Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 26 068
  • 1 539
  •   15
Отговори
# 1 395
  • France
С покупката на жилището, двамата влизат в брака с еднакви "тежести" - той изплаща ипотека на свое жилище в оригиналния град 1, тя изплаща ипотека на свое жилище в град 2. Какъв е проблемът с това, кога точно го е купила, не разбирам.
И аз не разбирам. Опитвам се, но не успявам.
Цитат
Преди финализирането на покупката е имало огледи, предварителен договор, капаро, кандидатстване за кредит, вадене на документи, плащане на такси, нотариални заверки. Това може да се точи с месеци. Не е като да се събудиш една сутрин няколко дни преди сватбата, и да кажеш - я да взема днес да си купя едно жилище Smiley
Абсолютно. Само човек, който не е купувал жилище не ги знае тези неща.

# 1 396
Ето това е поредното несъотвествие в историята на авторът, как точно 3 дни преди сватбата е купила апартамент, действието се е развивало месеци наред, вероятно.

# 1 397
  • София
Аз отново да попитам.

Авторът е тежко и непоправимо обиден от това, че тя си купува жилище 5 дни преди сватбата. Защо не я отмени? Тя, също така, не е взела неговата фамилия, което също е обида за автора, кръвна такава. Защо все пак отиде в гражданското и каза да?

Зададох въпрос на автора - като иска да е независим, защо не са под наем - живят в имот на баба ѝ, не плащат наем и им стига. Ама после - месели се, давали акъли. Няма безплатен обяд са казали хората.

Чувства се неуважаван, но за всяко нещо кляка. И после се сърди, че не му оценяват жертвите - ами много просто, никой не ги смята за такива. За да се приеме нещо за жертва - приемаш под условие, толкова е просто. А върха беше, че о, ужас, жена му искала много секс.

Да не говорим, че начинът, по който се държи не предполага, че изкарва по 10К. Казвам го, защото около мен има много такива мъже, които не се циганят за билети за кино, за вечеря навън или за 2 кафета платени. Хората с такива доходи мислят с размах, не са дребнави, а авторът много тежко гледа да не се мине. Прекалено е мекушав, което, разбира се, се използва в негова вреда.

Отново - не е тъщата виновна, не е за Бога! Как тъщата ще накара жена му да обикаля по банки, ако тя самата не иска? За да се полагат тия усилия, явно и жена му е в основата на това. Странни хора, странни отношения. Двамата не са един за друг, защото са много различни. Никой от тях не е лош, познавам човек, с подобна визия на тази на автора за семейство и живот, намери си жена, която споделя неговите виждания и си живеят чудесно над 20 години.

# 1 398
С покупката на жилището, двамата влизат в брака с еднакви "тежести" - той изплаща ипотека на свое жилище в оригиналния град 1, тя изплаща ипотека на свое жилище в град 2. Какъв е проблемът с това, кога точно го е купила, не разбирам.

Преди финализирането на покупката е имало огледи, предварителен договор, капаро, кандидатстване за кредит, вадене на документи, плащане на такси, нотариални заверки. Това може да се точи с месеци. Не е като да се събудиш една сутрин няколко дни преди сватбата, и да кажеш - я да взема днес да си купя едно жилище Smiley

При това тя плаща миниатюрна част от сумата за имота, вноска за броени години. Огромната част от сумата за жилището, разходите по придобиване, ремонт, етс. са осигурени от родителите ѝ. Докато ЛГ е женен за банката до пенсия, неговата ипотека е много по-заробваща семейния бюджет Simple Smile

# 1 399
  • София
Приемливо щеше да бъде, ако той беше дал неговия под наем, да се изплаща сам и двамата бяха си купили общо. Ама да настоява да му плаща ипотеката за нещо лично негово е супер нагло.

