Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 17 340
  • 928
  •   6
Отговори
# 915
  • София
Всичко го посъветваха да се разделят - никой не му е казал да седи да го бият и заплашват с убийство.
Ако в едно истинско семейство единият трябва да се премести, заради кариерна възможност, а другият работи от къщи, е съвсем нормално семейството да се премести в друг град, заради работата на единият от двамата партньори (той другият така или иначе работи от хола). Ако аз изпадна в такава ситуация (което е малко вероятно, моята заплата не е никак близка до 5-цифрена, което прави доста трудно и купуването на имот от страна на мъжа ми, ако той взима в пъти по-малко от мен) и наистина обичам мъжа ми, няма  да тръгна да се тръшкам за приятелите ми в другия град (който най-вероятно не е особено далеч, предвид факта, че авторът планирал да си ходи всяка седмица или на всеки две седмици), а ще се постарая поне за времето, в което сме в град 2 да ми е максимално комфортно - да си създам някакви контакти и да си направя живота максимално лесен. А това не става с ултиматуми и превъзпитание, а с усилия, компромиси (взаимни) и диалог.
 И последно - не подкрепям никаква форма на агресия - нито вербална, нито физическа. Ако някой ме обиждаше, нямаше да седя и да виня свекърва ми или да чакам шамар.

# 916
Къса е народната памет... Нали точно даскалка пускаше тема след тема за същото с обратен знак - парична гражданка, беден провинциалист, имот за ремонт, луди свекъри... Да се свържат по телефона може би, да обменят опит.

Е, разбира се, стилът е същият, най-върлата защитничка отново е като Матросов на амбразурата.

# 917
Как така, като гледам само аз го защитавам, но за Даскалка не бях, там симпатизирах на Моана.

# 918
Мен дъвчат, но нищо.
Имам пет коментара в темата сигурно, но голям Матросов, то човек да не си каже мнението без да стане амбразурист.

# 919
  • София
Не знам какъв е този зор винаги да се обръща ситуацията. Мъжът няма да ражда, така че обратната ситуация не е еквивалентна. Иначе месещите се родители и скандалите не ги подкрепям, нито авторът да стои във връзка, в която видимо са несъвместими. А ако някаква дето взима близо 10к на фона на неговите 1000+ и е 10 години по-дърта се оплаква, че мъжът й иска да има нещо на негово име, все пак щях да я попитам какъв точно й е проблемът и какво очаква.

# 920
  • Пловдив
Ех ако и в истинския живот бяхме толкова силни и взимахме решеният от раз. Ей така ......казват ти нещо , ставаш взимаш си чантичката , натискаш копчето за изтриване на чувства , емоции, мисли и готово.

# 921
  • Далечният изток
Разбрах, че няколко шамара е имало, в продължение на колко, 6 месеца май... Колкото и да анализираш, все щеше да решиш за толкова време искаш ли такъв живот или не. Това при условие, както вече казах и преди, че авторът не е нито финансово зависим, нито имат деца, има си жилище, тоест няма да остане на улицата, ако се разделят.
Целият зор е да промени момата и да я превъзпита. С цената на шамари, обиди, клетви, скандали, намеси от тъщи и т. н.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 18:08 от AIDA_N

# 922
Нали беше един шамара, кога станаха 6-7?

# 923
  • Далечният изток
Ъъъъ не знам, аз ли се обърках нещо...
За друго ли да е говорил за 6те или 7те пъти? Ох съвсем се обърках с тия словоизлияния...
Но няма да се върна да изчета отново постовете му.

# 924
Aida, писал е за 1 шамар, 6-7 са екскурзиите, от които жената платила само 1, билетите за кино са 2-3 платени от него и (представете си какво голямо беозбразие) нито един от жената.

