Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 28 785
  • 1 626
  •   5
Отговори
# 1 620
Да... те всички "добри" момчета са скръндзи.
Аз добър мъж стисня не съм виждала до сега.

# 1 621
Не ми се иска да споделям лични неща, но бившия ми на 37 години, а аз на 24 години и двамата с адекватно образование, но аз бях тепърва развиваща се кариерно.
Та няколко дни след сватбата чух следното: " - Аз  съм по - голям и по - умен, с изграден характер. Ако някой ще се променя - това ще си ти и трябва да ме слушаш..."
Абе оуууу, баща ми не ми е говорил така!
Е, не му казах така, а трябваше.
Агонията на един предизвестен развод продължи седемнадесет години само заради моето търпение или по - скоро извисяване над нещата, уж.
Наистина съжалявам за времето, което си прекарала с този. Има една порода мъже, които съвсем съзнателно си търсят по-млади момичета за да ги оформят по свой образ и подобие. А то образът и подобието им са жалки и смотани. Един истински зрял мъж никога няма и да си помисли подобно нещо. Напротив, ще направи всичко възможно за да половинката му да живее добре. Нещо, което в казуса липсва тотално

Неговото верою за съпругата беше - боса, бременна и в кухнята.
Казваше го на шега дори пред хората и когато попитах: Защо аз, която съм домакиня и обичам децата, но искам и кариера, защо не си избра друга с различно мислене... Той отговори - имам такава и още я имам, ама е глупава и не искам деца от нея.
Та... психари всякакви... ЛГ прилича на бившия ми по доста неща.

# 1 622
  • France
Ще го напиша, защото вярвам, че тези неща трябва да бъдат говорени.
Като студентка първа година се сближих с една французойка: много мило момиче. От онези "домашно гледани деца". В един момент се хвана с един, на пръв поглед перфектното гадже: по-голям, харизматичен, ектровертен, с много познати и приятели, и баща професор в нашето уни. Бяха малко изненадваща двойка, защото тя беше доста срамежлива и съвсем дечко в главата си. Първо Агат почна да не идва на нашите събирания с другите студенти и в един момент просто изчезна. Престана да идва на лекциите и упражненията. Всичко това не беше много странно, много се отказваха, защото следването не беше лесно. Някъде в началото на втората година я засякох в секретариата, взимаше си документите за да се записва в друг град. В първия момент не я познах, беше станала кожа и кости (а беше пухкава), виждаха ù се ребрата над деколтето. Настоях да изпием едно кафе заедно и тогава ми разказа на какъв тормоз е била жертва (психически и физически). За мен това беше огромен шок. Никога дотогава не си бях и представяла, че такова нещо е възможно в нормалните среди. За мен беше запазено за маргиналите в махалите. А от приятелят ù пък въобще не можеше да се очаква. Изглеждаха толкова усмихнати и цивилизовани с баща му.
С две думи момичето беше като премазано, обхванато от срам и просто искаше да изчезне някъде, където никой не ги познаваше нея и вече бившия ù. Мисля, че аз съм една от много малкото хора, на които беше разказана тази история.
Години по-късно, тогавашното ми гадже се познаваше с компанията на въпросния професорски син. И една вечер стана дума за него и Агат. "А онази лудата!" И ми разказа версия, в която тя е била лошата. Включително и случка, която и Агат ми беше разказала, само че с разменени роли. И всички вярваха, защото нали, той е от нашите. Само че никой не беше видял, както аз, сянката, в която тя се беше превърнала.
Оттогава винаги имам едно наум, когато някой изкарва другия толкова черен.

# 1 623
  • Пловдив
Супер  и сега какво ни разказа?

Да приемем ,че историята ти е абсолютно истинска и си запозната с всичките детайли от нея.

Очакавала  си НАСИЛНИКА да седне и да си признае всички унижения , които е правил. Да си посипе главата с пепел и да каже ......... "Тя беше прекрасана ама аз съм изрод и е съсипах щото ми беше кеф.

Или понеже героя в твоята история е жена , пасва на стериотипа за мъж насилник, значи е истинска.

# 1 624
Ти пак не разбра нищо от историята и започна с проекциите.
Даваше се пример, че всеки разказва от неговата гледна точка и представя нещата така както ги вижда. Ние разбираме за историята на авторът само от неговият поглед и със сигурност не е обективна. Не всичко е черно и бяло и със сигурност има още доста работи, които не са разказани от авторът.

# 1 625
  • Пловдив
Ти пак не разбра нищо от историята и започна с проекциите.
Даваше се пример, че всеки разказва от неговата гледна точка и представя нещата така както ги вижда. Ние разбираме за историята на авторът само от неговият поглед и със сигурност не е обективна. Не всичко е черно и бяло и със сигурност има още доста работи, които не са разказани от авторът.

Абе как се разказва един брак с мнения във форум? Идва някой, нахвърля някакви неща както той си ги е разбрал,  дърпа си килимчето към него и си плюнчим пръстите. Да не мислиш ,че ако се появи жената на автора и тя ще каже цялата истина в 5 - изречения. То книга няма да стигне да се разкаже ...и какво ще се промени това?

Баси ...все едно в другите хиляди теми се разказват и 2те гледни точки. И се включваме ние , кой с опит , кой с акъл,  кой с морал ...на кой колкото му са възможностите!

# 1 626
Ами според мен съпругата на авторът би имала също какво да разкаже. 😄
Даже доста назад му бях предложила да й покаже темата и да се включи и тя.

Общи условия

Активация на акаунт