Нужен ми е професионален градинар/овощар за вила около София

• 270
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте.

Съпругът ми има вила извън София на около час път в посока гр. Радомир.
Къщата е с голям двор и съответно доста плодни дървета. Голяма част от тях не вървят, има изгнили клони, не раждат и т.н.
Трябва ми фирма или градинар, който да разбира от това и да дойде да даде съвет и съответно каквото трябва да се отреже, което може само да се поокастри. Интересуват ме хора, които са професионални градинари или овощари. В интернет е пълно с фирми, предлагащи рязане, но идеята ми е да получим консултация, оценка на дърветата и чак тогава да се реже каквото се наложи.

Ще съм благодарна ако познавате или сте ползвали подобни услуги, да ми препоръчате.
Благодаря предварително.

# 1
  • над кукувичето гнездо
Помолете някой по-възрастен съсед от местните, който има собствена градина, за помощ. Едва ли ще откажат. Ще почерпите и толкова.

# 2
Дърветата са доста, някои са по 2-3 метра. Кой ще се катери да реже клони на такава височина и без оборудване? Трябва ми някой, който знае какво прави.

# 3
  • над кукувичето гнездо
Те, хората, които живеят там от години, и идея си нямат...

Моят баща от няколко години така помага в поддръжката градините на 3ма съседа. На 75+ е и оплаквания към тази му доброволна дейност към момента няма.

Методите за подрязване не са безкрайно много. А 2-3 метра дърво и аз мога да ви оправя, само е нужна стълба и инструменти.

# 4
  • София
Не съм професионален градинар или овощар, но не го правете сега, а пролетта.
Подрязват се прорасналите, а се отрязват изсъхналите. Може да се наложи подмладяване. Няма гаранция, че подрязване или подхранване ще помогне. Има много други фактори, но толкова от любител 🙂

# 5
  • София
Професионалните градинари нямат познания по овощарство.
Бих посъветвала да разпитате наоколо, особено около Кюстендилско има много хора, занимаващи се с отглеждане на овощни. Въпросът е да намерите някой с познания, ако имате желание, с един хубав малък акумулаторен трион + овощарска ножица ще се справите.
Разбира се рязането най-рано февруари.
Сега, след опадане на около 70% от листата се прави първо зимно пръскане с 2-3%  бордолезов р-р и 5% карбамид. Опръскват се добре дърветата, стъблата и по земята около тях. второ зимно пръскане, по същия начин, февруари.

# 6
Аз не познавам такива фирми, мъжът ми сам поддържа дърветата на село, без да е овощар. Но напиши в търсачката "производител на ябълки" например, или каквито са ти дърветата и ще ти излязат разни специалисти. Вече дали ще се съгласят да пътуват до ваше село, няма как да се знае, а и ще искат най-вероятно суми, за които ще си прецените дали да дадете.
Другият вариант ти го казаха: питате съсед, на когото дърветата му вървят добре, и действате съответно.

Общи условия

Активация на акаунт