# 1 400
Град 1 и Град 2 са далече един от друг, поне така е написано. Тя купува жилище там, в което ще живеят нейните родители след пенсия, т.е едни 20 години минимум (от ранните пенсионери са). Ще го изплаща тя там някакви години. При всички положения ако мъжът не иска да се мести и изрично го е казал и въпреки това се мести временно, а тя не купува свое жилище в оригиналния Град, а в друг, който авторът не харесва, нещата са странни. Пък и не знаем за кой град става дума. Едно е Велико Търново, Балчик, друго е Монтана.

# 1 401
Лъвица, продължавм да твърдя и без четене – хитрушата го е прикоткала в нейния град - с маманчето са се разбрали да си вземе тя жилище там. Бързали са баш преди сватбата, за да може да е записан само на нейно име апартамента. Няма значение каква му е заплатата – тя точно на това е разчитала – той е с висок доход, ще мога да си изплащам спокойно ипотечката и той да не ме занимава. Естествено, че ще дава част от парите си в домакинството след като мамини ѝ ремонтират апартамента и го е натирила в чуждия град, за да е удобно за нея.
//
Фил, не е проблем, че иска да си купи жилище. Проблем е, че го прави не от любов и очевидно, че не ѝ пука за автора – отношението ѝ крещи това – не му зачита мнението и действа постоянно през него. Това е всичко друго, но не и брачни отношения, където се очаква хората за големи промени/покупки и каквото и да било да говорят и взимат ЗАЕДНО решенията за съвместния им живот.

# 1 402
А не е ли изненадващо следното: съпругата е разглезена и истерична и налита на бой за почти всичко - от непоставената торба в кошчето до счупената чиния в кухнята. И мъжът на тази насилничка, с цялата си смелост, сяда и й казва: "Ти вече взимаш 1500 лв. Дай да си направим едно разпределение на бюджета. Даваш част от тези 1500 лв, примерно 500 лв, аз също ще дам едни 1000 - 1500 лв и виж - имаме един добър бюджет за ходене на кино." И при този разговор, при който дори най-уравновесената съфорумка би изпаднала в истерия, "насилничката" казва: "Ами звучи ми добре". Почти съм сигурна, че още в тази минута е решила да стъжни живота на автора. Не знам защо се занимаваме с обсъждане на вратички, чекмеджета, торбички и т.н. като той проблемът е ясен.

Защо да изпада в истерия? Според мен пък никой не би изпаднал в истерия.  Възможно е да каже - "Виж какво, Гошо, ти взимаш много по-голяма заплата, затова според мен ти трябва да плащаш  още повече, а аз още по-малко. Или - ти трябва да плащаш всичко по дома, а аз да си купувам дрешки и козметика и да давам пари на мама." И вече, както се разберат, ако Гошо не го устройва този  вариант,  той пък може да каже - "Не Миме, аз вземам по-голяма заплата, но аз с две трети от тая заплата си  поръчам модели на двигатели за ретро автомобили от Щатите и също давам на мама. С 2000 лева, три четвърти от мен и една от теб, ще си живеем добре,  но ако не си съгласна, твоя воля."

При  положение, че в семейството няма ни дете, ни котЕ, желанията на  никой от двамата  не са с приоритет пред тези на другия, камо ли да изпада в истерия, ако му искат да участва в семейния живот. Казва не, отивам да търся друг/а и това е.

Да, ако си по-директен провеждаш този разговор (което не означава, че в душата ти не ти е станало много обидно) и бракът приключва. А ако си неопитна жена в първата си връзка, отиваш да разкажеш всичко на мама и е много вероятно майката да се настрои срещу мъжа и да състави план как дъщеря й да не бъде ограбвана. И ето тук идва идеята за апартамента.

# 1 403
  • France
Ето това е поредното несъотвествие в историята на авторът, как точно 3 дни преди сватбата е купила апартамент, действието се е развивало месеци наред, вероятно.
То да беше само това несъответствие Rolling Eyes

Бази, отивайки в град 2, тя всъщност се отдалечава от маман, която живее в град 1. Авторът трябва да черпи за това, а не да мрънка.
Като цяло жилище се купува заради интерес, не поради любов.

