Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 780
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
  • shumen
Mimi Rose,и аз бях забравила задачите от работа и движение,но си ги спомних набързо.
Моя от утре си е на училище.Ура,размина се с АБ този път.Досега учи по Биология за мъхове и папрати,а сега по Георафия за Македония и Сърбия.Контролното му казаха сега в Петък щели да го правят,а не утре.

# 631
  • София
А на, сега да ви е яд, че ще има по-малко промени JoyJoy Не знам дали си дава сметка колко майки са се напили него ден с оставката.

В обзора от посещението си в Монтана също казва и че предложените промени в акона за предучилищното и училищно образование няма да се приемат. Всички болни да оздавяват бързо!

# 632
  • Пловдив
И как няма да се прилагат, като не са оттеглени, а училищата вече са си предали план-приема, съобразявайки се именно с тези указания? Smirk
Възможно ли е да ги изтеглят и училищата да си направят нов план прием с нов срок?Иначе не разбирам с какъв акъл ще тръбят,че тези указания няма да се прилагат?И ако е ДА защо не се прави?🤔

# 633
  • София
Тоя глупак, докато е министър в оставка, няма да си оттегли Указанията. Най-нагло ги пусна подмолно без знанието и на родители и на учители/директори. Тъпо и нахално същество.
Следващият на негово място не се знае какви ще ги свърши и кога. В момента не е много оптимистична ситуацията с проекта за ДПП.

# 634
  • София
И как няма да се прилагат, като не са оттеглени, а училищата вече са си предали план-приема, съобразявайки се именно с тези указания? Smirk
Възможно ли е да ги изтеглят и училищата да си направят нов план прием с нов срок?Иначе не разбирам с какъв акъл ще тръбят,че тези указания няма да се прилагат?И ако е ДА защо не се прави?🤔
Възможно е и това трябва да направи, вместо да говори глупости. Но съвсем умишлено не го прави, според мен.

Не е лошо да запалите по една свещ за избора на бъдещия служебен министър на образованието. Че достатъчно други малоумници има в системата. Joy

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 14:51 от sanaka

# 635
  • Пловдив
Magenta,на клавиатурата са  ми такива епитети към Вълчев,ама ще си изпрося БАН,та ще се въздържа.

,Sanaka,дано го направи,че вече не мога да го гледам🤮

# 636
Търсих и не можах да намеря отговор, а знам, че темата е коментирана тук. И понеже повторението е майка на знанието, да питам:

За прием в НПМГ в паралелка “Природни науки”:
- гледа се само резултатът от областен кръг на съответната олимпиада. Националният кръг служи ли за нещо?
- ако детето вземе, че изкара максимална оценка на областния кръг на олимпиадата по химия, има ли смисъл да се явява и на “Талантлив химик” или се приема, че участва с максимален брой точки по химия при класирането?

# 637
Леле, леле, отивам да плача и да се напия от мъка, че ще има по-малко промени в образованието догодина.
Не знам дали свещи да палим или нещо друго да правим, за да има най - накрая читави министри.
Дотогава да си помогнем сами като се подготвим за НВО - то.

Сканирах теста, който ми изпрати Shushi от ОТ. Само теста е, отговорите по-късно ще ги получи. Ако тя или някой друг не успее да ги качи, ще се постарая аз да ги споделя.
Скрит текст:

Скрит текст:

# 638
  • Където морето целува небето...
Да попитам теста за посещаващи школата по математика в ОТ ли е или за външни ученици?

# 639
  • София
Търсих и не можах да намеря отговор, а знам, че темата е коментирана тук. И понеже повторението е майка на знанието, да питам:

За прием в НПМГ в паралелка “Природни науки”:
- гледа се само резултатът от областен кръг на съответната олимпиада. Националният кръг служи ли за нещо?
- ако детето вземе, че изкара максимална оценка на областния кръг на олимпиадата по химия, има ли смисъл да се явява и на “Талантлив химик” или се приема, че участва с максимален брой точки по химия при класирането?

Взима се резултатът от областния кръг като процент от максималния изкаран резултат и приравнен в точки. Примерно максималният изкаран е  85 точки и детето има толкова, тогава му се дават 100 т. по химия и в такъв случай няма смисъл да се явява на "Талантлив химик".

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 17:42 от Magenta2022

# 640
Благодаря!
А националният кръг в такъв случай няма никаква роля, така ли?

# 641
  • София
Мисля, че няма значение националният кръг, но за всеки случай питай в темата на НПМГ.

# 642
При ограничените възможности за избор на служебнА глава на служебния кабинет, каква е вероятността образователният министър в оставка да остане такъв служебен?

# 643
  • София
Айде сега, пепел ти на клавиатурата! Joy Само ако президентът избере Назарян ми се струва възможно, а не мисля, че има такава вероятност.

# 644
  • у дома
Да попитам теста за посещаващи школата по математика в ОТ ли е или за външни ученици?
Аз нямам идея,но години наред ОТ въртяха едни и същи ПИ-ще се шокирам ако сега да направили различен за външни и за техни си.... Нали обърнахте внимание,че е Тест 2,явно през ноември е бил Тест 1.По спомени вашето дете май беше на ПИ в ОТ-вашия е различен ли от споделения?

Общи условия

Активация на акаунт