Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 722
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
  • shumen
Дидка,нашите отдавна минаха"На прощаване"и са на"Немили-недраги"вече.
Мишленце,да минава бързо.Ние изкарахме нещо с разтройство преди две седмици.Детето по-леко,но аз два дни бях като парцал.
Моя днес довърши проекта по ИУЧ Математика и написа домашното по Английски.Сега е някъде навън,а е кучи студ. Само се моля да не се тръшне болен точно преди Нова Година,че имаме резервация за заведение.

# 751
Нищичко не е отворил нашият юнак. Спи, играе, ходи по гости, ляга късно. Гледам, че книга има на нощното шкафче, но дали е отваряна... Ваканцията е за това - да се наспят и да си възстановят уморените мозъци.

# 752
  • София
Нашите са назад по БЕЛ, даже не знам дали ще си вземат всички произведения и уроци. Почнали са Немили-недраги, но след ваканцията ще ги изпитва на На прощаване.
Моите си починаха и вече издивяват. Понеже сме болни и не излизам никъде и съвсем изкукахме.

# 753
Момичета, помагайте!
Започнахме с щерката интегралните задачи(трудни са и, особено по физика) и спорим. Решението записва ли се в беловата или се пише само отговора?
Специално за тези задачи питам, а не за задачи с избор на отговор A), Б) и тн.

# 754
Само отговора.

# 755
В допълнение към отговора на  Detelina S давам линк към модела на МОН - https://www.mon.bg/nfs/2025/09/model-nvo_7kl_matematika-2026_120 … 6sRCxnQuWhcXXfkHA.

# 756
Честита Коледа! Всички деца и родители да са здрави и със здрави нерви!
При нас също сме в особено бунтарско настроение. За празниците бяхме на гости на приятели в тяхната сила и вчера стана голяма драма, че не се прибираме. Освен телефона друго не иска да погледне и само се оплаква на приятели, че сме я заточили в някакво село, а то е прекрасно - планинско. Така че смятам да я накарам да отдели време за допълнително решаване на задачи и, въпреки че бях сигурна, че няма да използвам и имейла, мисля че е необходимо.

Иначе по БЕЛ почти приключиха с"Една българка". Моята харесва разказа, което е добре. Продължава да има проблем с тезите, но вече успява да изкара по четири точки. Продължава да допуска грешки, когато има посочете не вярното. Трябва ѝ повече концентрация.
По математика приключиха  с алгебрата кой разбрал разбрал. Там грешките също са от разсеяност. На един от тестовете е решила трудна задача, но след третия ред е объркала при пренасянето и госпожата ѝ е отнела 10 точки. Иначе начинът на решение е верен. Да се надяваме, когато дойде моментът да се концентрира и да не прави елементарни грешки.

Ние същи и извадихме карта - детска от ДСК.мвързана е с моята и няма такси. Надявам се, че така преходът към евро ще е по-лесен.

# 757
При нас голяма драма с ученето. Все нещо му отвлича вниманието. На преразказите прави много грешки. Беше болен, с грип А.

# 758
  • shumen
Нашите по БЕЛ са на Немили-Недраги,а по МАТ свършиха задачите от смеси и сплави и ще правят класно.
Ели,само отговора.
Гиги,моя е същия.За Нова година имаме резервация за заведение и отсега мрънка какво щял да прави.За грешките и моя прави при посочете невярното.Трябва много да се чете,а той все бърза.
Малчо,аз започне ли да учи му прибирам всичко,което му пречи.
Моя продължава да твърди,че не са учили по География населението в проценти.

# 759
В допълнение към отговора на  Detelina S давам линк към модела на МОН - https://www.mon.bg/nfs/2025/09/model-nvo_7kl_matematika-2026_120 … 6sRCxnQuWhcXXfkHA.
Сега ще настъпи радост при наборката, че е права!
Добре де, те нали се водят с отворен отговор? Като се напише само отговора, как проследяват решението?

# 760
danaeka , ще пуснеш ли нова тема, че прехвърлихме 50 страници?
И аз мисля да взема карта от ДСК, че и моята е при тях.
По математика приключиха с алгебрата. Има пропуски, решава задачи. Има време и за почивка, да чете манга, да зяпа на телефона . През учебната година е натоварена и времето не ѝ стига за много допълнителни задачи, затова сега наваксваме.

# 761
Само последните 3 задачи се разписват подробно, а моделът на НВО не включва интегрирани в тази част.
danaeka, не се учи населението в проценти. Има задачи със схеми, диаграми, или просто текстови, в които трябва да се изчислят проценти или по дадени такива да се определи друго.

# 762
  • shumen
Fortuna,не пускам нова тема,защото не мога да качя линк към старата и ми беше направена забележка от модератор на лични.
Детелина,не се учи,но имаше някаква такава задача и моя веднага каза не мога да я реша.Не сме учили.
Аз не съм на ДСК и не знам дали това няма да е проблем да му изкарам такава.

# 763
  • у дома
Превръщането в проценти се учи по математика в 5 кл  ,не по география.

# 764
Fortuna,не пускам нова тема,защото не мога да качя линк към старата и ми беше направена забележка от модератор на лични.
Детелина,не се учи,но имаше някаква такава задача и моя веднага каза не мога да я реша.Не сме учили.
Аз не съм на ДСК и не знам дали това няма да е проблем да му изкарам такава.
Виж дали така няма да се получи линк към темата: Стара тема

Общи условия

Активация на акаунт