Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 769
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Относно предупреждението за частните уроци, че госпожата щяла да решава домашните. Ми то не е лошо, ако детето не разбира, някой да му обясни. Защо да предава нерешено домашно или с грешни задачи. Ако ги е решил самостоятелно, няма как тя да му ги обяснява и да губи време, нали така? Той не разбрал основното, а тя да му преподава "допълнително", тоест нещо по-сложно... няма логика.

Относно домашното с 140 задачи - проблемът там е, че ще пише оценки и бяха изброили някакви други заплахи, ако не са решени. Което би развалило успеха на ученика безпричинно. Домашното е за, който държи на математиката, а не за изкуствено намаляване на успеха. Резултатът от подобни заплахи е 140 преписани от другарчето или решени с изкуствен интелект. Не приемам за нормално да се издават заплахи относно домашни. Особено ако не е доказано чрез упражнения, че учениците са разбрали как се решават. Защото имам едно усещане, че в подобен клас със заплашваща учителка, има поне няколко деца, които не са разбрали в клас обясненията.

# 91
Да, трябва да се решават задачи, но това да се дават по 100 и повече, че и със заплахи, не е нормално.
После коментира ли се решението на задачите? Учениците имат ли възможност да попитат спокойно което не разбират и да им се обясни ?

В петък ще имат контролно по математика и излових дъщеря ми, че има пропуски по материала за едночлени и многочлени. Оправданието беше, че много бързо минали през уроците. За разлика от това, тъждествата ги е разбрала, защото цяла седмица ги упражяваха (почти половината от класа ходят на народни танци и бяха в Турция на състезание. Учителката решила да не преподава нов материал, а да правят упражнения). Та, и в училище е необходимо да имат повече часове за упражнения, а не да препускат през материала.

# 92
  • София
Лято, при кандидатстването след 4-ти клас за МГ-тата в София важеше правилото за прием на близнаците. Имаше съобщение на сайта на училището, че приетите деца са повече поради приема на близнаци.
В “Междучасие” ли е на пробна матура? Аз записах девойката за 9-ти ноември. Имах колебания дали да я записвам, тъй като пробните на “Междучасие”’са по-трудни от тези на “Регалия”, но поне ще даде някакъв ориентир за нивото ѝ към момента.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 17:18 от Rouzi

# 93
Не, в Дарика, само дъщерята ходи.

# 94
  • София
При нашето нещата тази година са супер лежерни, но поне е съвестно. Вчера следобед ми каза - след малко ще отида да си напиша домашните. Ама миличко, ти нямаш никакви. 😂
Така спокойно си върви учебната година, че не знам седми клас ли е, никакъв стрес няма. Каза, че по-нататък, ако се наложело, щял да решава допълнително задачи вкъщи.
Дано така спокойно да продължим.

# 95
  • shumen
Задачи трябва да се решават,но не и по 100 и повече,че и с заплахи.Контролно ще правят моя ми каза утре на формулите и тъждества и днес ходи на урок и уж ги разбрал но ще видим.На последното контролно се беше издънил и то на простите сметки,а сложното беше решил и имаше 4.
За учене имат много и домашни и проекти им дават почти по всичко.За 4 дни ваканция имаха да правят отговор на литературен въпрос на На прощаване и преразказ на приказката за Мечката и дърварят.А,познайте моя 4 дни дали ги направи и последния ден дали не ги прави до вечерта.
Миналата седмица имаше пак проблем с крака и ми изкара акъла.В Сряда ревна,че го боли от нищото в ставата,където му беше старата травма и взе да куца.Давах какво ли не и не минаваше.В Четвъртък бяха на екскурзия до Добрич от училище и нямаше да го пусна,но като стана сутринта каза,че  ще ходи и отиде.Вечерта като се прибраха каза,че го боли,но не много и в Петък като стана пак се почна с рев и да куца и направо откачих.С педи нямах време да се занимавам и го заведох на снимка на частно   и успях и час за ортопед да запиша по спешност.Заведох го,прегледа и каза,че няма нищо притеснително и е мускулна болка най-вероятно.Изписа му едно мазило и по половин таблетка Метафен и още след първото хапче болката почти отшумя и спря да куца.Ще видим като вземе да играе физическо дали пак няма да има проблем и ако трябва ще взема бележка да го освободя малко да не играе.