# 1 404
Никога не съм купувала имот от любов. Т.е. купувала съм, може би и занапред ще, но любовта не е имала нищо общо.

# 1 405
Аз отново да попитам.

Авторът е тежко и непоправимо обиден от това, че тя си купува жилище 5 дни преди сватбата. Защо не я отмени? Тя, също така, не е взела неговата фамилия, което също е обида за автора, кръвна такава. Защо все пак отиде в гражданското и каза да?

Зададох въпрос на автора - като иска да е независим, защо не са под наем - живят в имот на баба ѝ, не плащат наем и им стига. Ама после - месели се, давали акъли. Няма безплатен обяд са казали хората.

Чувства се неуважаван, но за всяко нещо кляка. И после се сърди, че не му оценяват жертвите - ами много просто, никой не ги смята за такива. За да се приеме нещо за жертва - приемаш под условие, толкова е просто. А върха беше, че о, ужас, жена му искала много секс.

Да не говорим, че начинът, по който се държи не предполага, че изкарва по 10К. Казвам го, защото около мен има много такива мъже, които не се циганят за билети за кино, за вечеря навън или за 2 кафета платени. Хората с такива доходи мислят с размах, не са дребнави, а авторът много тежко гледа да не се мине. Прекалено е мекушав, което, разбира се, се използва в негова вреда.

Отново - не е тъщата виновна, не е за Бога! Как тъщата ще накара жена му да обикаля по банки, ако тя самата не иска? За да се полагат тия усилия, явно и жена му е в основата на това. Странни хора, странни отношения. Двамата не са един за друг, защото са много различни. Никой от тях не е лош, познавам човек, с подобна визия на тази на автора за семейство и живот, намери си жена, която споделя неговите виждания и си живеят чудесно над 20 години.
Не съм съгласен единствено с хипотезата, че ако човек изкарва по-добра заплата - например 10000, това непременно означава и го прави по-ларж/отворен. Ето пример - съседи на нашите, навремето имаха няколко бизнеса и, особено за онези времена, много висок стандарт - ще се учудите колко стиснати хора са, така че зависи. Да, разбира се, че ако човек има по-висок стандарт, това позволява и подтиква към по-спокойно харчене, но не винаги.

# 1 406
Според мен заплатата на авторът далеч не е това, което той загатва.
Човек който взима такава заплата, надали би направил на въпрос билет за кино за съпругата си.
При всички случаи (дори и да е много стиснат) си е по-тънките сметки. Такива хора ме отвращават.

# 1 407
Че е стиснат, стиснат е... щом и своя имот не го ремонтира, където вее и духа.

# 1 408
  • Пловдив
Според мен заплатата на авторът далеч не е това, което той загатва.
Човек който взима такава заплата, надали би направил на въпрос билет за кино за съпругата си.
При всички случаи (дори и да е много стиснат) си е по-тънките сметки. Такива хора ме отвращават.

E що да не си ги прави? Всъщност го разбирам , бедният човек така разсъждава. Щом някой има пари е длъжен да ги харчи, трябва да дава на бедните , да дава за децата в Сомалия.

След като мацката играе "моите пари , моят апартамент" пича си играе " моята работа , моите пари" . При евентуална (реална) разлъка , поне няма преебан.

# 1 409
Може и да е колкото казва заплатата му. И половин милион да взима, той се вглъбява непрекъснато в това кое е справедливо, кой колко жертви е направил, кой повече е командвал, кое е отстъпвал повече. Сега пък е готов дори да се събере с насилничката, ако види някаква жертва от нея - например да си остави работата и да отиде в Град 1. Все едно такива счупени отношения ще се съживят, ако тя докаже любовта си като напусне и остане безработна. После защо смятаме, че иска да я държи зависима...

Общи условия

Активация на акаунт