Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 19 722
  • 502
  •   6
Отговори
# 30
  • shumen
По МАТ и на моя господина им дава много домашни.Но и той ги претупва на моменти или спира да мисли.По БЕЛ днес са взели редактиране на текст,по Литература са на "На прощаване".

# 31
Никаква идея нямам за тениските по физическо. Синът ми ходи с бели с малко лого, почти незабележимо и не е имало проблеми. И униформа носи редовно.
За пръв път днес ми сподели, че по математика било по-трудно от 5 и 6 клас, повече и по-трудни задачи давала учителката на контролно, но той грешки нямал. Да видим дали и с геометрията ще е така. Тези пише през ден, отделя по около 10 минути, проверяват се, задоволителни са точките. Нямам притеснения за него, засега.

# 32
Благодаря за новата тема!Моят ще прави тест по биология другата седмица.Дигитален щял да бъде.Телефонът му не е много голям и ще си носи таблета. Миналата година правиха веднъж по математика дигитален тест.Ами 4 изкара,не можели да коригират отговори и да връщат назад.Натискал  една подточка,то другата се отмятала.Сега леко е притеснен,но след като му позволиха да носи таблета,се успокои.Не знам защо им дават дигитални тестове,след като не са им осигурили компютри.С телефон 40 мин да си се вторачил в него е изморително.На някои деца и интернета им забива.Уж без телефони,а излиза,че трябва да имаш голям телефон с бърз интернет.Госпожата каза,че от МОН ги карали,дали е така не знам

# 33
  • София
Благодаря за новата тема!Моят ще прави тест по биология другата седмица.Дигитален щял да бъде.Телефонът му не е много голям и ще си носи таблета. Миналата година правиха веднъж по математика дигитален тест.Ами 4 изкара,не можели да коригират отговори и да връщат назад.Натискал  една подточка,то другата се отмятала.Сега леко е притеснен,но след като му позволиха да носи таблета,се успокои.Не знам защо им дават дигитални тестове,след като не са им осигурили компютри.С телефон 40 мин да си се вторачил в него е изморително.На някои деца и интернета им забива.Уж без телефони,а излиза,че трябва да имаш голям телефон с бърз интернет.Госпожата каза,че от МОН ги карали,дали е така не знам

Е, извинявайте ама това е страшна глупост, неграмотност и безхаберие на учителите. Знаете ли до какво води взиране отблизо в толкова малък екран без почивка в продължение на 40 мин. или повече. До спазъм на зрителния нерв, оттам временни проблеми със зрението надалеч, оттам посещение при очен лекар, който в повечето случаи отсича - късогледство и да се слагат веднага очила. Даже като го питахме в нашия случай - от какво изведнъж късогледство, каза че било наследствено, паднах - ние с баща му до девето коляно нямаме никого с очила в семейството. Казах благодаря, довиждане, един месец и половина през лятото детето имаше достъп само до голям екран - TV  по максимум два часа на ден с почивка плюс игра и занимания навън по минимум 3 часа на ден и се оправи напълно. А му беше казано - очила задължително, 1.5 диоптър и на двете очи. Вижда си чудесно и надалеч и наблизо до ден днешен - повече от 2 години. Бизнесът с очилата и очните прегледи си е нещо като при ортодонта - даже при очния си е абонамент за цял живот, ако сложиш очила, а и той често работи с определена оптика. Пиша го, защото евентуално може и да успея да помогна на някого в такава ситуация.

ПП. Хората в света с рефракционно отклонение късогледство, защото това не е заболяване, нито е вродено, стремглаво се увеличават - мисля, че се очаква да достигнат съвсем скоро 1/3 от световното население. Дали сте забелязали къде гледат почти всички в градския транспорт - не е през прозореца, нали.

# 34
  • у дома
Госпожата каза,че от МОН ги карали,дали е така не знам
Няма такова нещо-просто така тя не проверява контролните и й е по-лесно...Нито едно дете не е длъжно да има тел или таблет,камо ли пък и бърз интернет на тях...

# 35
  • shumen
Кати,моя правят дигитални тестове само по Информационни технологии,но са на компютър.По другите предмети никои не може да ги задължи.

# 36
  • там където има винаги вятър
Да помоля за  помощ за тая задача:

Уж верен отговор получавам, но при заместване на у, става...Rolling Eyes Да видя къде бъркам Thinking
Благодаря на отделилите от времето си Hands Plus1

Да, "У" е, какъв "х" съм писала Rage

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 11:46 от mama iasi

# 37
  • София
И аз да се включа. Вече питах в две теми, но може би най-подходящо би било тук- има ли деца, които ходят на уроци за Американския Колеж? Търси се такъв за дете в 7ми клас, като удобно е около централна гара или онлайн..

# 38
Благодаря за новата тема:)
jsed- като чета какви предмети готвите- май ще се целим в еднакви специалности:) Дано имат късмет децата.

Ние преразкази още не правим, по скоро по 1-2 тези на седмица. По математика-не мога да преценя дали им дават много или малко задачи.Отделно имат и ФУЧ/ИУЧ и там работят по друг сборник. Засега при нас положението е разумно, успява да приключи в рамките на нормалния ден. Даже време за мол има след часовете или уикенда.
По физическо- нямат изисквания и всеки е различен:)
В неделя е на първа матура по БЕЛ в школата,която ходи. След седмица имат пробна и по мат.

# 39
  • у дома

Благодаря на отделилите от времето си Hands Plus1
То няма х,а у само-и да,ако не се сетиш за рационално пресмятане,сметките са гадни-пратих на лични...

В неделя е на първа матура по БЕЛ в школата,която ходи. След седмица имат пробна и по мат.
Къде сте на школа-може и на лични.

# 40
  • shumen
Преразкази още не правят и моя.Вчера по БЕЛ са взели Редактиране на текст.Имат и домашно за Понеделник.

# 41
mama iasi , и аз се бях замотала на такава задача. После се "светнах", че трябва първо да се реши рационално (степенуване, разкриване на скоби). Накрая в простия израз заместваш.

П.П. Виждам, че и svetlaem е предложила същото.

# 42
  • там където има винаги вятър
mama iasi , и аз се бях замотала на такава задача. После се "светнах", че трябва първо да се реши рационално (степенуване, разкриване на скоби). Накрая в простия израз заместваш.

П.П. Виждам, че и svetlaem е предложила същото.
Щом се опрости израза, заместването е най-лесното.
Скрит текст:
Но когато имаш дроб 1/81 и събиране с цяло число, и в случая става 7 х 81...получава се голяма неправилна дроб и от там си помислих че нещо по-горе съм объркала. Ама  в случая за по-лесно се ползвали неща учени в 5-ти клас. Кой да знае/да се сети? Rolling Eyes
Благодаря на svetlaem.

# 43
На кой урок са вашите деца по математика?

# 44
  • shumen
Stella,нашите по МАТ са на формулата (А на 2+B на 2)урок упражнение.По БЕЛ са на Редактиране на текст,а по Литература на На прощаване.

Общи условия

Активация на акаунт