Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 729
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
  • у дома
Ехаа, прекрасно е Коледа със сняг. ❤️
svetlaem, и улиците са ви почистили. 😃

Ами явно кмета не го е изненадал снега-все пак ни е кмет от миналия век,от 1999,г та до сега седми мандат кара вече...

# 736
  • Някъде по Дунава
Весела Коледа на всички!
И ние имаме доста сняг, вчера валя почти цял ден, но днес вече спря. Наборът е доволен и все на двора стои.
Майка му го тормози със задачи и упражнения по БЕЛ Grinning Но той обеща всеки ден да решава, защото има нова въдица с макара (неплануван  подарък).

# 737
  • София
Честито Рождество Христово! Много здраве за всички, другото ще си го постигнем.
  Детето си кара ваканцията както си трябва - забавления, вкустотии, подаръци, мързелуване. Домашни май няма и аз не съм го натиснала още, но след НГ ще го подкарам, че го чакат класни и контролни още първата седмица, а изпусна и цяла седмица училище, защото беше болен, та доста има да наваксва.

# 738
  • shumen
Гинес,и аз го тормозя със задачи и БЕЛ,но моя яко го мързи и нищо не му се подхваща.
Зори,и моя още първия ден след ваканцията ще правят класно по Математика.Днес ходи на урок и са довършили проекта,които имат по ИУЧ МАТ.Другия Петък ще ходи пак и ще се подготвят за класното.Вкъщи го натискам,но все повтаря,че има време.

# 739
Моята щерка се взе в ръце и решава тестове, пу-пу. Вчера реши един по БЕЛ от помагалото, с материала до 6 клас и НВО-то по математика, което се падна тази година. svetlaem 😘, благодаря, че написа преди няколко страници кои задачи от предишни НВО можем да решаваме сега. Впечатленията ми са, че дъщеря ми се справи по-лесно с този тест, отколкото с ПИ, които бяха споделени.
Искаше ми се да прави повече тестове на ден, но се уморява. По един по двата предмета мисля, че е добре. След като направи теста, проверяваме и обсъждаме грешките. Днес продължава. 😊

# 740
Аз дадох 3 дни почивка. Само вчера беше на урок. От днес започва да влиза в релси, че ей го ваканцията ще свърши.

# 741
Нашата госпожица нищо не е пипала. Днес отива на гости с приспиване, после на нас започват да ни се изреждат гости. Не я натискам, тя си знае.

# 742
  • shumen
Фортуна,моя вчера беше 2 часа на урок по МАТ и му дойдоха много.Като се прибра го боля главата.
Днес ще го накарам да направи един тест по БЕЛ,но да видим дали ще ми се получи.

# 743
Честита Коледа. Нищо не е бутвала нашата седмокласничка, чуди се кой диван да подпре с телефона в ръка. Представям си ако й предложа някой тест какво ще ми чуят ушите. Говоря, говоря, изтърках се вече.

# 744
  • Пловдив
Изобщо за нищо не натискам...Даже от школата препоръчаха активно да почиват поне 5,6 дена,защото тепърва ги чака мнооого работа Достатъчно е разумна да си прави сметката кога да  учи и пише домашни(включително и от уроците имат).Но хубавото е,че им мина класното по МАТ, изкара 6 и една идея и е по спокойно да си позволи да помързелува.
Ами имат нужда децата,иначе ще прегорят рано,рано....

# 745
  • пустинята Гоби
Моят син решава по 2-3 задачи на ден, няма да се претовари, а има нужда. През останалото време активно виси на компютъра, така че добре си почива.

# 746
Честита Коледа, момичета! Да сме живи, здрави и както пожела една мама в деветокласната - да има мир по Земята и по-малко мързел по децата Grinning
Ние също почивахме активно. Направи така между другото олимпиадите от 2017 и 2018 по Химия. Гледахме оценяването, обяснявах защо е важно да се чете условието и да се пише подробно. По БЕЛ и мат нищо не иска да пипне все още. Поръчах помагалата, за които пита svetlaеm. Коледен подарък Grinning, но ще дойдат чак след 5ти.

# 747
  • shumen
Моя пише домашно по Английски сега.За МАТ и БЕЛ не ще и да чуе.
Princess Leia,браво на детето.Моя,ако има 6 по МАТ ще е на седмото небе.
Мими,това с висенето на компютъра и телефона е всеобща болест.

# 748
  • София
И моите почиват активно. Simple Smile, че бвхме и цялото семейство с грип А, направо ни се разказа играта. Днес обаче ми писна да ги гледам кка се търкалят по.диваните и съм ги натирила да учат. Малкият по математика, каката зубри "На прощаване".

# 749
Ние вкъщи се тръшнахме болни баш на 24-ти. Аз  особено не бях боледувала от близо 2 години и ми дойде неочаквано и още се възстановявам.

Дъщерята имат за домашна 130 задачи за ваканцията, но са сравнително лесни, та ѝ казах да си ги разпредели в 4 дена и вече почти ги е решила. След това ще я хвана по другите предмети да погледнем до къде е.
Тази ваканция съм я определила за наваксване на материала, че и аз съм си вкъщи и мога да ѝ обърна внимание. Следващата ваканция и без това цялата ще почива.

Дъщерята тази година го кара доста енергоспестяващо и бунтарски и не знам до къде ще я докара на НВО-то, но съм си обещала, че ако все пак си даде някакъв зор ще има после по-голяма награда за нея. Малко ме е яд, че екскурзията до Южна Корея е преди НВО-то, та няма да е достатъчна мотивация, но ако покаже добри резултати мисля догодина да я запиша за езикова ваканция в Япония, която ѝ е друга мечтана дестинация.

Общи условия

Активация на акаунт