Поколенчески различия

• 2 082
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте! Съжалявам за късния час. За първи път пиша тук. Искам да помоля за съвет.
В нашето семейство има видим поколенчески различия, които създават страхотно проблеми помежду ни.   
При вас заформят ли се такива големи конфликти. Как се справяте с тях.

# 1
  • Melmak
Какво имате предвид под “нашето семейство”? Родители?

# 2
Не може да няма. Не им позволявам да управляват ежедневието и живота ми.
Общуването и споделените преживявания спасяват, проветряват и обновяват отношенията.
Това, което липсва/е дефицит на българското общество и се отразява пагубно, е приемственост между поколенията.

# 3
Живеем отделно и на далеч .Не им позволяваме да се бъркат в семействата  и живота ни.

# 4
  • София
В какво се изразяват тези различия и защо водят до проблеми?
Аз приемам поколенческите различия както във възходяща, така и в низходяща посока.
Разбирам, че всеки е различен, всеки има своите особености и носи теглото на времето си, но и разбирам, че фундаментално сме едни и същи.
Крушата не ражда ябълки.

# 5
  • София
Да, винаги е имало конфликти на тема ценностна система. Предното поколение на родителите ми е доста праволинейно, а аз виждам, че нещата не са точно такива и често е имало спорове.

# 6
Не, защото към настоящия момент не живеем заедно, и не общуваме всеки ден. Живея само с мъжа ми. Не ми се налага да споря за каквото и да било, с който и да е по-възрастен, пряк, или непряк роднина.

# 7
Нормално е да има различия, понеже много хора застиват в едно време, а светът около тях се променя, а те искат всичко да си е същото, както преди. Но както и други казаха - ако сте си самостоятелни, не сте зависими от другото поколение, то тогава не могат и да ви се бъркат и в крайна сметка като се виждате за по едно кафе, празник и т.н., можете да направите компромиси и да ги поизслушате. Аз изслушвам, понеже те са, както казва баща ми "Абе аз да си го кажа", а после си правя, каквото си искам.

# 8
  • София
Ако говорим за различията между пълнолетен човек и неговите родители или родителите на половинката му - справяме се много лесно, като всеки живее отделно и не се тикаме по три поколения под един покрив.

# 9
Какви са големите конфликти заради поколенчески различия? Ученичка ли си, другите поколения ли те издържат все още?

# 10
Или пише статия.
И защо е толкова любопитна за чуждия живот.
Хората с реални ситуации идват - описват си драмата и чакат отговор.
Тук това не ми прилича на истинско.

# 11
От какво естество са поколенческите различия? Различията между мен и майка ми са си ок и не ми създават грижи. Различията между мен и 13-годишния ми син също са си ок, но често водят до взривоопасни ситуации (но работя над себе си).

# 12
Или пише статия.
И защо е толкова любопитна за чуждия живот.
Хората с реални ситуации идват - описват си драмата и чакат отговор.
Тук това не ми прилича на истинско.
+1 за статията.
Ама и това с акъл се прави. А тук много постно е написано, няма нищо конкретно. Да вложи малко въображения - кое е семейството, какви са различията, какви са проблемите...

# 13
пореден новак. дори при ии версиите няма без поколенчески различия.

# 14
Здравейте! Съжалявам за късния час. За първи път пиша тук. Искам да помоля за съвет.
В нашето семейство има видим поколенчески различия, които създават страхотно проблеми помежду ни.   
При вас заформят ли се такива големи конфликти. Как се справяте с тях.
Питай чатгпт, остави мамите на мира.

Общи условия

Активация на акаунт