# 96
  • у дома
Предимството за близнаците важи и след 7 кл,та даже и за Университет
За след 7 кл е надпланов приема,но за Университет/не съм съвсем сигурна,но мисля че го коментирахме в друга тема/ е в самата бройка за специалността,тоест тогава не е надпланов прием.

# 97
Ехо, момичета, къде сте? При нас всичко е наред, драми няма, само това, че всеки ден му е "работен". Няма уикенд, само ваканция имаше и тогава успя да се наспи. Да минава ноември, оттам нататък ще е по-спокойно, надявам се.

# 98
  • shumen
Детелина тук сме.Все търчим на работа и по задачи и за форума много време не остава.
Аз съм доволна тая седмица от моя.Правиха контролно по МАТ вчера и има 5,по Български го е изпитала и има 6,по Английски също го е изпитала и има 6,по Физика почивните дни правиха проект и има 5.По Литература писаха отговор на литературен въпрос на На прощаване и има 6.За уикенда остана да го научи наизуст,че Вторник ще ги изпитва им казала госпожата.
И да питам потят ли се наборите и освен рол-он какво друго може да ползва.

# 99
Моята девойка не се поти видимо. Добре, че е така, че аз съм в другата крайност.

И при нас е спокойно. Започнаха подготовката за НВО в училище с допълнителни занимания. В сряда имат математика, в четвъртък по БЕЛ по 1 астромичен час. По биология и химия правиха нещо като входно, има петици, по физика също.
Едно и също е и при нас - училище, работа, вкъщи. Първите два дни от ваканцията я оставих да си почине, пътувахме, само "На прощаване" учи наизуст , че края не го знаеше добре.
Днес ще решаваме задачи. За да съм подготвена, преговорих материала от учебника. На "Архимед" е добре обяснено, припомних си някои неща. Седми клас ми действа добре 😃, ще си понапъна мозъка и аз.
Сложихме си противогрипна ваксина, добре я понесохме, само лека подутина и зачервяване в областта на убождането.
Хубав ден!
П. П. Ще се постарая днес да сканирам още тестове от бг учебник.

# 100
  • До морето
Добро утро, при нас се оказа, че госпожата по БЕЛ дава тестовета от БГ учебник, така че ми трябва друго помагало. Нещо да препоръчате?

За потенето - сам ми каза преди 2 седмици,  че иска да му купя нещо за след физическо. Разгледах, разпитах и взех дезодорант без алуминий от ДМ. Момичето ми го препоръча, каза, че е супер изчистен.

# 101
Моята госпожица има wild.
Преди 3 седмици госпожата по математика им дала 15 минутка, върнала ги тази седмица, уж проверява за пропуски, пък сума материал взет от тогава. Тя е дребнава и не става за учител, Не остана, ще я изтърпим още малко.

# 102
  • shumen
Boho Chic,и моя ползва дездорант без алуминий,но исках и още нещо.До сега не се потеше,но в навлизането на пубертета стана страшно.Много взе да се поти и мирише и се сменя по 2-3 пъти на ден.
Моя днес ще учи и решава задачи по Физика,че в Понеделник контролно ще правят.Утре ще остане Химия и История.

# 103
  • у дома
Добро утро, при нас се оказа, че госпожата по БЕЛ дава тестовета от БГ учебник, така че ми трябва друго помагало. Нещо да препоръчате?

С баткото ни/не е ходил на уроци или школа/ сме ползвали за текуща проверка този на Литерайко

има тестове към всяко произведение...
За пробни изпити този

Сега видях,че и Литерайко имат с ПИ,но не сме го ползвали

# 104
Моята в училище е добре. Няма голямо напрежение там. Харесва си новите госпожи по математика и БЕЛ. Днес сутринта от 8:30 е на пробен по БЕЛ. Супер беше притеснена Sad Не знам какво да правя честно. Не е чак толкова зле, колкото се изкарва, но определено се учи с нежелание по предмета. Госпожата от курса също я харесвала и обяснявала добре, така че си мисля, че бунтът е изцяло към това, което учат/правят по БЕЛ като материал и задачи. По математика няма мрънкане, но няма време за нищо извън домашните от училище и домашните от курса, които са доста. Решава по 10на задачи по Химия и прави 2- 3 теста по Биология всяка седмица. Материалът по Биология е ужасен според мен, но още не се е размрънкала...

Общи условия

Активация на акаунт