Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 17 980
  • 930
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Един въпрос.....ако автора беше жена и беше казала ,че мъжът и е ударил шамар в каквото и да е ситуация щеше ли да ви вълнува .....киното  билета , вратичката  шкафа............?

# 676
  • Пловдив
Янтра ....твоят мъж сигурно е прекрасен човек и най вероятно ти си прекрасна жена , която заслужава отношението и вниманието , което ти дават.
В конкретния случай , моето лично мнение е , че нямаме толкова прекрасна жена , която да допринася в създаденото от тях "семейство" а всъщност създава проблеми,  разделение , играе в собствена лига като солов играч и някъде сред това нещо , си позволява и да обижда и посяга.....
Не е вярно. Цял форум и моя мъж ме знаят като доста неприятен характер. Сигурно просто ме обича. А автора не обича тази жена, оженил се е е за удобство, за жена, която мисли за сгодна и си гони интереса и мери и претегля всичко. И си прави сметката за нейните имоти, за нейната работа и как да определя нейния живот.

Един въпрос.....ако автора беше жена и беше казала ,че мъжът и е ударил шамар в каквото и да е ситуация щеше ли да ви вълнува .....киното  билета , вратичката  шкафа............?
Ако шамара е един- възможно е да остане един. Ако шамара е втори - най-вероятно няма да остане само с два. И ВСЕ ПАК мъжа е физически по-силен, т.е. чисто теоретично винаги има начин да избяга, просто защото е физически по-силен. Не се съветва никой в този форум да търпи насилие. Но аз в случая не мисля, че е опасно за мъжа.

# 677
Ама и никой не си тръгва, при положение, че просто си тръгваш, даже няма кво и да делиш. Ниско самочувствие и от двете страни, явно са от типа дай да се оженя за първата/първият възможен, че после се не знае. Рядко в наши дни жените се женят за първия си мъж.

# 678
  • Пловдив
Е, жената може да си мисли, че няма проблем, може действително да няма - тя не пише тук за да ни каже, може за нея неговото поведение да е приемливо, ще си го овиква и ще си карат така. Автора - ако има толкова голям проблем - действително най-безболезнено ще е да се раздели.
Но до тук от неговите думи не виждам как е използан и как може да бъде използван.

# 679
  • София
Един въпрос.....ако автора беше жена и беше казала ,че мъжът и е ударил шамар в каквото и да е ситуация щеше ли да ви вълнува .....киното  билета , вратичката  шкафа............?

А що седи?
Мъж, който брои залците и билетите за кино не обича жената. Иначе нямаше да му пука, влюбените и обичащите мъже искат да дадат на обекта на любовта си целия свят. А този, специално, има и възможностите, защото 5-цифрена заплата в БГ не вземат много хора.
Като му удрят шамар, нали е големия мъж - взема си чантичката и лаптопчето и се прибира в собствения си апартамент. А и друго, как пък няма да седи, да му бият шамари...

# 680
  • Пловдив
Цитат
А що седи?
Мъж, който брои залците и билетите за кино не обича жената. Иначе нямаше да му пука, влюбените и обичащите мъже искат да дадат на обекта на любовта си целия свят. А този, специално, има и възможностите, защото 5-цифрена заплата в БГ не вземат много хора.
Като му удрят шамар, нали е големия мъж - взема си чантичката и лаптопчето и се прибира в собствения си апартамент. А и друго, как пък няма да седи, да му бият шамари

Поради същата причина поради , която стоят и половината потребителки  дето животите им са трагедия ама се надяват на чудото.
Поради същата причина при която жени стоят при мъжете си дето им броят залците, алкохолици са , пияници , хазартно зависисми , мият им краката , изневерявт им  и ги бият ......надяват се на чудото.
Той ме бие ама аз си го обичам не е лаф от вчера измислен.

Та тъй то .........добре се опитвате да си извъртите нещата , ама когато не си в онези обувки решения трудно се взимат.

# 681
  • София
Мъжът е физически по-силен, няма деца, за които да се чуди как и къде ще гледа сам, има отлични доходи и не е финансово зависим, та е му е много по-лесно от доста жени в подобна ситуация да си тръгне. Аз вече писах, че за мен оправия няма, битката за надмощие с тъщата я губи. Моделът, който той търси, тук няма да се осъществи, защото някой вече държи руля. Да си прави сметка дали го устройва друга роля, защото факт, че вероятно му готвят трайно установяване в града, в който не иска да живее.

