Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 37 765
  • 1 912
  •   1
Отговори
# 1 650
Да.
Бившият мъж, който е много добър.
За толкова кратко време - разведен.
Защото е много добър.

# 1 651
Аз не видях да се изкарва светец автора.
Даже влезе в прекалени и много обяснения.
И след тях пак получи дежурните – скръндза, гадняр ецетера.
Споделям мнението на Кашмир.
Хубаво е, че се развеждат.

# 1 652
Да.
Бившият мъж, който е много добър.
За толкова кратко време - разведен.
Защото е много добър.

Да, жив да го ожалиш.

# 1 653
И да (защото знам, че ще се появи като пример), една жертва не е "виновна", че и е посегнато, но е "виновна", че си е избрала такъв партньор.
Откъде накъде? Да не им е изписано на всички на лицето. Тия, които не го крият, че и се хвалят, са малка част от цялото. Познавам истински примати, които не бият жените си, и спокойни, весели, културни мъже, които ги бият.

(Повечето) потребителки затова се дразнят на автора, защото се изкара светец, а жена му и тъщата - демони с черни души. Не знам как в една тема успя да каже над 10 пъти, че е много добър, че се раздава, че е уважителен, че не спирал да се раздава, че просто е много добър, че му дължим доверие, че жена му му дължи доверие, че той е мъжът, споменах ли, че е много добър?

Обикновено преди да се стигне до физическо насилие дълго време жертвата е обект на психическо такова. За жалост, почти винаги вместо да се спаси от такава "връзка",  тя търпи и се оставя да бъде смачкана психически. Винаги има знаци, че даден човек не е читав, че е агресивен и че има голяма вероятност да ти посегне. Тези знаци в 99.9% от случаите се пренебрегват, защото е по-лесно да вярваме, че ще се промени. Това имам предвид. Като допускам, че може би съществуват и изключения. И авторът сега ако се замисли, съм сигурна, че ще се сети, че доста по-рано е имало знаци за агресивността на жена му, както и за патологичната и ревност, които той е пренебрегнал.

Иначе съм съгласна с теб - авторът набляга изначално на нейните лоши качества и собствените си положителни. Няма как тя да е всичко, което той описа, а той да е "толкова добър човек" по думите на неговите близки хора.

# 1 654
  • Обран бостан ;)
1650 мнения ?! Stuck Out Tongue Winking Eye

Време е да дойде Жоро Игнатов Wink

# 1 655
Мисля, че авторът е типичен представител на герой на Съдебен спор. Замесва майка си, кума си, приятелите си, бабата, тъщата, чичото, форума, щото не може да се оправи с една 25-годишна.

# 1 656
  • Далечният изток
Не, казах - авторе, дали си виновен, или не, тук традиционно се казва на бялото черно. И под това имам предвид, че дори и реални проблеми в мисленето или поведението на даден автор на тема (и на героите, участващи в разказа му) се изкривяват до абсурдност, в стремежа да бъде очернен. Обратно - абсурдни аргументи защо някой от изредените е по светец от Бога.
Няма как да кажем на бялото черно, нито на черното - бяло. Коментираме казуса такъв, какъвто авторът ни го представя. Сега, че всеки си го тълкува според собствения опит и разбирания, е напълно нормално. Няма как да сме напълно еднакви всички пишещи тук, и да сме еднакви и с авторите на теми.
Никой нормален човек няма за цел ей така от нищото да изкарва някого черен, нито в живота, нито във форума. Както виждаш /четеш/ се дават примери от живота, случаи, които реално са се случвали на пишещите. И да - примери са това, да се види, че има всякакви хора. Ако някой се е припознал - негов проблем.

А, сега пък и ти се съгласи, че авторът всъщност не е толкова добър...
Joy
Еми аз тогава що се хабя Joy

# 1 657
Нямам един коментар, в който да твърдя, че авторът е много добър. Даже напротив - писала съм, че логиката му за жилището на жена му доста куца, както и че натискането за град 1 създава впечатление, че приятелите и роднините му са по-важни от жена му. Писала съм и че ревността и агресията на жена му удобно се забравят, защото спорът кой прав и кой крив се върти предимно около пари.

# 1 658
Авторът беше изгубил цялата форумна симпатия, докато не включи шамара и псувните, и колкото и да ни се струва скръндза, отмъстителен и пасивно-агресивен, просто няма как да не проявим емпатия и да не кажем "е, да, и жена ти не струва".

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 23:34 от Mandy Bo

# 1 659
  • Далечният изток
Нямам един коментар, в който да твърдя, че авторът е много добър.
..........................

Коментирах конкретен твой пост, в който казваш - авторе, проблемът не е в теб, тук задължително ще те изкарат черен, защото бг мамите задължително казват на бялото черно. И т. н. в този смисъл.
Затова те питах - ние го изкарваме черен, защото изкривяваме ситуациите, а той всъщност е много добър и проблемът е само в жена му, или И той, както И жена му са виновни да се стигне до развод?
Нямам намерение да споря - питах, защото си противоречиш.

# 1 660
Ааааа, изобщо не е сигурно, че се е стигнало до развод. По - скоро вече си гукат в град 2, и правят планове за бебе...

# 1 661
Човекът се е почувствал свободен след решението за развод, значи решението е правилно. Представям си го на финалните субтитри как си отлита сам към залеза.

Много хора си се харесват, защо и той да не се харесва? Ето, вземете ме мен - идеална, винаги права. И повечето сме така, без недостатъци. Но не е достатъчно да се харесваш, за да се получи връзката. Той не се уважава, за да допусне да му се случат повечето неща, които са му се случили.

А вече странните му разбирания за това, как жените не могат да мислят като мъжете, как жената следва мъжа, и то не за друго, а защото е мъж - честно казано, ако някой гони четирийсетака и разсъждава по този начин, това просто ще си остане така и аз не бих се занимавала да общувам такъв човек, колкото и иначе да му съчувствам за кашата, в която доброволно се е накиснал.

# 1 662
Пак да кажа на Василиса (че през няколко дни пише едно и също), че не съм отишъл да си гукаме, няма и да го направя.

Продължавам да се чувствам свободен.

Не съжалявам за това, което изгубих, а за това, което не можах да имам. Но ще го имам. Уточнение (ако някой не е разбрал/а, умишлено или не): не с нея. Simple Smile

Ще пусна ето това, което съвсем случайно ми попадна преди 5 минути, затова реших да видя какво става с темата тук:
https://woman.bg/article/2025111711310182284

Ще пиша като имам развитие и ще разкажа подробно. Имам какво да кажа.

Прочетете и ето тази статия:
https://www.obekti.bg/chovek/psihologiya-na-nasilieto-verbalno-i-fizichesko
Припознах абсолютно всяка една точка, без изключение! Дума по дума!

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 16:36 от actual

# 1 663
  • Далечният изток
А, ти чети, ние какво да четем... Тези неща ти ги казахме.

# 1 664
Е надявахме се да ти е дошъл акъла и да сте се сдобрили.
Ти нали си "много добър" пък жена ти и тъща ти са чудовища?
За това всички те взеха на подбив - написа сумати неща, които изобщо не те представят в добра светлина, ама само другите са виновни?
И ти си виновен пич, не си чист като момина сълза.

Общи условия

Активация на акаунт