Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 25 348
  • 1 494
  •   22
Отговори
# 1 380
Не мисля, че авторът в началото е имал нещо против ниските доходи на жена си и очевидно е бил наясно, че ще е основен източник на доходи. Но тази покупка на жилище от нейна страна непосредствено преди сватбата наистина говори за меркснтилност. Един вид намерих кой да ми осигурява живота що пък да не си купя едно жилище. И то в град, в който уж нямат намерение да живеят. Относно "безплатно то жилище", все пак да си припомним че той зор да ходи точно в този град не е имал, жената е настоявала.
Нищо лошо при възможност да се инвестира и във второ жилище, но не в този момент и не по този начин.Много хора се срещат и рядко са с абсолютно еднакви имотни  и финансови възможности, но едва ли във всяка двойка единият търчи веднага "да се изравнява", ето това е неприятното. И то под команда и организация на родител. Не знсм защо точно това не се разбира.

Всъщност, отдавна го писах, че за мен темата е изчерпана и безполезна. Взели са решение за раздяла и това е най- правилно, очевидно не са един за друг.

# 1 381
А не е ли изненадващо следното: съпругата е разглезена и истерична и налита на бой за почти всичко - от непоставената торба в кошчето до счупената чиния в кухнята. И мъжът на тази насилничка, с цялата си смелост, сяда и й казва: "Ти вече взимаш 1500 лв. Дай да си направим едно разпределение на бюджета. Даваш част от тези 1500 лв, примерно 500 лв, аз също ще дам едни 1000 - 1500 лв и виж - имаме един добър бюджет за ходене на кино." И при този разговор, при който дори най-уравновесената съфорумка би изпаднала в истерия, "насилничката" казва: "Ами звучи ми добре". Почти съм сигурна, че още в тази минута е решила да стъжни живота на автора. Не знам защо се занимаваме с обсъждане на вратички, чекмеджета, торбички и т.н. като той проблемът е ясен.

# 1 382
  • France
За мен не са проблем парите ѝ, а цялостното ѝ отношение.
Никой не твърди, че тя е бяла и добра. Simple Smile но не може да се отрече, че тя дава повече от себе си отколкото автора. Факти.
Искам да знам коя е тази банка, която се е съгласила на вноска по кредит по-голяма от 50% от доходите? За един прЕател питам

# 1 383
Но тази покупка на жилище от нейна страна непосредствено преди сватбата наистина говори за меркснтилност. Един вид намерих кой да ми осигурява живота що пък да не си купя едно жилище. И то в град, в който уж нямат намерение да живеят.

Или говори за това, че иска да си купи жилище и може да го направи със или без автора, защото родителите й дават пари. Да не мислите, че сега като се разведат, ще се наложи да си продаде апартамента, защото мизерства след вноската?

# 1 384
  • France
Не мога да повярвам, че през 2025г, жени могат да съдят друга жена, че си е купила жилище преди сватбата. Имала пари, инвестирала ги е. Аз друго не мога да разбера, от какъв зор нейният мъж ще ù държи сметка?

# 1 385
Жената на ЛГ сама си осигурява издръжката и бита, даже над-дава извън своите разходи. Просто той иска повече за себе си от нейните пари.

# 1 386
Те и двамата си държат сметка взаимно.

# 1 387
  • Пловдив
Не мога да повярвам, че през 2025г, жени могат да съдят друга жена, че си е купила жилище преди сватбата. Имала пари, инвестирала ги е. Аз друго не мога да разбера, от какъв зор нейният мъж ще ù държи сметка?

Не мога да повярвам ,че през 2025г. жена има повече права защото е ЖЕНА.

# 1 388
  • France
Защо бе, Сън? Всеки има правото (и дори е пожелателно) да си купи жилище.

# 1 389
Аз през цялото време не мога да проумея, защо за мъж е нормално да има собствено жилище, обаче ако жена си купи нейно - става използвачка и какво ли не я нарекоха там????

# 1 390
С покупката на жилището, двамата влизат в брака с еднакви "тежести" - той изплаща ипотека на свое жилище в оригиналния град 1, тя изплаща ипотека на свое жилище в град 2. Какъв е проблемът с това, кога точно го е купила, не разбирам.

Преди финализирането на покупката е имало огледи, предварителен договор, капаро, кандидатстване за кредит, вадене на документи, плащане на такси, нотариални заверки. Това може да се точи с месеци. Не е като да се събудиш една сутрин няколко дни преди сватбата, и да кажеш - я да взема днес да си купя едно жилище Smiley

# 1 391
  • София
Държейки полата на мама и изпуснала клона на мъжа си. Тюх.

Да беше независима, сама се е поставила в условията на зависимост. От мама, мъж и още не знам кой. Казах ли, че е глупава?

# 1 392
А не е ли изненадващо следното: съпругата е разглезена и истерична и налита на бой за почти всичко - от непоставената торба в кошчето до счупената чиния в кухнята. И мъжът на тази насилничка, с цялата си смелост, сяда и й казва: "Ти вече взимаш 1500 лв. Дай да си направим едно разпределение на бюджета. Даваш част от тези 1500 лв, примерно 500 лв, аз също ще дам едни 1000 - 1500 лв и виж - имаме един добър бюджет за ходене на кино." И при този разговор, при който дори най-уравновесената съфорумка би изпаднала в истерия, "насилничката" казва: "Ами звучи ми добре". Почти съм сигурна, че още в тази минута е решила да стъжни живота на автора. Не знам защо се занимаваме с обсъждане на вратички, чекмеджета, торбички и т.н. като той проблемът е ясен.

Защо да изпада в истерия? Според мен пък никой не би изпаднал в истерия.  Възможно е да каже - "Виж какво, Гошо, ти взимаш много по-голяма заплата, затова според мен ти трябва да плащаш  още повече, а аз още по-малко. Или - ти трябва да плащаш всичко по дома, а аз да си купувам дрешки и козметика и да давам пари на мама." И вече, както се разберат, ако Гошо не го устройва този  вариант,  той пък може да каже - "Не Миме, аз вземам по-голяма заплата, но аз с две трети от тая заплата си  поръчам модели на двигатели за ретро автомобили от Щатите и също давам на мама. С 2000 лева, три четвърти от мен и една от теб, ще си живеем добре,  но ако не си съгласна, твоя воля."

При  положение, че в семейството няма ни дете, ни котЕ, желанията на  никой от двамата  не са с приоритет пред тези на другия, камо ли да изпада в истерия, ако му искат да участва в семейния живот. Казва не, отивам да търся друг/а и това е.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 11:32 от Iris04

# 1 393
  • София

Не мога да повярвам ,че през 2025г. жена има повече права защото е ЖЕНА.
Друго си е да плаща неговата ипотека. Така излиза, че той има повече права.
Напротив, изравнила е играта. И така е редно.

# 1 394
Така е, тука обаче се вади като “голям” довод, че виждаш ли, той си е купил неговото многоооо преди това. Какво значение има, нали и двамата имат по един независим имот един от друг, времевата линия не е важна

Общи условия

Активация на акаунт