Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 27 387
  • 1 592
  •   11
Отговори
# 1 575
А на мен пък липсата на приятели и гадже до 25 и неспособността да взема самостоятелни решения без мама, ми показват емоционална бедност и че може да ги изрече.
Сметките на автора са от реваншизъм, при обстоятелства и 20 стотинки не иска да даде вече.
Липсата на приятели е алармираща, да - зависи от човека, зависи от обстоятелствата - както от родителите и възпитанието, така и от външни фактори. Пример - аз съм по-общителен, винаги съм бил и по всяка вероятност винаги ще си остана, докато сестра ми не е - макар че сме възпитани от едни родители, при сходни обстоятелства, и имаме не много голяма разлика - близо 4 години. Аз бях тормозен, от 1-ви до 6-ти клас вкл., тогава имах само един приятел. В последствие, благодарение както и най-вече на подкрепа от родителите ми, така и на моето желание/потребност да не бъда тормозен, и да намеря по-широк приятелски кръг, в гимназията успях да постигна и двете. След това, в университета, отново постигнах и двете.
Много са важни тези приятелства/контакти, за личностното развитие. Да, след определено време/възраст, човек отсява и приятелите намаляват, затова е и приказката "Всяко нещо с времето си".

# 1 576
  • France
Не четете докрай авторовото творчество. Simple Smile в последния коментар каза, че мацката има лош опит с много мъже. Joy край на теорията за девственицата.

# 1 577
Показателно за това е, че след тази сцена се е стигнало да съставяне на бюджет от майка й.

Това вярно ли е? Не съм чела цялата тема? Как точно чужд човек ще им прави бюджета? И защо са го допуснали. Абсурдно е.
Изобщо, как някой освен тях двамата знае, какви заплати взимат?

пп. Авторът разказа ли за изцепките около и на сватбата. Би било интересно, да ги разчепкаме.

Да, вярно е, в един от последните си постове го каза:
Цитат
Майка ѝ предложи това бюджетиране с частите принос от мен и от нея. Приех. Не забравяйте, че освен храната, тока и водата, се поддържа и кола, която и двамата ползваме(хме). В която влиза и горивото. Това съм го приел и съм окей и не казвам нищо. Но помня и искам добро отношение след това. Отношение.

Ако не беше тя издребняла така, можеше повече да получава, отколкото на тая схема с бюджета. Ама... нямам коментар.

Тоест жената се е видяла в чудо как се излагат да спорят по касите и им е обяснила, че трябва да се обсъди бюджет, като коректно е включила и дъщеря си в разпределението. И за награда е наричана "демон" и дори е обвинена за споровете помежду им.

# 1 578
По-скоро дъщерята е послушала, защото го казва мама, докато всички опити на мъжа и да и каже каквото и да е остават безплодни.

Авторът описа доста реплики и ситуации, които  е трудно да си измислиш и най-вече излагат го, като мъж, позволил да се държат с него така, та затова смятам, че за тях можем да се доверим.

Жената очевидно е силно ревнива, деспотична и неуравновесена, позволява си както да обижда, така и да гони другия - това има доста както жени, така и мъже, които го правят, свидетели сме ежедневно по темите, а някои, вероятно и от собствен опит,. След което се отмята и обяснява как думите и не трябва да бъдат вземани под внимание, защото всъщност желае обратното. Авторът до време е реагирал сълзливо на тези ексцесии, след което най-накрая  се разбунтува по свойствения си начин - избяга.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 10:20 от Iris04

# 1 579
А на мен пък липсата на приятели и гадже до 25

Е каква липса на гаджета, нали е била наранявана от други мъже, и затова се отнася зле с автора, защото прехвърля разочарованията си от предишен опит? Да не търся цитати, но това се спомена многократно от него.

# 1 580
  • France
Изобщо цялата тема има за цел да очерни бъдещата бивша жена и всички около нея. Който го влече - ок. За себе си знам, че не мога да взема като чиста монета това, което пише ЛГ и предпочитам да не се цапам и аз.
Ето, в началото написа, че ù e първият, после каза, че имала лош опит с мъжЕ преди него.

Слънчезара, много добър коментар. Напълно съм съгласна, че наранен човек в момент на безсилие може да кълне. Не е извинение, но точно така и аз усетих нещата

# 1 581
Авторът спомена, че избягва някои подробности, за да не се се припознае жена му ( скоро бившата такава). А ако се - би било интересно, не толкова да се включи тук- все пак, 106 стр. бият вече на енциклопедия, а да стартира нова тема - нейната перспектива.