# 682
Мъжът е физически по-силен, няма деца, за които да се чуди как и къде ще гледа сам, има отлични доходи и не е финансово зависим, та е му е много по-лесно от доста жени в подобна ситуация да си тръгне. Аз вече писах, че за мен оправия няма, битката за надмощие с тъщата я губи. Моделът, който той търси, тук няма да се осъществи, защото някой вече държи руля. Да си прави сметка дали го устройва друга роля, защото факт, че вероятно му готвят трайно установяване в града, в който не иска да живее.

Да, ако няма някаква зависимост заради малки деца, липса на работа и жилище, всъщност много малко жени стоят там, където не им харесва.

И никой да не държеше руля, пак нямаше авторът да го държи и да командва, тъй като в него не е нито ножът, нито хлябът. Той си иска съквартирантките отношения, с плащане по равно, без мъжкото поведение и възможности. Има там едни пари, излишък от пари според него, които спокойно удържат някакво умерено нарастване на бюджета, но тропа с крак, че трябвало да плати билет за кино. 40-годишен работещ вкъщи мъж, който по цял ден не вижда хора, мрънка, че се отделил от приятели, които на тази възраст, сигурно си имат доста семейни ангажименти през почивните дни, че да се срещат с него редовно.

# 683
  • София
Скрит текст:
Цитат
А що седи?
Като му удрят шамар, нали е големия мъж - взема си чантичката и лаптопчето и се прибира в собствения си апартамент. А и друго, как пък няма да седи, да му бият шамари

Поради същата причина поради , която стоят и половината потребителки  дето животите им са трагедия ама се надяват на чудото.
Поради същата причина при която жени стоят при мъжете си дето им броят залците, алкохолици са , пияници , хазартно зависисми , мият им краката , изневерявт им  и ги бият ......надяват се на чудото.
Той ме бие ама аз си го обичам не е лаф от вчера измислен.

Та тъй то .........добре се опитвате да си извъртите нещата , ама когато не си в онези обувки решения трудно се взимат.

Всички жени, които аз познавам и са жертви на домашно насилие, са финансово зависими, без близки и нямат къде да отидат. Смачкани и обезверени, защото или са домакини, или работят за много ниска заплата и няма как да оцелеят сами под наем. Тези не се надяват на чудо, а нямат никакъв друг избор.

Авторът не е материално зависим, даже е материално позициониран много добре. Има родители, има собствено жилище и прекрасни доходи. А и освен това, не иска да е в този град, наистина не разбирам какво го спира. Особено ако е бит, неуважван, принуждаван да си ремонтира колата в еди си какъв сервиз и лишен от възможността да избира плочки.

Авторът никога няма да командва жена си, не заради тъщата, а защото самата тя няма да му го позволи. А и едва ли е чак толкова атрактивен за женското съсловие (тук само предполагам, вероятно не съм права), поради характерови особености. Той се описва като мил, добър, съобразителен, неконфликтен и т.н., но дали е такъв - няма как да знаем.

# 684
Може би я обича или го е страх да не остане сам.

# 685
А може би има общо с половите контакти със само 3 жени на тази възраст, като първите две са останали недоволни, а пък третата е сегашната.

# 686
Мъж, който обича, не посвещава живота си да поправя жената до него, да обижда родителите ѝ, да вади някакви стари дрязги за фамилията, да брои левчета за кино и подобни. По принцип.

# 687
А може би има общо с половите контакти със само 3 жени на тази възраст, като първите две са останали недоволни, а пък третата е сегашната.

Като той и е първи и тя самата няма база за сравнение...

# 688
  • Пловдив

Е не всички имат огромната база за сравнение ,която си натрупала ,че да взимат най правилните решения Wink

# 689
  • Далечният изток
И аз да добавя - напълно грешно сравнение с битите жени. Ще повторя, но ти е грешно разбирането, че битите жени стоят при насилниците от любов. Не, стоят, защото са зависими и са в безизходица. Вече го писахме преди няколко дни. Лично аз го писах по повод въпрос на Горджи защо съветвам автора да си тръгне, пък аз съм стояла 30 години.

Общи условия

Активация на акаунт