Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 26 561
  • 1 552
  •   5
Отговори
# 1 245
Щом авторката ще има редица ухажори, само заради младостта и апартамента си, защо на 25 не е имала приятел даже? И липсата й на приятели на тази възраст са голяма червена лампа.

То ние дори точните им години не знаем - тя била току-що завършила и работи от по-малко от година, така че може дори 25 г да няма (съмнява ме да е учила медицина, по-скоро е нещо като Право, така ми звучи). А с автора даже не знаем кога е тръгнала - възможно е и на 22 г да е била, а ще се изненадате колко момичета без сексуален опит има по университетите. Не го приемам като кой знае каква червена лампа това. По-скоро ако наистина няма приятели, това вече си е проблем.
Да, и според мен липсата на приятели е червената лампа. Защото точно в тази възраст, ако нямаш гадже, а дори да имаш, би трябвало да имаш приятели.
Авторът беше обвинен, че избира приятели пред сексуалната си жена, но всъщност е здпавословно да не се общува само с един човек. И всяка жена, която бива отделяна от приятелките си от гаджето е съветвана, че той е обсебващ и токсичен, да бяга с 200.

# 1 246
  • Пловдив
И като преекспонираш и преувеличаваш какво мислиш, че ще постигнеш?! Нищо.

Каква е разликата? За него кола , за нея апартамент .Никой няма никаква полза.от на другият нещото ,ама търсим кой да ни го плати.

# 1 247
  • Далечният изток
Апартамент на името на жената. Който и да живее там през годините, самият автор каза, че един ден ще остане за тях.
Където и да се намира на майна си Райна, това си е имот.
Сега кажи кой нормален човек тегли 100 хиляди лева за кола?!

# 1 248
  • Пловдив
Апартамент на името на жената. Който и да живее там през годините, самият автор каза, че един ден ще остане за тях.
Където и да се намира на майна си Райна, това си е имот.
Сега кажи кой нормален човек тегли 100 хиляди лева за кола?!

Ако ти не си запозната с инвестиции в автомобили...мога само да ти споделя ,че това е много сериозен бизнес.

Кой нормален човек с 1500 лв заплата тегли ипотека, освен ако не си прави план друг да му плаща живота.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 18:44 от Sun2000

# 1 249

Кой нормален човек с 1500 лв заплата тегли ипотека, освен ако не си прави план друг да му плаща живота.

Някой с богати родители може би? Жената от тази история може и да е абсолютно ненормална и да не заслужава мъж като автора, но пак не можеш да ме убедиш че не е била в правото си да си купи апартамент три дни преди сватбата на фона на това, че очевидно има финансов гръб. Авторът просто се е озовал в неприятната ситуация тя да има желязно алиби за това да не поема повече разходи в домакинството им и не може да се побере в кожата си от яд.

# 1 250
  • София
Здравейте. Омъжена съм от скоро. Няколко дни преди сватбата ни , мъжът ми тегли 100000 лв кредит за да си купи кола.Колата според него е лимитиран модел и с времето само ще си качва цената. Обаче като си плати вноската,  не му остава почти нищо. Не иска на кино да ходим ,.не иска да ходим на екскурзии защото все нямал пари. Нормално ли е аз да плащам за всички останали неща и да не се чувствам прецакана ,че той инвестира в нещо от , което аз нямам никаква полза , няма и да имам , даже и е купена преди брака , та не мога и претенции да имам. Аз го разбирам ,че колата му дава независимост ама ?

Отворен съм за дискусия 😏

Здравейте. Аз съм млад мъж в 20-те, който наскоро се омъжи за жена 30+. Аз завърших наскоро, а тъй като тя е доста по-голяма от мен, има сериозна кариера и взима 5 пъти по-голяма заплата. Живеем в апартамент на мой роднина за да не плащаме наем, като аз давам 50% от моята заплата за общи разходи, а тя дава 15% и поема развлеченията. Тя има апартамент на нейно име, който изплаща. Аз имам брат и евентуално един ден ще наследя някакъв дял. Поел съм голяма част от домакинството и с жената сме се разбрали, че ако ми роди деца, аз ще поема майчинството, тъй като тя не може да остави нейната кариера.

Тъй като нямам нищо на мое име, родителите ми предложиха преди сватбата да ми съдействат да закупя апартамент, като аз ще плащам вноските известно време, а после те ще ги поемат, тъй като скоро ще се пенсионират и ще вземат голяма сума наведнъж. На мен ми се стори като добра възможност да се подсигуря, но жена ми беше против. В момента е недоволна, опитва се да се меси, и ми прави напук, тъй като не мога да участвам наравно в разходите за развлечения. Какво да правя?

Хайде, Сън, нека дискутираме Wink

# 1 251
  • Пловдив
Aida ... Е с последното ти мнение вече съм съгласен с теб.

Само, че и не е длъжен да поема.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 19:00 от Sun2000

# 1 252
Е тук вече съм съгласен с теб.

Само, че и не е длъжен да поема

Ами той всъщност звучи като да е спрял да поема каквото и да е извън определеното им бюджетно разпределение откакто са в Град 2 и е била нанесена жестоката обида с апартамента. Аз не разбрах тази жена къде толкова е ходила и какво толкова си е купила, че да смята той, че е ощетен. Айде, добре, сигурно нещо е поемал, ама толкова ли му е дотежало? А и споменава, че той самият подпомага финансово своите родители. Все едно тя да му каже, че е това са пари, отклонени от техния бюджет и да се сърди.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 19:16 от Delta_12

# 1 253
  • Пловдив
Е тук вече съм съгласен с теб.

Само, че и не е длъжен да поема

Ами той всъщност звучи като да е спрял да поема каквото и да е извън определеното им бюджетно разпределение откакто са в Град 2 и е била нанесена жестоката обида с апартамента. Аз не разбрах тази жена къде толкова е ходила и какво толкова си е купила, че да смята той, че е ощетен. А и споменава, че той самият подпомага финансово своите родители. Все едно тя да му каже, че е това са пари, отклонени от техния бюджет и да се сърди.

