно и разумно този апартамент и ремонт, без самоинициативи и изхвърляне.
4. Съвсем добро ти е решението да живеете в малкия апартамент безплатно, след като и без това изплащате две ипотеки. Напомни на жена ти, че тези пари не ги печатате. Не е лошо и да спестите някой лев. Така де, утре тя ще остане с намалени доходи в майчинство, трябва да имате резерви, а не да пръскате пачки наляво и надясно.
Не позволявай на жена ти да те обижда. Това е много лош навик и ако ти не се възпротивиш много остро, така ще продължи. Не мога и да си представя да кажа на мъжа ми, че не бил истински мъж по какъвто и да е повод, камо ли заради някакъв шугав ремонт, а сме живели наистина много години заедно и сме минали през огън и вода. Не допускай никога тя да си позволява да ти говори така, не го приемай, не е о.к., но първо ти трябва да го разбереш - така не се говори в семейството, а и навън.
И последно, не го играй пишман алфа, като се опитваш да преработиш жена си по свой образ и подобие. Не я ли обикна, каквато е? Подкрепяй я, не й давай да ти се качи на главата и бъдете щастливи.