Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 761
  • 765
  •   1
Отговори
# 225
  • на земята
Здравейте отново,чудя се дали няма да излезе проблем,че в училище са много назад с уроците по математика,а на частните уроци са напред.Тоест има няма гледам в учебника с около 5-6 урока вървят напред в частния урок.Госпожата ги минава уроците много набързо мзащото уж в училище би трябвало да си взели вече и само да затвърждават.Да ама не.Объркват се децата и то само  внашето училище са така двете паралелки.Незнам как да действаме какво изобщо може да се случи.
Дано ме разбрахте.

# 226
  • Бургас
Уроците и училище вървят заедно. Поне при моята дъщеря е така. Това,което са взели през седмицата се пояснява и затвърждава на уроците.

# 227
Здравейте, момичета! Рядко се включвам, но се опитвам да ви следя. Да си призная честно - чувствам се излъгана. Записах девойката индивидуални уроци към учебен център, а нещата не се случват както си го представях и .....незнам какво да правя и как да продължаваме. На пробни преразкази изкарва 22-23 т., по математика е бавна. Незнам до къде ще стигнем, но най-важното да сме живи и здрави!

Здравейте!
И аз така се чувствам, затова и питах по- нагоре за конкретния учител. Честно казано, нямам намерение да тормозя детето и просто я опитах от школата, и я записах при учителка, от която наши познати са доволни.
Тя изпита такова облекчение...яд ме е, че не реагирах по- рано, но и с учудване установявам, че от школата дори не ме попитаха защо се отказвам от уроците по математика, а остават уроците по БЕЛ, явно си знаят стоката, защото дъщеря ми ми каза, че още няколко деца са се отписали след първи модул.
Та съветът ми е - намерете друг учител.
Опитах, но за съжаление всички учители, които ми препоръчаха са вече препълнени и отказаха...

# 228
  • shumen
Аз моя още миналата година така го отписах от уроцш от една школа по МАТ и го записах при частна учителка от която съм много доволна.
Уроци и училище вървят заедно.Това,което са взели в училище го затвърждава на уроците и ако нещо не е разбрал госпожата му го обяснява.

# 229
Здравейте отново,чудя се дали няма да излезе проблем,че в училище са много назад с уроците по математика,а на частните уроци са напред.Тоест има няма гледам в учебника с около 5-6 урока вървят напред в частния урок.Госпожата ги минава уроците много набързо мзащото уж в училище би трябвало да си взели вече и само да затвърждават.Да ама не.Объркват се децата и то само  внашето училище са така двете паралелки.Незнам как да действаме какво изобщо може да се случи.
Дано ме разбрахте.

Както го описваш - според мен Е проблем. Ако детето не знае материала, какво ще затвърждава? Нямам опит с уроци в 7 клас, но ако детето не се чувства комфортно с наличните си знания, може би бих потърсила друга школа/учител или поне допълнителни часове, за да напредне. Иначе... какъв е смисълът?

# 230
Издателство "Просвета" ще има черен петък от 23.11 до 30.11 на печатни и всички електронни продукти.

# 231
Моят ходи на школа по математика и там са със седмица назад от материала в училище.Гледам,че сте коментирали тестовете,при нас ги връщат,ако не дават да ги снимат,но това е рядко.Но ми прави впечатление,че при малкия,който е 5клас,не върнаха нито един входящ тест,дори не са дали да ги снимат.По география,история им дал те да се разпишат,това не е ли задължение на родителите?Мислех да ходя да се разправям,но се отказах,защото съм решила да го местя в друго училище,след като големият завърши.

# 232
Имате ли наблюдения от по-големи деца или познати дали пробните изпити на Образователни технологии се доближават до резултатите на децата от НВО? По БЕЛ или по математика са по-близки?

# 233
  • shumen
Кати,тестовете при нас се подписват от родителите,а не от децата.
Тая седмица е доста натоварена при моя.Правят контролни почти всеки ден.

# 234
Ако ви прави впечатление, всички декларации и т.н. бумащина се приподписва и от децата. Нашите набори още са малолетни. Каква е идеята на подписа на хлапе на 7-13 години? Едва ли образците не са консултирани с юристи, на мен ли нещо ми бяга, че не мога да разбера?

# 235
  • София
Имате ли наблюдения от по-големи деца или познати дали пробните изпити на Образователни технологии се доближават до резултатите на децата от НВО? По БЕЛ или по математика са по-близки?
Опит от преди 7 год. и не знам до колко е актуален, но да - доста се доближаваха. Затова и сега записах наборката на МАТ там. На 28.11 ще ходи, живот и здраве, че в момента е болна и не можа и за 3те дни дадени и от ЛЛ да се оправи съвсем. Утре ще я моля да удължи бележката.
Специално за Мат, мисля е добър вариант, тъй като в Междучасие, и в СМГ-учители задачите са доста трудни - ниво като за МГ. На времето баткото се оправяше без проблем, но за нея не са вариант. Дано в ОТ нивото е прилично. Хареса ми и, че ще върнат работата на място с коментар от учител. На нея такива разяснения ѝ действат добре.

# 236
  • пустинята Гоби
И моето дете ще ходи на 28.11 в ОТ, днес ще ида да платя таксата.

# 237
При седмокласника аз съм разписвала тестовете,но при малкия тест вкъщи не съм видяла,дори на снимка.,той се разписва.Казали им който родител иска да види входящите,да ходел в училище.Добре,че няма слаби оценки,че ми е писнало да се разправям в учители,а аз държа да им виждам грешките,особено по математика и бел.
Вие отваряте ли учебниците в дигиталната раница?При нас от миналата седмица не са налични учебниците там.Ходих в училището,казаха ми,че не зависело от тях,а от МОН.Ако при вас се отварят,отново ще ходя😀

# 238
  • Където морето целува небето...
Аз му дадох първия тест по математика от ОТ от миналата година и каза, че това било "бебешко". Надявам се максимално да се доближава но НВО, защото в училище решават доста по-трудни задачи. Ще ходи там на пробен, но още нямаме дата.
Тестове виждах на снимка само в 5 клас, защото имаха телефони. От миналата година им ги прибират преди часовете и дори не може да снима. Разписват си ги сами.
Сега като споменахте наистина разписват и разни бумащини и декларации още от 4-5 клас, което не знам до колко е редно.

# 239
  • у дома
Дано някой има желание и възможност да сподели ПИ на ОТ-в нашия град няма нито школи,нито ПИ и ми е интересно да видя какво ще измислят-последните няколко год дават едни и същи ПИ,които и по мое мнение са по-лесни от НВО,но сега би трябвало да вкл и интегрирани задачи.

Общи условия

Активация на акаунт