Ето тук точно се намесва темата с насилието и апартаментите. "Бунака" макар и несъгласен е бил готов да  плаща в името на това , жена му да е щастлива.Ама тя пак не е и  пак намира за какво да го тормози.
И понеже той си няма никакъв опит в такива ситуации  си написа темата тук с подзаглавие "мамка му ,плащам , давам,  мълча и тая пак не ме бръсне"  и се започна едно смятане

Подходи първично като изложи темата за парите,  апартаментите и какво ли не. Разбираш ли каква каша е в неговата глава на моменти да се чуди...таз жена лоша ли е , аз ли съм причината, какво не и дадох , какво не направих, че заслужих "да ме удари" примерно ....а тя си е такава.Лоша , проклета и си плете кошницата с мама.
Ама  дали го обича , сигурно ...ама това не е прави свестен и добър човек.В неговата глава жената е мека , нежна, разумна , пазеща семейството,   даваща подкрепа  а насреща има идиот и това го обърква.

Бях написал някъде ....опитал е с любов, не е станало,  опитал е с ултиматум пак не е, опитал е да плаща , пак не става .

Проблема му е много по сериозен от апартамента и парите,  само ,че другото, което се е случвало и случва в брака му е непознато.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 19:29 от Sun2000

# 1 254
Сън, много присърце взимаш темата.
Някоя явно много е злоупотребила, но не защитавай автора, само защото е мъж. Той е нито толкова бял, нито жена му толкова зла.
Просто имат разногласия, несъответствия в характерите и няма да предат заедно.
Но да го изкарваш, чак такава жертва, горкия той...айде нема нужда.
Мен също ме дразни неговото тесногълдие, скръндзавост и тънки сметки. С такъв човек не бих останала

# 1 255
Да, Сън, не го оплаквай приживе. Все пак същият този бунак без свян я е оставял да поема разходи от минутата, в който тя се е видяла със заплата. Тогава, доколкото знам, още нито е имало апартамент, нито шамари, нито агресия. В една горе-долу миролюбива връзка, той, с почти 10 000 доход сяда и се разбира с нея кой какво ще поема. Laughing

Така че спокойно, дори и когато още не е бил жертва на насилие, не е бързал да я обсипва с пари. Ще се оправи в живота.

# 1 256
  • Пловдив
Хепи ..не е личен въпроса . Само ,че вие като жени ако знаете 100 случая в тормозени жени , аз знам за  40 тормозени мъже. И ако някой смята ,че този проблем не съществува е в дълбока заблуда.

Защо не може да е толкова зла? Кое обуславя до каква степен може да си лош.

Tays ви го написа ....гледа неща от първи ред , не по ЕЖК.

# 1 257
  • Пловдив
Какво стана, че толкова се разписахте? Автора се разведе?
Трябва да ходя и на работа все пак, не мога всичко да проследя.

Хепи ..не е личен въпроса . Само ,че вие като жени ако знаете 100 случая в тормозени жени , аз знам за  40 тормозени мъже. И ако някой смята ,че този проблем не съществува е в дълбока заблуда.
А стига де, според световните данни за 2023 година   88% от домашното насилие се извършва от мъже срешу жени, остават 12% за жени върху мъже. Според теб кои са по-опасни, а? Мъжете или жените?

# 1 258
  • София
Сън, от това, че избягваш да отговаряш на неудобни въпроси, става ясно, че какъвто и да е казусът, ти би защитил мъжа. Не е ли нормално жените да правят същото? Само дето в темата автора го защитават и жени. А на мен лично и двамата са ми съмнителни, просто при автора виждам неща от първа ръка, а за жената имаме само неговите думи.

ПП: Някой назад питаше къде е любовта. А аз питам, ако обичаш някого, толкова ли ще ти пречи, че се опитва да има някаква сигурност в лицето на имот, предвид че ти с многото пари няма да си особено ощетен? Ако любов в казуса няма, то е двустранно. Разбирам евентуалната обида в случая, но постовете на автора говорят за много повече от това,а именно разклатено чувство на притежание.

# 1 259
Янтра, какво работиш, ако не е тайна, след 8 часа вечерта? Stuck Out Tongue Winking Eye
А, и авторът така и и не сподели каква е тази велика кариера, която съпругата му преследва, че трябва да натрупа стаж от поне 5 години вместо в един, да речем, стохиляден град, в друг, почти толкова голям, обаче по - курортен, да речем - 80 хиляден град, защото е родно място на нейните родители, които планират там да се пренесат след пенсия?
Плевен -Ловеч - Тетевен - Троян?
Варна - Добрич -Каварна?
Враца - Монтана - Видин? Хасково- Стара Загора- Свиленград?
Кърджали - Момчилград?
Благоевград-Дупница?
Вече уточнихме тук, че надали става въпрос за медицинска, или правна кариера.
Остава военна, или към полицията.
Ако мацката е с родители под пагон, а неговите родители са примерно инженери , или шофьор на линейка и медицинска сестра, или касиерка в банка и общински чиновник, по - добре бързо да бяга от това семейство далече..Joy

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 20:07 от Прекрасная Василиса

Общи условия

Активация на акаунт