# 925
И аз мисля, че някоя по-хрисима, готова да следва мъжа си, с по-традиционни разбирания, с по-близка до неговата възраст би била по-подходяща партньорка за автора. Но той пише, че търси независима като характер, реализарана в професията си, еманципирана от родителите си. Тази независимост и реализираност обаче често вървят с упорство, самостоятелност, твърдост на характера...  Нека авторът да си изясни какво търси и с какво е готов да направи компромиси, за да има успешна връзка следващия път.

Предишната му партньорка дълго време не работела, спяла, ядяла, играела на компютърни игри, сегашната пък – работеща много, но още непораснала, опърничава, зависима от мнението на мама... Очевидно трябва да си търси някоя по-зряла, уравновесена, практична и работеща жена, но не кариеристка, защото пак ще имат много търкания. Ако работата й е свързана с много пътувания, премествания – пак няма да мелят брашно заедно. Да си търси някоя по-спокойна и уседнала жена.

Успех!

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 18:16 от Radilena

# 926
  • Далечният изток
Aida, писал е за 1 шамар, 6-7 са екскурзиите, от които жената платила само 1, билетите за кино са 2-3 платени от него и (представете си какво голямо беозбразие) нито един от жената.

Намерих го, не е един шамар, но от пълна на мобилна версия... ще цитирам така:
"Ту ме идеализира и много обича, прегръща, целува, усмихва се, ту ме отхвърля, обижда, на моменти и удря!!!"

6-7 пъти му е казвала, че иска развод май.
Моя грешка, ще коригирам.

# 927
И аз мисля, че някоя по-хрисима, готова да следва мъжа си, с по-традиционни разбирания, с по-близка до неговата възраст би била по-подходяща партньорка за автора. ....
Очевидно трябва да си търси някоя по-зряла, уравновесена, практична и работеща жена, но не кариеристка, защото пак ще имат много търкания. Ако работата й е свързана с много пътувания, премествания – пак няма да мелят брашно заедно. Да си търси някоя по-спокойна и уседнала жена.
Накратко: покорна, безгласна буква,  у дома е слугиня и робиня. Да работи малко часове, но да изкарва достатъчно пари и да харчи нейните пари само след писмено разрешение от мъжа си. Също така да не мърда от Град 1. И най-важното да е сираче и да няма дива тъща, която да пречи на ЛГ.

Теоритично може и да има такива жени, но са безкрайно малко, като 6-ца от тотото и още на 20-22 са обвързани. А авторът е минал 30-те и за тях ще е чичак. Няма как да се намери такава жена на 30+, а и да е свободна (в т.ч. без деца).

Авторът трябва сериозно да поработи върху своите травми. Най-малкото трябва да разбере какво искат жените, които той иска. Ако не иска промяна, няма лошо да живее и сам, разбира се.

ЕДИТ: авторът има много по-големи шансове да намери такава жена на възраст 45-50 г., напреднала в кариерата, домшарка с големи деца, за да не им пречат на киното и екскурзии. Като е равенство да е равенство. Щом може да вземе по-млада жена, значи и по-голяма може. Важно жената да отговаря на очакванията му.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 19:00 от biborana

# 928
Има всякакви хора, просто не е намерил подходящата жена за себе си. И в съвременния свят има жени, които предпочитат мъжът да „води".

Спомням си едно роднинско семейство от сравнително малък град – ожениха се много млади, не бяха скандалджии, но жената беше много по-дейна, разви собствен бизнес, пътуваше много и в чужбина по работа, печелеше много повече. Мъжът беше художник, много кротък и мек по характер, нямаше постоянна работа, работеше и друго от време на време, но често оставаше без работа. Имат едно дете. Изкараха 15-16 години заедно. Отношенията им се провалиха, разведоха се, детето отиде с майката в друг град. Мъжът се върна при родителите си, също беше единствено дете, пропи се, имаше тежка язва на стомаха от много млад, заболя и от цироза и почина...

Мисълта ми е, че прекалено различните хора не мелят брашно заедно. Човек трябва да си търси партньор със сходни ценности и наглси.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 19:31 от Radilena

Общи условия

Активация на акаунт