Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 19 703
  • 502
  •   6
Отговори
# 45
  • Бургас
На кой урок са вашите деца по математика?
Тъждества

# 46
На кой урок са вашите деца по математика?
Приключиха многочлени

# 47
Леле колко сте изписали, че и нова тема има. Нямам възможност да изчета всичко, но исках да питам има ли вече информация за пробни НВО в София - образователни технологии конкретно?
Иначе за училище:
урок 21.Форумли за съкратено умножение, приложение (след тъждества следващия)
А по БЕЛ тепърва минават художествен текст, а На прощаване - в понеделник щяло да бъде.

# 48
По КМТ също правят дигитални тестове,но са на компютър.Но това да правиш на телефонче ми се вижда безумие.Сигурно наистина им дава дигитални тестове,за да не ги проверява.Дано това е единичен случай само по този предмет.Иначе след като говорих с нея,предложи само на него да разпечата теста,но така щяло да му е по-трудно,защото на хартия тестът щял да бъде черно-бял,а имало картинки на животни,които трудно щял да различи,ако не са цветни😀

# 49
В междучасията са на телефоните, абсолютни зомбита. По математика няма проблем, но с БЕЛ е загазил, ходи на уроци, всеки път учителя ми казва, че част от домашното не е направена, не е особено мотивиран.

# 50
  • shumen
Kati,то не са само по Биология черно-бели картинките.А това,че няма да ги различи са глупости.Явно не и се проверяват тестове на тази госпожа.
Санчето,моя е така по Английски.Пише,но граматиката не е научил.Утре ще го натискам там да учи.
Моя днес отметна всички домашни.Сега учи по Химия,но тия елементи запомняне нямат.

# 51
Леле колко сте изписали, че и нова тема има. Нямам възможност да изчета всичко, но исках да питам има ли вече информация за пробни НВО в София - образователни технологии конкретно?
Иначе за училище:
урок 21.Форумли за съкратено умножение, приложение (след тъждества следващия)
А по БЕЛ тепърва минават художествен текст, а На прощаване - в понеделник щяло да бъде.

В Междучасие пробните са обявени на сайта, а в Образователни технологии още няма обявени (по единия предмет е там, няма и за вътрешни).

# 52
  • у дома
УЦ НИЯ-София
ПИ бел -16.11.2025г.
ПИ математика -23.11.2025г.

# 53
ПИ Варна
На сайта на СМБ Варна има обявени дати, започват от февруари 2026
"Материка" ще обявят датите през декември.

Сканирах тест 7 и тест 8 от помагалото на бг учебник.
Сканирах и листовете за отговори от тест 1 до 6 включително (на 7 и 8 също ги сканирах и са след отговорите на съответния тест ).
Извинявам се, че досега не се бях сетила да сканирам и листовете за отговори. Поправям се.
Скрит текст:
Тест 7

Тест 8

Листове за отговори от 1 до 6 включително

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 11:15 от Fortuna

# 54
  • у дома
В Русе вчера е бил първия ПИ към СМБ-те по принцип си правят първия края на окт-и да,малко седмокласен материал има,но пък така се хващат пропуските от 5 и 6 кл-последните няколко години около 50% от НВО-то по математика си е баш от предни години,а не от 7 кл.
Аз и преди съм коментирала,че ПИ към СМБ са хубави-виждала съм такива от Русе,В.Търново.Бургас и Варна.В София за съжаление не правят,заради многото школи...Иначе питах позната-в Русе ПИ към СМБ е 30 лв- наполовината от цената на ПИ в София.

# 55
  • на земята
Здравейте и аз се присъединявам към вас и благодаря за темата ,изчетох доста назад ,когато имам време ще ви изчета.
Приключиха многочлени по математика.

# 56
  • shumen
Pipilota,добре дошла.
Не е ли рано за пробни за 7 клас още?

# 57
  • у дома

Не е ли рано за пробни за 7 клас още?

Точно сега е времето да се хванат пропуски от 5 и 6 кл и да се попълнят.НВО по мат е на материал 5,6,7 клас,като задачите от 5,6 кл са половината от него и повечето от тях изобщо не се учат пак в 7 клас,та освен от ПИ няма как да се хванат пропуски -координатна система,симетрични точки,мащаб,част от число,процент-за това се сещам..

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 16:10 от svetlaem

# 58
Запис и от мен и благодаря за новата тема. Приключиха многочлени и едночлени и имаха контролно - изкара 5.50(14 т.от 16). Почти немога да и помагам, каквото успее с уроците и в клас.

# 59
Ние сме също на формулите (а+_б )на 2 и на 3 степен и утре ще имаме петминутка. "На Прощаване" днес ги изпитваха -нашата учителка дава възможност, ако знаеш цялото наизуст, пише 6 , ако част от него само -добавя една единица към контролното, ако не научиш, отнема единица. Щерката го научи цялото , има 6. Само 3 деца от класа са го научили. Тя ходи без телефон на училище от миналата година ( но училището е на 200м от нас) и през междучасията си пише домашните , а в голямото междучасие (при нас е 30 минути), всеки ден си учеше стихотворението. Реално "На прощаване" го научи изцяло в училище, в къщи само последния куплет й беше останал. Така че е от голяма полза това, че няма какво да прави разсейващо. Много съм доволна, че се усеща вече как да не си пилее времето и предпочита да свърши с ученето по_рано, за да има време  за нейни работи. При нас не натискат много, в школата по математика също домашните са доста нормално количество, по бел също е така. Пише по 1 преразказ на седмица, за тезите обаче до сега е писала само 2 и още нямам идея как се справя . Дано не се събере много накрая, но аз не разбирам какво се иска там, не е математика да е точно, и не давам зор. Ще видим. Светът няма да се свърши, каквото и да стане, важното е да положим усилия.

Общи условия

Активация на акаунт