# 1 582
  • France
Форумът помни и такъв случай Simple Smile пързалки да искаш.

# 1 583
  • София
Ако жената на автора чете бг мама, щото не се е разпознала вече Simple Smile

По темата за приятелите.
Първо - дефиницията за приятелство и близостта в това приятелство ... някои хора са по-обрани и инровертни, нямат нужда от много приятели. Имат по 1-2, но те така разбират света. Има хора, които са по-социални, огромен кръг, но там не всички са близки приятели. Може ... много може, например, най-добрата приятелка от детинство да живее в Щатите или Западна Европа, но това не означава, че жената няма приятелки.

# 1 584
И двамата са абсурдни, но комбинацията мама+дъщеря е също толкова токсична, колкото и комбинацията от мама и мамин муньо. Хубаво е, че в цялата история, измислена или не, няма намесени деца.

# 1 585
По-скоро дъщерята е послушала, защото го казва мама, докато всички опити на мъжа и да и каже каквото и да е остават безплодни.

Може и така да е и все пак им е дала работещо решение, не мисля, че е чак такъв злодей. А колкото до неговите опити сам да комуникира с нея - за мен той въобще не е вземал под внимание, че си е взел неопитна и разглезена жена и той е отговорен да й обяснява очакванията си така, че да има максималко малко двусмислици. Да плащаш всичко навсякъде и да демонстрираш, че дори ти прави удоволствие, да си се представил в тази светлина от самото начало, не предполага, че половинката ти (с този й психопрофил) ще приеме лесно да поема разходите за последните 8 дни от месеца, пък макар и да е редно да се включва. Той това го е знаел, но вече е бил във фаза, в която така му е опротивяла, че е искал само да й даде урок, не нещо друго. Капаро- не капаро, по-добре е било да отмени сватбата.

# 1 586

Може и така да е и все пак им е дала работещо решение, не мисля, че е чак такъв злодей. А колкото до неговите опити сам да комуникира с нея - за мен той въобще не е вземал под внимание, че си е взел неопитна и разглезена жена и той е отговорен да й обяснява очакванията си така, че да има максималко малко двусмислици. Да плащаш всичко навсякъде и да демонстрираш, че дори ти прави удоволствие, да си се представил в тази светлина от самото начало, не предполага, че половинката ти (с този й психопрофил) ще приеме лесно да поема разходите за последните 8 дни от месеца, пък макар и да е редно да се включва. Той това го е знаел, но вече е бил във фаза, в която така му е опротивяла, че е искал само да й даде урок, не нещо друго. Капаро- не капаро, по-добре е било да отмени сватбата.
Точно! Той говори за нейната незрялост, а той самият не може да си направи елементарна сметка - за какъв период, колко/какви разходи има. Като изключим, недай-си-Боже, спешни разходи по здравето, ВСИЧКИ останали разходи са предвидими и подлежат на отлагане.

# 1 587
  • Пловдив
Цитат

Ще се разберем с теб , че за едно и също нещо говорим , но по различни начини Simple Smile

# 1 588
  • София

Реално мъжът е харчил като луд, нулирал се е 10 дена преди заплата, и на касата е решил да поиска от жената нейната лепта. Не виждам никакви опити от автора, а един доста незрял подход, при който се очаква жената да се сети нещо си, и накрая да бъде поставена пред свършен факт по най-излагащия начин. Реално тъщата се е намесила да оправя кашата. Подозирам, че дъщерята е доста неориентирана и свикнала да слуша чужди заповеди, но авторът също не е адекватен, и вероятно семейството й грам не го уважава. Затова и са настоявали да й вземат апартамент само на нейно име, преди да трябва да дели собственост с някой 30+ годишен, който не може да си разпредили парите за месеца.

# 1 589
Съвет към автора, като нефинансист към нефинансист - вземи си едно тефтерче и си записвай какво плащаш, води си отчетност на приходи и разходи. Постепенно ще получиш представа как да си контролираш средствата, какво и колко можеш да си позволиш, колко и кога да заделиш така че да си живееш добре без да ти липсват пари хем за първа необходимост разходи,хем за гевезелъци. После като издържаш не само себе си ще ти по-лесно. На мене тефтерче ми беше много полезно като ученик и студент,сега ми се отплаща. Съвсем просто нещо е да си водиш отчетност. Превърни го в навик.

Общи условия

Активация на акаунт